۵۷ درصد از اهداکنندگان گیلانی بهطور مستمر خون اهدا میکنند
مدیرکل انتقال خون گیلان با بیان اینکه ۵۷ درصد از اهداکنندگان این استان بهطور مستمر خون اهدا میکنند گفت: گیلان از این جهت جزء ۱۰ استان برتر کشور محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، احمد مرادی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: گیلان از لحاظ تعداد مراجعهکنندگان جهت اهدای خون جزء 10 استان برتر کشور است به طوری که طبق آمارها حدود 57 درصد از این افراد به طور مستمر با مراکز اهدای خون استان همکاری دارند.
مدیرکل انتقال خون گیلان از مصرف بالای خون و فرآوردههای آن در این استان سخن گفت و عنوان کرد: مردم نوع دوست و بافرهنگ گیلان حضور بسیار خوبی در مراکز انتقال خون استان دارند به طوریکه تنها در سال 96 چیزی در حدود 85 هزار نفر با حضور در این مراکز خون خود را اهدا کردند.
مرادی از ارائه مشاورههای پزشکی به افرادی که متقاضی اهدا خون هستند خبر داد و تصریح کرد: پزشکان مجرب مستقر در مراکز اهدای خون استان گیلان افراد متقاضی اهدای خون را به طور دقیق ویزیت میکنند تا در صورت احراز شرایط فرد مورد نظر عمل اهدای خون توسط وی انجام شود.
وی با بیان اینکه از افرادی که سابقه رفتارهای پرخطر دارند و دچار بیمارییهای خاص هستند خونی گرفته نمیشود ابراز داشت: علاوه بر اینها افرادی که دائماً برای حجامت اقدام میکنند نیز به جهت یکسری ملاحظات ویژه و بهداشت فردی حائز شرایط مطلوب اهدای خون نیستند.
مدیرکل انتقال خون گیلان به مرکز جامع اهدای خون مرکز استان و فواید ساخت آن اشاره کرد و بیان داشت: این مرکز که با کمک پزشک خیر گیلانی در مهرماه امسال کار خود را در رشت آغاز کرد یک پروسه کاملی از نیروی انسانی و تجهیزات لازم اهدای خون و پلاکت را در خود جای داده است.
مرادی از سرمایهگذاری 700 میلیون تومانی برای ساخت مرکز جامع اهدای خون رشت سخن گفت و خاطرنشان کرد: پرداخت بخشی از این سرمایه توسط پزشک خیر گیلانی انجام شد و بخش دیگر مبالغ نیز با کمک و مساعدت مسئولان استانی از محل اعتبارات کشوری تأمین شده است.
وی پلاکت را یکی دیگر از مشتقات خون دانست و در مورد فواید استخراج و تزریق آن در افراد بیمار اظهار داشت: پلاکت پس از استخراج باید در بازه زمانی 3 تا 5 روزه مصرف شود از طرفی بیماران مبتلا به سرطان و یا افرادی که افت پلاکت پیدا میکنند از مصرف کنندگان این فرآورده خونی هستند.
مدیرکل انتقال خون استان گیلان با تأکید بر اینکه در مرکز جامع اهدای خون رشت 4 دستگاه برای استخراج پلاکت خون مستقر شده است عنوان کرد: برای ایجاد مراکزی جهت اهدا پلاکت خون در شرق و غرب استان گیلان نیازمند حضور فعال و مشارکت خیران و نیکوکاران گیلانی هستیم.
مرادی در مورد فعالیت بانک خون استان گیلان و تعداد افرادی که تاکنون برای ثبت نام در آن اقدام کردهاند نیز تصریح کرد: از 7 مرداد سال 95 با فعالیت دو پزشک این مرکز کار خود را در استان گیلان آغاز کرد به طوریکه تنها در سال 96 بیش از هزار نفر در بانک خون گیلان ثبت نام کردند.
وی با اشاره به اینکه از افراد متقاضی اهدای خون تست HIV گرفته میشود خاطرنشان کرد: از افرادی با سابقه رفتارهای پرخطر یا کسانی که بر روی بدن خود خالکوبی دارند این تست برای احراز شرایط اهدای خون گرفته نمیشود و توسط پزشک مورد نظر از این کار معاف میشوند.
انتهای پیام/ش