ملاک‌ انتخاب آثار نقاشی در جشنواره تجسمی فجر مشخص شد

ملاک‌ انتخاب آثار نقاشی در جشنواره تجسمی فجر مشخص شد

داوری آثار رشته نقاشی در یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر طی چهار مرحله صورت می گیرد که دو مرحله آن به پایان رسیده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا به نقل از ستاد اطلاع رسانی جشنواره، دو مرحله از  انتخاب آثار رشته نقاشی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در تاریخ های شش و چهارده دی  با حضور احمد وکیلی دبیر این رشته، فرح اصولی، کاظم چلیپا، مهرداد خطایی، علیرضا آدم بکان و خسرو خسروی از داوران این رشته برگزار شد.

در مرحله نخست، 209 اثر و در مرحله دوم 138 اثر از 98 هنرمند انتخاب شدند تا در بیست و چهار دی ماه، مرحله سوم انتخاب آثار برای حضور در نمایشگاه رشته نقاشی جشنواره هنرهای تجسمی فجر برگزار شود.

احمد وکیلی دبیر رشته نقاشی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، با اعلام این‌که در این رشته ‌1324 نفر با ارسال ‌3070‌ اثر شرکت کرده‌اند، گفت: رشته نقاشی تنها رشته‌ای است که داوری آثار آن در چهار مرحله انجام می‌شود؛ در مرحله اول و دوم داوری، تصاویر ارسالی آثار را بررسی کردیم و از میان بیش از سه هزار اثر دریافتی، تعدادی از آثار را انتخاب کردیم.

وی افزود: کیفیت آثار ارسالی به جشنواره بسیار خوب بود اما به دلیل کمبود فضای نمایش، مجبور هستیم تعداد کمی از آثار را انتخاب کنیم. با این وجود، تلاش ما این است که بیشترین تعداد آثار با کیفیت را در جشنواره نمایش دهیم. در مرحله بعدی آثار نهایی انتخاب می‌شوند و پس از این مرحله، از هنرمندان می‌خواهیم آثارشان را به دبیرخانه ارسال کنند تا آنها را از روی اصل اثر داوری کنیم.

وکیلی درباره گرایش هنرمندان حاضر در این دوره از جشنواره گفت: در این دوره گرایش هنرمندان به آثار فیگوراتیو بیشتر از آثار انتزاعی بود. با توجه به اینکه هیچ موضوع و رویکرد خاصی برای آثار در نظر گرفته نشده و آثار از سراسر ایران ارسال شده‌اند، به نظر می‌رسد گرایش به فضای فیگوراتیو در میان هنرمندان نقاش رایج‌تر است.

دبیر رشته نقاشی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر افزود: من در این دو مرحله درخواست کردم تمام مشخصات هنرمندان حذف شود تا بدون شناخت و پیش داوری درباره آنها به داوری و انتخاب اثر بپردازیم؛ بنابراین نمی‌دانیم از کدام استان‌ها آثار بیشتری به جشنواره راه خواهد یافت. من از این جلسه داوری و نوع آن دفاع می‌کنم زیرا همه داوران با دقت زیاد به بررسی آثار پرداختند تا آثار برتر را انتخاب کنند.

کاظم چلیپا یکی از داوران این بخش نیز درباره ملاک‌های انتخاب آثار، گفت: آنچه برای داوران اهمیت دارد این است که آثاری با کیفیت مناسب را انتخاب کنیم. حال، این آثار ممکن است گرایشی معناگرا یا واقع‌گرا داشته باشند، روایت‌گر باشند یا انتزاعی باشند. سعی می‌کنیم آثار منتخب حاکی از این باشند که هنرمند به‌خوبی تعلیم دیده و شناخت خوبی از هنر نقاشی دارد.

 

مهرداد خطایی دیگر داور رشته نقاشی درباره ملاک‌های انتخاب آثار این رشته گفت: سیاست کلی بخش نقاشی این بود که معاصر بودن آثار را مد نظر قرار دهیم اما در مجموع آثاری را انتخاب می‌کنیم که ساختار درستی داشته باشند، نسخه‌برداری از جایی نباشند، مستقل ‌باشند، ترکیب‌بندی درست و زیبایی‌شناسی درست و مهمتر از همه ایده خلاقانه و نگاه متفاوتی داشته باشند؛ زیرا این آثار ‌روی دیوار می‌روند و به ملاکی برای هزاران جوان دیگر تبدیل می‌شوند. ‌

علیرضا آدم‌بکان نیز در تکمیل صحبت‌های خطایی درباره پیشرو و معاصر بودن آثار هنری، گفت: شاید در بخش نقاشی نتوان پیشرو بودن یک اثر را تشخیص داد؛ زیرا در جهانی زندگی می‌کنیم که سبک‌های مختلف و انواع ایسم‌ها در آن وجود دارد. در مدیوم‌های دیگر مانند مجسمه‌سازی بهتر می‌توان پیشرو بودن اثر هنری را شناسایی کرد؛ به همین دلیل با توجه به تنوع فراوان آثار رسیده به جشنواره آنچه مدنظر قرار می‌گیرد، نگاه هنرمند و موضوعی است که در اثر خود به آن پرداخته است.

گفتنی است یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با دبیری ابراهیم حقیقی از پنجم بهمن تا پانزدهم اسفند ‌برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران