ناتو روسیه را به واکنش در برابر نقض پیمان موشکی تهدید کرد

ناتو روسیه را به واکنش در برابر نقض پیمان موشکی تهدید کرد

دبیر کل ناتو روسیه را تهدید کرد که اگر پایبندی خود به قرارداد منع موشک های میان برد هسته ای را نشان ندهد این ائتلاف نظامی چاره ای جز واکنش نشان دادن به این رویکرد روسیه ندارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "ینس استولنبرگ"، دبیر کل ناتو در مصاحبه با خبرگزاری آلمان انتقاد شدیدی به آزمایش های موشکی روسیه وارد کرده و آن را ناقض پیمان منع گسترش موشک های میان برد هسته‌ای موسوم به "ای ان اف" دانست.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هم چندی پیش روسیه را متهم به نقض این پیمان کرده و تهدید کرد که از این توافق خارج می شود. وی دلیل این تصمیم خود را عدم پایبندی روسیه به این پیمان موشکی عنوان کرد.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان با میخائیل گورباچوف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق مذاکره شد. این پیمان در سال 1998 به تصویب مجلس سنای آمریکا رسید. هدف این پیمان ممانعت از تولید و نیز نابودی موشک های هسته ای کوتاه برد و میان برد و همچنین موشک های متعارف هر دو کشور بود.

استولنبرگ روسیه را تهدید کرده و ادامه آزمایش موشک‌های جدید روسیه از نوع "ssc-8" را نگران‌کننده خوانده و اظهار داشت که اگر روسیه به این آزمایش های موشکی خود پایبند بماند برای ائتلاف نظامی ناتو چاره‌ای جز واکنش نشان دادن به این باقی نمی ماند. وی البته درباره سناریوهای واکنش به چنین مسئله ای حدس و گمانی نزد چرا که تنها شرایط سخت را سخت تر می کند و در عین حال گفت که اساسا خیلی راه های مختلفی برای واکنش نشان دادن وجود دارد.

استولنبرگ در عین حال تاکید کرد که وی همچنان به مذاکرات بر مسکو تاکید دارد. وی روسیه را متهم به نقض قرارداد منع موشک‌های میان برد هسته‌ای کرده و گفت در حال حاضر هیچ موشک جدید کروز امریکا در اروپا وجو ندارد، اما موشک های روسی جدیدی وجود دارد. به گفته وی اگر روسیه دوباره به قرارداد منع موشک‌های هسته‌ای متعهد نشود ما یک مسئله بزرگ داریم.

آمریکا به تازگی مهلتی دو ماهه به روسیه داده تا به تعهدات خود در پیمان 1987 پایبند بماند. مطابق این پیمان هر دو کشور قرار بوده از آزمایش موشک‌هایی با برد بین 500 تا پنج هزار و 500 کیلومتر با قابلیت حمل کلاهک اتمی خودداری کنند. این مهلت میانه ماه فوریه 2019 به پایان می‌رسد.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا گفته است که اگر روسیه تا آن زمان با نابودی موشک‌های "ssc-8" موافقت نکند برای واشنگتن دلیلی بر ادامه حضور در این پیمان باقی نمی‌ماند.

قرار است وزیران دفاع کشورهای عضو پیمان ناتو در اواسط ماه فوریه دیدار کنند. با ادامه روند کنونی بعید نیست بحث رقابت تسلیحاتی با روسیه در این دیدار مطرح شود. مطابق برخی گزارش‌ها این احتمال نیز منتفی نیست که آمریکا ابتدای ماه فوریه تولید موشک‌های جدید میان‌برد با قابلیت حمل کلاهک اتمی را آغاز کند.

دبیر کل ناتو بر این عقیده است که موشک‌های جدید روسیه قادرند تمام شهرهای اروپا را هدف قرار دهند و در چنین شرایطی ناتو به طور اصولی "راه‌های مختلف زیادی" برای واکنش دارد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نقض پیمان موشکی را رد می‌کند و می‌گوید آمریکا این ادعا را به عنوان بهانه‌ای برای توجیه برنامه‌های جدید تسلیحاتی خود مطرح می‌کند.

مناقشه میان دو قدرت نظامی جهان در کشورهای اروپایی با حساسیت زیادی دنبال می‌شود؛ با گسترش تسلیحات نظامی آمریکا، به احتمال زیاد بحث‌ها و مجادله‌ها درباره استقرار آنها در اروپا نیز درخواهد گرفت. نظامیان آمریکایی معتقدند این تنها راه ایجاد توازن در بلند مدت و به لحاظ استراتژیک خواهد بود.

چنین سناریویی در برخی کشورهای اروپایی از جمله آلمان با انتقادهای جدی روبروست. هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان به تازگی گفته است که تجهیز اتمی مطمئنا پاسخ درستی به مسکو نخواهد بود. او می‌گوید منطق ایجاد توازن از طریق رقابت تسلیحاتی به دوران جنگ سرد تعلق دارد و ابزاری برای واکنش نشان دادن به مسائل امروز نیست.

وزیر خارجه آلمان می‌گوید طرح استقرار موشک‌های جدید میان برد با قابلیت حمل کلاهک اتمی در این کشور با مقاومت و مخالفت گسترده‌ای روبرو خواهد شد.

با این همه دبیر کل ناتو ابراز امیدواری کرده که اگر کار به اینجا بکشد کشورهای عضو این پیمان همبستگی خود را حفظ کنند. او به خبرگزاری آلمان گفت دیدار وزیران دفاع کشورهای عضو ناتو در ماه دسامبر نشان داد این اراده وجود دارد که در مورد چنین مسائلی در چارچوب ناتو و با همبستگی تصمیم‌گیری شود.

دبیر کل ناتو با نگاهی به زمان باقی مانده تا پایان تاریخ مقرر که از طرف آمریکا به روسیه داده شده است تلاش برای گفتگوهای فشرده را درخواست کرده و گفت: اولویت اصلی ما حالا این است که روسیه را دوباره به سمت پایبندی به این توافق سوق دهیم.

وی این مسئله را اساسا مهم دانست که در دوران سخت در کنار هم متحد بمانیم و مذاکره کنیم. وی همچنین گفت: من به شدت بر گفتگو با روسیه تاکید دارم چرا که این کشور همسایه ما بوده و باقی می ماند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت