نامه بسیج اساتید درباره ضرورت تحول در برخی نهادهای انقلابی

نامه بسیج اساتید درباره ضرورت تحول در برخی نهادهای انقلابی

شورای راهبردی سازمان بسیج اساتید کشور طی نامه‌ای بر ضرورت تحول در مجمع تشخیص، شورای عالی انقلاب فرهنگی و پایگاه‌های نمازجمعه تأکید کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، شورای راهبردی سازمان بسیج اساتید کشور طی نامه‌ای ضمن قدردانی از رهبر معظم انقلاب در انتصاب رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، امام جمعه موقت تهران و تایید دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خطاب به آیت­ الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، حجت­ الاسلام سید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و حجت ­الاسلام حاج علی اکبری امام جمعۀ موقت تهران اعلام کرد: مجمع تشخیص، شورای عالی انقلاب فرهنگی و پایگاه‌های نمازجمعه نیازمند دگرگونی و تحول است.

در این نامه آمده است:

« چنانکه مستحضرید انقلاب اسلامی در شرایطی وارد دهه پنجم خود می شود که بین نگاشت و تولید سیاست ها؛ نظام سیاستگذاری با حوزه های اجرایی، اجتماعی و... شکاف ها یا خلاء هایی وجود دارد؛ خلاء هایی که ناشی از فقدان تفکر سیستمی مابین حوزه های نظر و عمل است؛

.... مصلحت امری بنیادین در تفقه اسلامی است؛ امری که ضمن کارگشایی ها باید مراقبت نمود تا حقیقت و عدالت به مذبح عقل عرفی و سکولار سپرده نشود؛ از سویی بر مجمع نخبگانِ مصلحت اندیش است که از موضع تفکر اجتهادی _اسلامی ضمن رفع تزاحمات احتمالی و عبور از بن بست ها؛ مراقبت نمایند تا میزان تحقق سیاست های کلی ابلاغی نظام بدون تنازل در حوزه های گوناگونِ سیاستی مورد رصد و پایش قرار گیرد؛ موضوع مهمی که برای حصول به آن بسیج استادان کشور در تعامل با دبیر محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال تدوین آیین نامه ای در این باره هستند؛ اینک حضور فقیهی نواندیش، باتجربه و امین در صدر این مجمع موجبات تعمیق و بسط جایگاه مهم و تاریخی مجمع تشخیص مصلحت نظام را برای عبور از بن بست های غیر واقعی بیش از گذشته در پی خواهد داشت.

 

 

شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز که به عنوان نهاد سیاستگذار در حوزه علم، فرهنگ، تربیت و فناوری ایفای وظیفه می کند به شرایط تاریخی خود رهنمون می شود؛ نقشی که با حضور دبیر آگاه، متعهد و تازه نفس خود باید به این پرسش تاریخی بیش از گذشته پاسخ گوید که برای عملی کردن «نظام دانایی» به «نظام توانایی» چه سنجه ای اجرایی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و اساساً نهادهای آموزش و پروش ارائه خواهد داد؟ یا بدون هراس از جریان مرتجع شبه روشنفکری مبنی بر علوم انسانی حکومتی! نسبت نظامات تولید علم در دانشگاهها را با تدوین و اجرای الگوی پیشرفت و مراحل تمدنی ایران اسلامی معلوم کند.

آیا وقت آن نرسیده که دانشگاهها و مراکز پژوهشی نقش اجتماعی خود را در نسبت با محورهای پیشرفت کشور و مجموع استان ها ایفا کنند؟ آیا وقت آن نرسیده تا با ارادۀ معطوف به عمل، میل به اجتماعی شدن دانشگاه و جامعه گرا شدن استادان و رویکرد حلّ المسایلی را که اینک به گروگان بروکراسی علم در دانشگاهها درآمده از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در نظام ترفیع و ارتقای استادان، رفع حصر نموده و به ایجاد نشاط در راه اندازی جنبش های نرم افزاری رهنمون شود؟

یا وقت آن نشده تا طرح نوینی از سوی شورا برای تحول در سرشت رایج مجلات علمی، رساله ها و کنفرانس های تخصصی و نیز در رفع تعمیم غیرضروری پذیرش و انتشار مقالات ISI به دانشگاهها ارسال شده و صد البته برای عبور از تفسیرهای جعلی، وارونه و مغایر با سیاست های کلی نظام در حوزه علم و فرهنگ و فناوری از سوی برخی رؤسا و هیئت های امنای دانشگاهها چاره جویی شود؟ پرواضح است که بسیج استادان کشور ضمن تبریک به دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در کسب رأی اعتماد رهبر حکیم انقلاب اسلامی از هیچ کمکی به ایشان در گشودن این امور فروبستۀ دانشگاهها دریغ نخواهد کرد.

از سویی دیگر، سیر احکام تحولی از سوی رهبر فرزانۀ انقلاب اسلامی در پایگاههای نماز جمعه نیز که اینک به پایگاه و امامت نماز جمعۀ تهران رسید، مبشّر فردایی روشن تر در ارتباط مردم و روحانیت که به دلیل روحیات آدمکشیِ منافقین با کاستی مواجه شده بود، در طلیعۀ دهۀ پنجم انقلاب اسلامی بوده است، زیرا موجی از نشاط را در بین نسل های سوم و چهارم انقلاب پدید آورده است؛ پایگاههای نماز جمعه در سراسر کشور و بخصوص پایگاه عبادی و سیاسی پایتخت به عنوان شهر امّ القرا باید با آهنگ تندتری به مرکزیت اجتماعات، نشاط و کنشگری های مدنی ایرانیان  تبدیل شود؛ با حضور فردی امین و سرزنده در امور مساجد و اینک انتصاب هم او بر مصدر امامت موقت نماز جمعه پایتخت؛ وقت آن است که از بحث های قدیمی و سهل الوصولِ حذف نرده ها به «زبان» و «تریبونی تعاملی» در پایگاههای عبادی و سیاسی و اجتماعی نقل مکان کنیم؛ مهم تر از همه این که تریبون یاد شده در این پایگاهها باید گره گشای مردم شود؛ صد البته کارهای سلوکی و مردمگرایانه نقطۀ عزیمت ائمه جماعات و جمعه است اما این تحول جزو پیش نیازها به شمار می آمده و تحول اصلی در کاربست روش ‌شناسی جدید برای اجتماعی کردن و اثربخشی پایگاههای نماز برای تولید و بسط قدرت مدنی نظام مظلوم جمهوری اسلامی ایران است؛

به هر روی شورای راهبردی بسیج استادان کشور ضمن سپاسگزاری از رهبر فرزانۀ انقلاب اسلامی اعلام می نماید برای موفقیت بر دوش گیرندگان این امانات سترگ از هیج کوششی فروگذار نخواهد کرد؛ در این راه امّا معلوم است که جامعۀ 35 هزار نفری استادان بسیجی در سراسر کشور، وفق وظایف انقلابی و دانشی ضمن ارائه راه حلّ به مراکز صدر الاشاره از پرسش ها، رصد ایفای وظایف ایشان و مطالبۀ انقلابیِ علم پایه از شما حضرات گرامی هرگز مسامحه و کوتاهی نخواهد کرد.

دوام توفیقات آقایان ارجمند را در تحقق آرمان های انقلاب اسلامی و عمل به وظایف خطیر خویش از خدای بزرگ خواستاریم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon