دولت ارادهای برای توسعه شهر ارومیه ندارد/ اختصاص جرایم رانندگی ارومیه به پرداخت یارانه+فیلم
گروه استانها ــ شهردار ارومیه گفت: در سفر دولت به آذربایجانغربی دوهزار و ۵۰۰میلیارد تومان به استان آذربایجان غربی اختصاص یافت اما یک ریال از آن مبلغ به مجموعه شهری ارومیه یا دیگر شهرهای استان تعلق نداشت.
محمد حضرتپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تهران، با اشاره به اینکهیکی از مهمترین مشکلات حال حاضر شهرداری ارومیه کاهش درآمدها و در نتیجه تأخیر در پرداخت حقوق کارکنان است اظهار داشت: متأسفانه دولت و مجلس نسبت به شهرداریها نگاه بیمهری مطلق را انجام میدهند و قوانین مدیریت شهری هر موقع که به مجلس رفته یک گوشهاش را زدهاند الآن شهرداریها یک شیر بی دم و یال شدهاند و از خبرگزاری تسنیم این خواهش را داریم تا با رسانایی کردن این مسئله موجب برداشتن قدم مثبتی شود.
وی تصریح کرد: شهرداریها بهعنوان یک نهاد غیر دولتی هزینه مورد نیاز خود را باید تهیه کنند و از طرف دیگر مجلس مانع قوانینی میشود که به آنها اجازه کسب درآمد را داده است و دولت هم بهعنوان فرزند ناتنی به شهرداریها نگاه میکند و این در حالی است که 70 درصد جمعیت کشور در شهرها زندگی میکنند و شهرداریها باید 120 نوع وظیفه محوله را در شهرها انجام دهند.
شهردار ارومیه گفت: ورود اعضای شورای شهر و شهرداران به انتخابات مجلس شورای اسلامی سبب شده تا نمایندگان مجلس بهعنوان رقیب نگاه کنند و با توجه به فعالیت بسیار خوب شهرداریها در حوزه عمرانی، استانداریها هم توان تحمل این مسئله را ندارند.
مدیریت شهری گرفتار پرداخت حقوق است
وی افزود: جناب رئیسجمهور در سفر به آذربایجانغربی دو هزار و 500 میلیارد تومان به استان اختصاص دادند اما یک ریال از آن مبلغ به مجموعه شهری ارومیه یا دیگر شهرهای استان تعلق نداشت، بهانه این است که بدنه شهرداریها بزرگ است و این در حالی است که در دستگاههای دولتی برای هر 26 نفر یک کارمند وجود دارد اما در شهرداریها بهازای هر 126 نفر یک کارمند که این عدد در شهرداری ارومیه بهازای حدوداً 190 نفر یک کارمند است.
حضرتپور با اشاره به چگونگی پرداخت حقوق معوق کارمندان شهرداری ارومیه اظهار داشت: تا به امروز حقوق آبان ماه واریز شده و حقوق آذرماه هم تا قبل از پایان این ماه پرداخت میشود.
دولت جرایم رانندگی ارومیه را به پرداخت یارانه اختصاص داد
وی افزود: از بابت جرائم در سال گذشته باید مبلغ 24 میلیارد تومان که از مردم اخذ شده به شهرداری ارومیه پرداخت میشد و حتی برای ارسال مراسلاتش هم شهرداری هزینه کرده است اما یک ریال از جرائم سال 96 به شهرداری ارومیه پرداخت نشده است و در نظام بودجه ریزی به آن بی توجهی شده است.
شهردار ارومیه ادامه داد: حضرتپور نماینده مردم ارومیه اسفند ماه 96، برای مطالبه همین موضوع به آقای کرباسیان وزیر محترم اقتصاد مراجعه کرده بود ولی وزیر گفته بود ما هرچه داشتیم برای یارانه و پول کارکنان پرداخت کردهایم و نمیتوانیم به شهرداریها از بابت جرائم پولی بدهیم، در واقع زمانی که پول اضافی باقی بماند این آقایان یک رقمی به شهرداریها میدهند در حالیکه مبالغ مربوط به جرائم حق مردم آذربایجان غربی است و باید پرداخت میشد.
منبع اصلی درآمد شهرداری ها قطع شده است
وی تصریح کرد: منبع اصلی درآمد شهرداریها تا به الآن از ناحیه صدور مجوزها بود که امروز نرخ رشد جمعیت 1.3 درصد است بهعلاوه دو و نیم میلیون نفر مسکن خالی در کل کشور وجود دارد بنابراین دیگر نیاز به ساختوسازها احساس نمیشود.
شهردار ارومیه گفت: باید همانند دیگر شهرهای جهان مجلس قوانینی برای درآمد شهرداریها تصویب کنند یا اینکه از طریق سرمایهگذاریها کسب درآمد کنند که شهرهایی همچون ارومیه جذابیتی برای سرمایهگذاران برخلاف تهران ندارند و چاره کار این است که مجلس با وضع قوانین مربوطه ضمانت اجرایی برای وصول هزینه زندگی شهری ضمانت اجرایی ایجاد کند چراکه امروزه اخذ عوارض همچون عوارض نوسازی و یا عوارض پسماند ضمانت اجرایی خوبی ندارد.
تبدیل پروژه اروم فتح به بیمارستان
وی با تشریح میزان بدهی معوقه به کارگران شهرداری ارومیه و وضعیت درآمد سالیانه شهرداری اظهار داشت: بدهی معوقه نیروی انسانی حدود 20 میلیارد تومان بوده و درآمد شهرداری ارومیه سال گذشته حدود 600 میلیارد تومان است، امسال تا به این لحظه 9 ماه حقوق پرداخت شده که یکی از آنها متعلق به سال قبل بود و انشاءالله تا پایان امسال بهکلی تسویه میشود.
حضرتپور تصریح کرد: ارومیه شهری مهاجرپذیر بوده و 34 درصد از ساختوسازهای آن غیرمجاز است و امروز یک ممیزی برای ساختمانهای شهر انجام دادهایم و از واحدهای مسکونی بدون مجوز در قالبهای مختلف عوارض دریافت میکنیم و نتیجه این شده که در طول هفت سال بهاندازه یکهزارم بودجه هزینه شده در حوزه عمرانی، زمینی فروخته نشده بلکه از طریق مشارکت مردمی بودجه تأمین شده است.
وی با اشاره به آخرین وضعیت برخی پروژه های سرمایه گذاری شهرداری ارومیه اظهار داشت: سیتادیوم بهخوبی پیش میرود و از پیمانکار آن درخواست کردهایم که فاز یک آن اردیبهشتماه 97 افتتاح شود و پروژه اروم فتح هم قرار بر این بود که با مشارکت یک سرمایهگذار خارجی انجام شود که بهدلیل تحریم و ایجاد مشکل در انتقال پول به داخل کشور، سرمایهگذار خارجی منصرف شده و هماکنون در تلاش هستیم تا آن را به یک بیمارستان تبدیل بکنیم.
بهرهبرداری از کمربندی دوم ارومیه در سال 1400
حضرتپور با تشریح اهمیت پروژه بزرگ تقاطع آذربایجان که فاز نخست آن به بهره برداری رسیده است گفت: در این پروژه یک مقطع شش ماهه را سرمایهگذار نتوانست یک مقطعی را هم ما بیپول بودیم و نتوانستیم تزریق مالی کنیم تامین کند و مجموعه با کمبود بودجه مواجه شد اما هماکنون آماده افتتاح فاز دوم آن میشویم، بخش B3 که یک پل طولی هزار متری با عرض 12 متری است که 12 فروردین افتتاح میشود و زیرگذر آن هم در هفته دولت سال آینده به بهرهبرداری میرسد و در کل تأخیر صورت گرفته بهدلیل کمبود مالی بوده است.
وی درباره کمربندی دوم ارومیه نیز گفت: این پروژه با قدرت توسط موسسه امین قرارگاه خاتمالانبیاء پیش میرود و هفت کیلومتر از آن با پنج پل طولانی در هفته دولت سال 98 به بهرهبرداری میرسد که با اتمام این قسمت و نیز اتصال به 10 کیلومتر دوم که آماده است و پس از این قسمت آماده باید سه کیلومتر هم دوباره آمادهسازی شود و بعد از 10 کیلومتر آخر که مربوط به زمینهای منابع طبیعی است باید آماده شود که کل کمربندی تا سال 1400 به بهرهبرداری میرسد.
دولت در پرداخت حق حمل و نقل ریلی شهری تنبل است
شهردار ارومیه درباره احداث تراموای مسافری این شهر نیز اظهار داشت: مطالعات فاز اول آن انجام شده و دنبال سرمایهگذار خارجی هستیم و برآورد هزینه قبلی ما 360 میلیارد تومان بود که امروز به حدود 700 میلیارد تومان رسیده چون بخشی از تجهیزات باید از خارج از کشور خریداری بشوند اما با این همه قصد ما این بود که این کار از طریق سرمایهگذاری انجام شود که باتوجه به هزینه کم حملونقل حدود 25 سال بازگشت سرمایه طول میکشید که مدتزمان مناسب پنج سال است و بههمین منظور شهرداریها خود باید وارد عمل شوند و دولت هم بر اساس بودجه سال 98 باید 50 درصد هزینه را پرداخت کند که در این حوزه چندان امیدی به دولت نیست.
ضریب اشتغال هتل های ارومیه به 50 درصد رسید
شهردار ارومیه با اذعان به اینکه یکی از مشکلات ارومیه این است که از نظر گردشگری ضریب ماندگاری مسافر در آن کم است و بسیاری از مسافران فقط از طریق آن رد میشوند اظهار داشت: خوشبختانه ضریب مسافر پذیری هتلهای ارومیه در سال 93 از 17 درصد به 50 درصد کنونی رسیده است برای مثال فقط 200 هزار نفر گردشگر در راستای راهیان نور از ارومیه بازدید کردهاند؛ باید در گردشگری درمانی عملکرد خوبی داشته باشیم و در همین راستا بازار 7 میلیون نفری عراق را داریم و از باکو و نخجوان و نیز از شهرهای مرزی ترکیه مسافران ورودی زیادی داریم.
وی گفت: بسیاری از آثار ارومیه و آذربایجانغربی بهخوبی معرفی نشدهاند مثلاً غار سهولان همسطح غار علیصدر همدان و تخت سلیمان همسطح تخت جمشید است و یا قره کلیسا که بسیاری از مسیحیان علاقهمند به دیدن آن هستند که در همین راستا یک کلیپ 25 دقیقهای از معرفی آذربایجانغربی تهیه کردهایم و بازتاب خوبی داشته و ما حتی از آلمان هم گردشگر علمی داشتهایم و در این میان 20 میلیارد تومان برای مرمت سقف بازار ارومیه هزینه کردهایم.
احداث شهربازی مدرن ارومیه به مشکل مالی خورده است
حضرتپور با اشاره به آخرین وضعیت شهربازی مدرن ارومیه اظهار داشت: الگوبرداری ما از پارک "دیزی لند" پاریس بود که در 35 کیلومتری این شهر واقع شده و مقصد گردشگران بسیاری از کشورها است هدف ما هم این بود که بتوانیم تا شعاع 250 کیلومتری جذب گردشگر بکنیم و مجموعه متنوع و جذابی داشته باشیم برای مثال برای هر استان غرفه و ساختمانی اختصاص بدهیم تا غذاهای مخصوص آن استان در آن محل تهیه شود و یا اینکه تمامی ابزارآلات مورد نیاز کودکان مثل کیف و کفش، غذا و یا اسباببازی موجود باشد و هتل و محل استراحت را هم بسازیم تا وقتیکه خانوادهای به آن وارد شدند با توجه به مجموعه امکانات کامل آن بتوانند یک روز را در آن سپری کند که باوجود اتمام زیرساختهای آن، بهدلیل مشکلات مالی نتوانستیم طرح مورد نظر خود را پیاده کنیم و قطعاً در آینده اگر از نظر مادی وضعیت خوبی داشته باشیم آن را به اتمام میرسانیم.
اجازه تیم داری والیبال با رای شورای حل اختلاف
شهردار ارومیه با ابراز تاسف از حال و روز والیبال این شهر در سال 97 تصریح کرد: معتقدم اولین ضربه را سعید معروف با انتقال بی موقع به زنیت کازان به والیبال ارومیه زد، در ابتدا چون این تیم بیصاحب بود، قرار بر این شد که بهخاطر علاقه مردم از والیبال، ما از این تیم به مدت یک تا دو سال حمایت کنیم تا بعد از مدتی واگذار کنیم اما همه هزینههای آن بر عهده شهرداری افتاد و حتی 70-80 میلیون هزینه آب و برق سالن را هم ما میدهیم و این بیمهریها سبب شد تا دل مجموعه مدیریت شهری آزرده شود و درنهایت چنین تصمیمی گرفته شود تا دست از تیمداری بکشیم.
وی تصریح کرد: بعد از این اتفاقات و اینکه مصوبه کردند که ما باید از تیمداری دست بکشیم مجبور شدیم قراردادهای اولیه را لغو کنیم وگرنه همین الآن هم چندین بازیکن ما مثل آقای توخته و یا حضرتپور در تیمهای دیگر بازی میکنند و اگر شهرام محمودی و موسوی می آمدند تیم ما قهرمان میشد اما این اتفاقها و عدم حمایتها و مسیر لج و لجبازی سبب شد تا نیمفصل را از دست بدهیم.
والیبال ارومیه حالوروز خوشی ندارد
شهردار ارومیه گفت: در آخر شورای حل اختلاف اجازه داد که تیمداری کنیم که برای تقویت تیم رقمی را اختصاص دادیم که متاسفانه بازیکن پیدا نکردیم فقط چندین نفر جذب کردیم تا بتوان تیم را در نیم فصل دوم در حد شهر ارومیه باشد و با بازی خود سبب بشوند تا دل مردم آزرده نشود.
وی افزود: برای مسابقات جهانی هم که امسال ما میزبان هستیم برنامهریزی کردهایم چرا که حداقل دو میلیارد نفر از تصاویر استفاده میکنند و همچنین بهترین ظرفیت برای معرفی ارومیه است که بههمین دلیل هم روابط عمومی با کمک کارگردانان ورزشی و روزنامهنگارارن و اصحاب رسانه ورزشی کمک خواهند کرد تا ارومیه را به بهترین نحو ممکن معرفی کنیم.
حضرتپور گفت: اگر استاندار حداقل در پروژههای عمرانی کمک میکرد و یا اینکه ورزش و جوانان حداقل هزینه آب و برق را پرداخت میکرد و دیگر مجموعهها هم اینچنین حمایت میکردند شرایط بهتر میشد اما استاندار در جلسه با شورای شهر ارومیه تأکید کرد که هیچ تعهدی ندادهام و کمکی هم نمیتوانم بکنم و تربیتبدنی هم ما را قال گذاشت و رئیس هیئت والیبال هم گفت که اگر پول ندهید قرارداد ثبت نمیکنیم؛ وگرنه ما با بازیکنان خوبی همچون موسوی و شهرام محمودی قرارداد بسته بودیم.
سرانجام طرح 2020 ارومیه
وی با اشاره به چگونگی اجرای طرح ارومیه 2020 گفت: هماکنون دبیرخانه آن راهاندازی شده و ارتباطاتی با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و نیز رسانه ملی داشتهایم و هدف ما این است که ارومیه را بهعنوان مقصد گردشگری بینالمللی با چهار راهبرد گردشگری مذهبی، ورزشی، تاریخی و درمانی معرفی کنیم که کمیتههای آن تشکیل شده و اعضایش هم مشخص شدهاند البته هدف صرفاً ارومیه نیست بلکه کل استان آذربایجانغربی است.
وی اظهار داشت: دریاچه ارومیه 100 درصد خشک نشده اما 10 سال است که بهدلیل نگاههای سیاسی و انتخاباتی عدهای بر طبل خشکی آن کوبیده میکوبند.
شهردار ارومیه گفت: هماکنون قرارگاه خاتم در حال ساخت تونل 36 کیلومتری است که بیش از 600 میلیون متر مکعب آب به دریاچه منتقل میکند؛ در این مورد کارهای خوبی هم انجام شده و باید آنها را بازگو کنیم که متاسفانه عدهای آنقدر اخبار منفی گفتند و گفتند که الآن در فصل تابستان هم گردشگری چندانی نداریم.
احیای مطالبهگری مردمی و رسانهای در ارومیه
وی افزود: باید یک حرکت جهادی فرهنگی رسانهای اتفاق بیافتد و مطالبهگری را در جامعه جا بیاندازیم و مردم را مطالبهگر بکنیم، مردم ما هم تنبل شدهاند و وقتی که مدیری میآید و چهار سال بعد میرود کسی نمیگوید که در این چهار سال چهکار کردهای و یا اینکه وقتی مدیری میآید کسی نمیپرسد که قصد داری چه کاری انجام بدهی و اگر امروز تبریز پیشرفت کرده است بهخاطر همین مطالبهگری مردم تبریز است درحالیکه در آذربایجانغربی اینگونه نیست البته شخص من هر شنبه در رادیو پاسخگوی سوالات شهروندان هستم.
شهردار ارومیه تصریح کرد: مشکل ما این است که همه نگاهها معطوف به نگاه بخشینگری است، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری میگوید که رسالت من این است، رسانه ملی میگوید که رسالت من این است، شهرداری میگوید که رسالت من این است، درحالیکه باید تصمیمات فرابخشی بگیریم برای مثال من به سردار خرم فرمانده سابق سپاه شهدا معترض بودم که چرا راهیان نور را فقط به پادگان زیارتگاه شهدا محدود میکند بلکه آن ها باید بازار ارومیه را هم ببینند، زیبایی های ارومیه را هم ببینند و از سوغاتیهای مخصوص ارومیه مثل نقل و حلوا هم بخرند.
ماجرای تخریب خانه معلول ارومیهای
وی با تشریح ماجرای تخریب خانه معلول ارومیهای توسط شهرداری نیز گفت: یکی از افراد ساختوساز کننده و معماران متخلف که باوجود شرایط مالی مناسب و داشتن ساختمانی در یکی از بهترین خیابانهای ارومیه، در کوچه 16 متری اقدام به ساختوساز خلاف کرده بود و وقتی مأموران شهرداری خانه را تخریب کردند فرزند خود را که معلول هم بود در اقدامی برنامهریزیشده به آنجا برد که در آن شرایط برای اقناع افکار عمومی بهخاطر ظاهر خشن اولیه عذرخواهی کردیم و بعد اصل مطلب را به مردم اطلاعرسانی کردیم.
چگونگی مستقلشدن شهرک گلمان
شهردار ارومیه درباره سرانجام شهر مستقل شدن شهرک گلمان نیز اظهار داشت: این موضوع را شورای عالی شهرسازی پیشنهاد داد که بهعنوان شهر منفصل عمل کند اما هنوز تصمیمات اصلی گرفته نشده و اگر به این تصمیم برسند که این شهرک بهصورت مستقل عمل کند ماهم استقبال کرده و به آن عمل میکنیم.
ادامه احداث یادمان شهید باکری به اعتبارات ملی نیاز دارد
شهردار ارومیه درباره چگونگی و روند احداث یادمان شهید باکری تصریح کرد: این پروژه در اصل یک پروژه دولتی بود که به دلیل بیپولی دولت با هماهنگی شورای شهر و نیاز آذربایجانغربی به آن، قرار شد که ما ادامه کار را برعهده بگیریم و این قول را به ما دادند که منابع دولتی را قطع نکنند که متأسفانه از اوایل سال 93 اعتبارات آن قطع شد و شهرداری ماند و هزینه ساخت آن!
وی گفت: هماکنون زیرساختهای اولیه آن مثل پل، دیوارههای سنگی، کاشت فضای سبز، آبیاری قطرهای و یا اتصال راههای یادمان به کمربندی توسط شهرداری انجام شده و حتی امسال 30 میلیارد تومان برای آن در بودجه سال 98 اختصاص دادهایم و قرار است که موسسه امین در داخل کمبرندی دوم این طرح را هم در طول دو سال انجام دهد و در حال حاضر تنها بخش باقیمانده، احداث یک ساختمان حداقل هشت هزار متری است که در آن برای هر شهرستان یک گالری اختصاص مییابد و تا یادمانهای دفاع مقدس خود را در آن نمایش دهد.
حضرتپور درباره سؤالی در مورد چگونگی تهیه فیلم سینمایی با محوریت شهید مهدی باکری به عنوان شهردار سابق ارومیه گفت: این طرح هم یک پروژه دولتی بود که در گذشته یک و نیم میلیارد تومان برای آن تخصیص یافت و اخیراً هم شورای فرهنگ عمومی استان به محوریت امامجمعه ارومیه درخواست ادامه کار آن را دادهاند و ماهم اعلام کردهایم که بهصورت غیر نقدی آماده ارائه هر کمکی هستیم.
انتهای پیام/ت