روستاهای هدف گردشگری همدان نیازمند توجه بیشتر مسئولان هستند+ تصاویر

روستاهای هدف گردشگری همدان نیازمند توجه بیشتر مسئولان هستند+ تصاویر

پروژه روستای‌های هدف گردشگری همدان که به همت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آغاز شده است پروژه‌ای بسیار مهم و اثرگذار در عرصه اقتصادی و فرهنگی استان به شمار می‌آید، طرح مهمی که بیش از گذشته، توجه مسئولان اقتصادی و فرهنگی استان را می‌طلبد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، اجرای پروژه روستای‌های هدف گردشگری استان در 20 روستا که به همت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آغاز شده است پروژه‌ای بسیار مهم و اثرگذار در عرصه اقتصادی و فرهنگی همدان به شمار می‌آید، طرح مهمی که بیش از گذشته، توجه مسئولان اقتصادی و فرهنگی استان را می‌طلبد چرا که به طور مستقیم با معیشت و فرهنگ مردم ارتباط دارد. طرحی که اگر ناقص اجرا شود نه تنها آورده‌ای برای استان و مردم نخواهد داشت بلکه بستر را برای انجام دیگر پروژه‌های فرهنگی، اقتصادی و گردشگری نیز از بین می‌برد.

از جمله روستاهای هدف گردشگری استان همدان، روستای حیدره قاضی‌خانی است روستایی که طبیعت فوق العاده‌اش در چهار فصل زندگی، عقل از سر آدمی می‌پراند. این روستای زیبا از سال 92  در لیست روستاهای هدف گردشگری  استان همدان  قرار گرفته و با احیای بافت‌های واجد ارزش خود توانسته علاوه بر طبیعتی بکر، فضایی دلچسب را برای تعطیلات چند روزه خانواده‌ها فراهم سازد.

علی قاضی خانی دهیار این روستا در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه مطالعات این روستا از سال 92 آغاز شده و پس از آن نیز در سال 94 عملیات اجرایی آن کلید خورده است اظهار داشت: تا اکنون این پروژه با 70 درصد پیشرفت  فیزیکی داشته است.

وی با اشاره به استقبال خوب مردم روستا از اجرای طرح گردشگری بومی افزود: پیش از این نیز مردم روستا برای ساخت منازل خود از مصالح بومی استفاده می کردند به همین دلیل با پروژه هماهنگ هستند و تا الان مشکلی برای اجرای پروژه نداشته‌ایم.

روستاهای هدف گردشگری اقتصاد استان را رونق می‌دهند

دهیار روستای حیدره قاضی خانی درباره میزان استقبال گردشگران از این روستا نیز گفت: این مکان از گذشته مورد استقبال گردشگران بود اما  هم اکنون با انجام پروژه‌های زیربنایی و زیرساختی به صورت مقطعی اقدامات بیشتری را برای جذب تروریست انجام داده‌ایم.

وی با اعلام اینکه از ابتدای امسال چند مرکز بوم گردی در روست در راستای تحقق اهداف برنامه ایجاد شده است، عنوان کرد: ما علاوه بر ایجاد صفحه ای در اینستاگرام، برای معرفی بیشتر روستا به علاقمندان حوزه طبیعت وگردشگری سایتی طراحی و راه‌اندازی کرده‌ایم تا اقداماتی که انجام می‌شود را منعکس کنیم.

قاضی خانی با تشریح اقدامات انجام شده درباره مشکلات روستا ابراز کرد: ما به دلیل وجود مشکلاتی زیرساختی نمی‌توانیم خدمات مناسب را به گردشگرانی که به این روستا می‌آیند، ارائه دهیم  چرا که وقتی گردشگری به این روستا سفر می‌کند نیاز دارد فضایی برای استراحت، شب مانی، پذیرایی و غیره داشته باشد و یا اینکه بتواند از طبیعت موجود استفاده کند، مواردی که تا امروز نتوانسته‌ایم به طور کامل مهیا سازیم.

وجود مشکلات زیرساختی مانع از ارائه خدمات مناسب به گردشگران شده است/ تنها اجرای کامل طرح می‌تواند آورده ای برای روستا داشته باشد

وی با بیان اینکه ورود گردشگران به روستا و حضور آنها به باغات مردم سبب ناراحتی اهالی روستا می‌شود وهمین موضوعات می‌تواند به مرور پروژه را تحت تاثیر قرار دهد، اظهار داشت: دهیاری توانایی مالی لازم را ندارد تا مکانی مناسب را برای گردشگران فراهم کند بنابراین نهادهای مسئول لازم است ما را یاری دهند تا ما فضایی را برای علاقمندان به این عرصه در روستا فراهم کنیم تا وقتی گردشگری وارد روستا می‌شود بتوانند از خدمات مناسب استفاده کنند و اوقات خوبی را بگذراند.

دهیار روستای قاضی خانی با اشاره به اینکه اگرچه بوم گردی از راه‌های موجود برای رفع این مشکلات است اما برای اهالی روستا به ویژه برای افرادیکه توانایی مالی لازم را ندارند،بسیار هزینه بر است، افزود:  اجرای کامل این طرح به بیش از 2 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که تا کنون تنها بخشی از ان تامین شده است.

وی با تاکید براینکه تنها در صورت اجرای کامل طرح است که  می‌توان انتظار داشت طرح برای روستا آورده‌ای داشته باشد ابراز کرد: استان همدان با ظرفیت‌های خوبی که در عرصه گردشگری دارد از قدیم مقصد گردشگران بوده است و امروز با ایجاد روستاهای هدف گردشگری نه تنها این دهستان و شهرستان می‌تواند از فواید آن بهره‌مند شود بلکه استان نیز می‌تواند از نظر اقتصادی رونق یابد.

یک کیلومتر مسیر دارای بافت واجد ارزش در روستای حیدره قاضی خانی احیا می‌شود

محمد مقدم مسئول فنی- اجرایی بنیاد مسکن شهرستان بهار و متولی اجرای پروژه  نیز تصریح کرد: پروژه احیای بافت با ارزش روستای حیدره قاضی خانی از سال 92 کلید خورد و طرح هادی آن نیز در همان سال با اعتبار 40 میلیون تومان تهیه شد.

وی بیان کرد: در سال 92 اعتبار پروژه 1700 میلیون ریال از اعتبارات ملی بود که این رقم در سال  94  به اعتباری بیش از 1420 میلیون ریال و در سال 96 نیز به اعتباری نزدیک به 650میلیون تومان  افزایش یافت.

متولی اجرای پروژه گردشگری روستای حیدره قاضی خانی با اعلام اینکه برای سال 97 اعتباری 6 هزار میلیون ریال پیش بینی شده که در مرحله انتخاب پیمانکار قرار دارد، عنوان کرد: در مجموع برای این روستا 15 هزار و 620 میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شده است و امیدواریم بتوانیم  تا اواخر سال 98 کل پروژه را به پایان برسانیم.

وی اعلام کرد: در پروژه گردشگری روستای حیدره قاضی خانی یک کیلومتر مسیر دارای بافت واجد ارزش در این پروژه تعریف شده است که تا امروز نزدیک به  530 متر آن احیا شده و امیدواریم تا سال 98 تمامی بافت مورد نظر احیا شود.

مقدم با تاکید براینکه  بنیاد مسکن متولی اجرای طرح است و نیاز است برای فرهنگ سازی و انجام دیگر اقدامات فرهنگی نهادهایی مانند میراث فرهنگی وارد میدان عمل شود، گفت: پس از اتمام پروژه مسئله بهره برداری و نگهداری از آن به دهیاری واگذار می‌شود یعنی از آن زمان به بعد نگهداری از پروژه و حفاظت از آن بر دوش دهیاری، شورای روستا و خود مردم است.

وی با بیان اینکه مردم نیز باید برای ایجاد تاسیسات با هماهنگی دهیاری و بنیاد مسکن اقدام به حفاری کنند تا صدمات زیادی به بافت روستا وارد نشودتصریح کرد: حفاظت و نگهداری از این قبیل پروژه ها نیازمند اعتبرات است، منابعی که ما پیگیر هستیم آن را به دست بیاوریم.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon