استفاده از توان مردم و خیرین راهی برای توسعه روستایی خراسان جنوبی
خدمت رسانی و محرومیت زدایی در مناطق دورافتاده و محروم، برقراری امنیت پایدار مردمی و بسترسازی و استفاده حداکثری از ظرفیتهای استانها از اهداف قرارگاه پیشرفت و آبادانی است که این بار در روستای سیدال دهستان میغان نهبندان اجرا و پیاده سازی میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، تشکیل قرارگاه پیشرفت و آبادانی در راستای تحقق تدابیر و فرامین مقام معظم رهبری در امر سازندگی، عمران، آبادانی، خدمت رسانی و محرومیت زدایی در مناطق دورافتاده و محروم کشور و نیز برقراری امنیت پایدار مردمی، بسترسازی خدمت رسانی بیشتر نظام و استفاده حداکثری از ظرفیتهای استانها صورت گرفته است.
پیشرفت و آبادانی مناطق محروم کشور در ابعاد اشتغالزایی، فرهنگی، سلامت و زیرساختهای مورد نیاز از طریق توانمندسازی رشد و ارتقای ظرفیتهای انسانی و طبیعی از مأموریتهای قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه است.
برای آشنایی بیشتر از فعالیتهای قرارگاه پیشرفت و آبادانی مستقر در دهستان میغان نهبندان راهی روستای سیدال از توابع این بخش شدیم.
"سیدال" روستایی در 80 کیلومتری نهبندان با جمعیتی بالغ بر 140 خانوار است که محروم از همه امکانات و زیرساختها به ویژه آب شرب است.
روستای سیدال از مرکز استان حدود 300 کیلومتر فاصله دارد. روستاهای این منطقه آنقدر خشک هستند که انگار رنگ آب را هیچگاه به خود ندیده است.
زمانی که به روستا رسیدیم با استقبال حجتالسلام قربانی امام جماعت مستقر در روستای سیدال و علی شرفی مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی دهستان میغال روبرو شدیم.
احیای قنات روستای سیدال با 50 میلیون تومان اعتبار
مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی در دهستان میغان نهبندان در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: سهمیه خراسان جنوبی 6 دهستان شوسف و میغان در شهرستان نهبندان، درح در سربیشه، قهستان در درمیان، پترگان در زیرکوه و منتظریه در طبس است.
علی شرفی گفت: مأموریت قرارگاه پیشرفت و آبادانی در حوزههای زیرساخت و عمران، فرهنگی و اجتماعی، توانمندسازی و اشتغال، سلامت و تعلیم و تربیت است.
وی با بیان اینکه حدود یک سال و نیمی از فعالیت قرارگاه پیشرفت و آبادانی در دهستان میغان میگذرد افزود: مهمترین فعالیت قرارگاه در این دهستان عمرانی، اشتغال ، تعلیم و تربیت و سلامت است.
اشتغال و بیآبی مهمترین مشکل مردم روستای سیدال
مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی در دهستان میغان نهبندان با گلایه از خدمت رسانی دولت در بخشهای مختلف از جمله عمران و اشتغال گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون مبلغ 50 میلیون تومان برای احیای سه قنات روستای سیدال هزینه شده است.
شرفی ادامه داد: کپرگذاری، لایه روبی و احیای قنات روستای سیدال از جمله فعالیتهای عمرانی قرارگاه در روستای سیدال است.
وی اظهار داشت: مهمترین مشکل روستا اشتغال و بی آبی فراوان است که باید مسئولین توجه ویژهایی به دهستان میغان داشته باشند.
رضایت مردم از برنامههای قرارگاه پیشرفت و آبادانی
امام جماعت روستای سیدال بخش میغان نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: از زمانی که قرارگاه پیشرفت و آبادانی فعالیت خود را در این روستا آغاز کرده پیشرفتهای چشمگیری در عرصههای عمرانی، احیاء صنایع دستی، اشتغال و فرهنگی داشتهایم.
حجتالسلام مهدی قربانی با بیان اینکه حدود سه ماهی است که به همت قرارگاه پیشرفت و آبادانی به عنوان امام روستا در روستای سیدال مسقر شدهام عنوان کرد: رضایت مردم روستا از برنامههای قرارگاه مشهود است.
پیشرفت و توسعه مناطق روستایی توسط مردم باید انجام شود
وی خودباوری اهالی روستا را از مزیتهای قرارگاه دانست و گفت: پیشرفت و توسعه مناطق روستایی توسط خود مردم باید انجام شود و این امر را قرارگاه پیشرفت و آبادانی برای مردم آسانتر کرده است.
جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: قرارگاه پیشرفت و آبادانی مستقر در دهستان میغان حدود 15 پروژه در فاز اول با مبلغی حدود یک میلیارد و 600 میلیون تومان در این دهستان هزینه کرده است.
مهدی هنری گفت: از سال 1395 برنامهای برای متمرکز شدن اقدامات عمرانی در نقاط محروم تدوین شد و سپاه قرارگاه پیشرفت و آبادانی را در کشور ایجاد کرد.
فعالیت قرارگاه پیشرفت و آبادانی در 6 دهستان استان
وی با بیان اینکه قرارگاه پیشرفت و آبادانی در مرکز زیر نظر فرماندهی کل سپاه قرار دارد گفت: ستاد تخصصی پیشرفت و آبادانی زیر مجموعه آن در تهران ایجاد شده و در کارگروههای عمران و زیرساخت، اشتغال، سلامت، تعلیم و تربیت و فرهنگی فعالیت میکند.
جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی خراسان جنوبی با بیان اینکه هم اکنون این قرارگاه در 6 دهستان میغان، شوسف، پترگان، منتظریه، درح و قهستان استان فعالیت میکند گفت: توانمند ازی مردم برای ایجاد پویایی و تحرک در روستا از اهداف قرارگاه پیشرفت و آبادانی است.
وی با بیان اینکه اجرای کار فرهنگی در روستا برای فرهنگ سازی نخستین اقدام قرارگاه است اظهار داشت: زمانی که مردم در حوزههای مختلف مثل اقتصاد وارد شوند موفقیت در دیگر حوزههای دیگر هم حاصل میشود.
هنری با اشاره به کارگروههای مستقر در دهستانها یادآور شد: در کار گروه فرهنگی تعدادی تسهیلگر که طلبه هستند نقش امام روستا را دارند تا مردم را برای پیشرفت و توسعه روستا پای کار آورند.
بسیاری از روستاهای استان به شکل سیار آبرسانی میشود
جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان گفت: کارگروه عمران و زیرساخت اولویت برنامههای عمرانی قرارگاه بر اساس نیاز دیگر کارگروهها تعریف میشود و پس از اطمینان از قابل اجرا بودن پروژه، قرارداد مربوط با نظر کارگروه مرکزی منعقد میشود.
وی افزود: یکی از مزیتهای مهم کارگروه عمران تعریف هر پروژه با توجه به نیاز و توانمندی مردم است.
هنری یکی از مشکلات روستاهای استان را نبود آب آشامیدنی عنوان کرد و گفت: بسیاری از روستاها به شکل سیار آبرسانی میشود که در این زمینه با آستان قدس رضوی مذاکراتی انجام و اقدامات خوبی انجام شده است.
جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان با اشاره به کارگروه سلامت افزود: این کارگروه بر موضوع سبک زندگی اسلامی و اصلاح الگوی تغذیه متمرکز است و با توجه به بیانات مقام معظم رهبری به دنبال مباحث پیشگیرانه با رویکرد طب سنتی هستیم.
وی ادامه داد: همه اقدامات در این حوزه مربوط به اصلاح سبک زندگی مردم است و متاسفانه در کشور مقاومتهایی در بخش طب سنتی دیده میشود.
ایجاد کارگروه تعلیم و تربیت با هدف پیشگیری از مهاجرت در روستاها
هنری یادآور شد: کارگروه تعلیم و تربیت با هدف پیشگیری از مهاجرت در روستاها به دلیل تحصیل فرزندان ایجاد شد.
جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان اضافه کرد: در کارگروه اشتغال، هدف ایجاد شغل در روستا است که در این زمینه یک کار مطالعاتی و علمی انجام و در هر دهستان بر اساس بافت آنجا طرح تحلیلی نوشته شده و بر اساس رسته اولویتدار شغلی اقدام میشود.
وی با بیان اینکه با ایجاد شبکهسازی نیز افرادی که در حوزه خاص فعالیت میکنند در قالب تشکل روستایی با هم مشغول به کار میشوند.
درآمد 20 میلیون تومانی فروش صنایع دستی روستائیان
هنری با اشاره به اینکه قرارگاه پیشرفت و آبادانی حدود دو سال است که در دهستان میغان فعالیت میکند گفت: در طی این دوسال انواع حوله و محصولات روستایی این دهستان توسط اهالی تولید شده که فروش آن 20 میلیون تومان بوده است.
جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان با اشاره به کارگروه سلامت در بخش میغان بیان کرد: در این کارگروه با برگزاری کلاسهای سبک زندگی به دنبال پیشگیری و ارائه الگوی تغذیه هستیم که اولویت با خواهران روستایی است که در این دهستان 60 نفر به صورت مستقیم آموزشهای لازم را دیدهاند.
وی با اشاره به کارگروه تعلیم و تربیت عنوان کرد: در عرصه تعلیم و تربیت شناسایی استعدادها با همکاری معلمان و مربیان صورت میگیرد.
فعالیتهای قرارگاه بر اساس نیاز و اولویت مردم صورت میگیرد
هنری با بیان اینکه در کارگروه عمران و زیرساخت، فعالیتهای قرارگاه بر اساس نیاز و اولویت مردم صورت میگیرد گفت: مهمترین مشکلات استان به ویژه در منطقه نهبندان و بخش میغان بیشتر آب است.
جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان ادامه داد: قرارگاه پیشرفت و آبادانی مستقر در دهستان میغان حدود 15 پروژه در فاز اول انجا داده است و برای فاز دوم اقداماتی براساس اولویت و نیازهای مردم در دست اقدام است و و جلساتی نیز در این زمینه گرفته شده است.
وی با بیان اینکه در کارگروه فرهنگی امام روستا در این دهستان مستقر و براساس نیاز فرهنگی مردم فعالیتهای مختلفی از جمله پرپایی نماز جماعت انجام میشود.
احیای صنایع دستی به کمک خیرین و مردم
هنری با اشاره به فعالیت کارگروه اشتغال در این دهستان عنوان کرد: احیای صنایع دستی با استفاده از خیرین و توان مردم فعالیتهای خوبی انجام شده و خیرین در این عرصه به خوبی ورود پیداکردهاند.
جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان گفت: برای افرادی که میخواهند وارد عرصه اشتغال و پرورش دام سبک شوند ابتدا آموزشهای عملی و میدانی به افراد داده میشود و سعی شده با کمترین هزینه بهترین علوفه برای دام تأمین شود و طرحها را به سمتی ببریم که خود مردم با آگاهی که کسب کردهاند و اعتبارات خودشان در این عرصه ورود پیدا کنند و افزایش بهرهوری داشته باشند.
وی قرارگاه پیشرفت و آبادانی را یک نقش تسهیلگری در برقراری ارتباطها، سرجمع کردن شبکههای مردمی دانست و عنوان کرد: هم اکنون محور فعالیتها مرتبط با نیاز روستا انجام میشود و دانشجویان و جهادگران به عنوان یک شبکه جهادی با قرارگاه پیشرفت و آبادانی همکاری میکنند.
انتهای پیام/ن