کارشناس آمریکایی: ظرفیت سازمانی و مشروعیت طالبان عامل مهم جذب نیرو در افغانستان است
یک کارشناس برجسته امور افغانستان اظهار داشت که قدرت طالبان را نمیتوان تنها براساس شمار نیروهای مسلح این گروه اندازهگیری کرد بلکه ظرفیت سازمانی و مشروعیت طالبان نیز سبب حذب نیرو در این گروه میشود.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «بارنت روبین» استاد دانشگاه نیویورک و کارشناس برجسته مسائل افغانستان درباره قدرت رو به افزایش طالبان و افزایش نیروهای این گروه تصریح کرد که قدرت این گروه را نمیتوان تنها براساس شمار اعضای آن بررسی کرد.
روبین به «تی.آر.تی» گفت: طالبان یک گروه مسلح نیست بلکه سازمانی سیاسی است که ظرفیتهای سازمانی و مشروعیت، این گروه را قادر به جذب افراد مسلح میکند.
وی افزود: نگاه کردن به بحران افغانستان از عینک نظامی منجر به شکست خواهد شد و ما نیز در مسیر پیروزی قرار نداریم.
«آنتونیو گیوستوزی» استاد دانشگاه سلطنتی لندن نیز اخیرا با انتشار نتیجه تحقیقات خود درباره شمار اعضای طالبان گفته بود، این گروه حدود 150 هزار نیرو دارد که 60 هزار نفر آنها اعضای تمام وقت و بقیه نیروها نیز اعضای محلی و نیمه وقت طالبان هستند.
به گفته وی حدود 50 هزار نفر از اعضای طالبان در زمینه اطلاعاتی، تدارکات، تبلیغات، دادگستری و دیگر جوانب غیرنظامی طالبان فعالیت میکنند و فعالیتهای این گروه به جنگ علیه نیروهای امنیتی افغان و خارجی محدود نمیشود.
طالبان در مناطق تحت کنترل خود علاوه بر ارائه خدمات به ساکنان محل به جمعآوری مالیات و اعمال قانون نیز میپردازد.
چندی پیش نیز «موسسه توسعه خارج کشور» آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود طالبان موفق به ایجاد دولت موازی در افغانستان شده است و این دولت کمیسیونهای جداگانهای برای مسایلی چون بهداشت، امور قضایی و مالی دارد.
براساس یافتههای این گزارش، نمایندگان طالبان در بسیاری از مناطق بطور روزمره با مقامات محلی دولت، نهادهای کمک کننده و دیگر گروهها تعامل دارند تا درباره شرایط ارائه خدمات درمانی، آموزش و پرورش و دیگر خدمات با آنها گفتوگو کنند.
ماموران اداری طالبان مالیات و قبوض برق جمعآوری میکنند و قضات آنها به مسایل جنایی مردم افغانستان رسیدگی میکنند.
انتهای پیام/.