صالحی: وزارت فرهنگ به دنبال شفافیت در نظام وقف است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سیاست این وزارتخانه ایجاد شفافیت در نظام وقف است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جلسه علنی امروز (سهشنبه 18 دی) قوه مقننه، در پاسخ به سوال سمیه محمودی، نماینده شهرضا درباره عدم شفافیت در نظام وقف، اظهار داشت: توجه به نظام موقوفات میتواند مسیر حال و آینده را در حوزه این امر فرهنگی، تداوم دهد.
وی با تاکید بر اهمیت شفافیت در نظام وقف افزود: وزارتخانه به دنبال شفافیت هر چه بیشتر در این نظام است. تقویت دولت الکترونیک یکی از موضوعاتی است که پیگیری میکنیم تا فضای کاغذ و مراجعات حضوری از بین رود و سامانههای گویا باعث مراجعه غیرحضوری شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلاکی با بیان اینکه در حال حاضر سامانههای فراوانی برای حوزه وقف داریم، ادامه داد: این سامانهها باعث شده مراجعات کاغذی به حداقل برسد.
صالحی با اشاره به حوزههایی که مورد شفافسازی قرار گرفته، تصریح کرد: نظام اسنادی اوقاف، نظام قراردادهای وقف، نظام پرداختهای مطابق قراردادها و نظام اجرای نیات واقفین از مهمترین حوزههایی است که مورد شفافیت واقع شده؛ البته این شفافیت نیازمند نظام حسابرسی پیوسته و آشکار است تا ترازهای مالی اتفاق بیفتد و بعدها در معرض افکار عمومی قرار گیرد.
وی در ادامه اظهارات خود با اشاره به حضور حجتالاسلام و المسلمین خاموشی در سازمان اوقاف عنوان کرد: وقف، پایگاه تمدنی و اساسی برای حوزه خدمات فرهنگی، اجتماعی و دینی است که باید اعتمادسازی در آن صورت گیرد و رئیس جدید به دنبال دستیابی به این اهداف است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید حوزه اسنادی شفافتر شود و مورد بازخوانی و استنادسازی قرار گیرد، تاکید کرد: گامهایی در این مسیر طی شده و در حال حاضر در حوزه بازخوانی و قرائت جدید اسناد قرار داریم؛ چنانچه تاکنون 16 هزار سند وقفی بازخوانی جدید و بارگذاری شده و در بانک اصناف قرار گرفته است.
صالحی در ادامه با ابراز اینکه موضوع نیات واقفین نیز مورد لیستبرداری روشن قرار گرفته و باید مسیر دقیقی را طی کند، اظهار داشت: در آغاز دوره جدید نظام اسنادی و احصاء نیات واقفین را دنبال میکنیم. معتقدیم قراردادهای وقف باید به صورت آنلاین قابل مراجعه بوده و در فضای عمومی در دسترس باشد.
صالحی در حوزه بقاع متبرکه نیز اظهار داشت: باید در خصوص هیئت امنا دقت بیشتری شود تا اعتماد منطقهای و محلی ایجاد کند. زیرا هر بقعه، یک سازمان مستقل و مجموعه حقوقی است که سازمانهای مالی آن باید به صورت کامل ثبت و ضبط شود و امکان انتشار داشته باشد.
انتهای پیام/