اجازه دفع پسماند غیراصولی به پیمانکاران در شهرری داده نشود

اجازه دفع پسماند غیراصولی به پیمانکاران در شهرری داده نشود

رئیس اداره محیط‌زیست شهرستان ری با اشاره به نقش تأثیرگذار تفکیک زباله‌ها در حفظ محیط‌ زیست گفت: از شهرداری‌ها درخواست می‌کنیم نگاه ویژه به موضوع مدیریت پسماند داشته باشند و برای این منظور از پیمانکاران مشخص کمک بگیرند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرری، زهره عبادتی امروز در جریان تخریب مراکز دپو و تفکیک غیرقانونی زباله در روستای محمودآباد از توابع شهرستان ری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه فعالیت مراکز غیرمجاز تفکیک زباله یکی از مشکلات اساسی در شهرری است اظهار داشت: پسماند زباله مقوله‌ای ارزشمند است که در صورت مدیریت صحیح علاوه بر ارزش زیست‌محیطی از نظر اقتصادی نیز می‌تواند مفید است.

وی با بیان اینکه دفع غیراصولی پسماندها مشکلات زیست‌محیطی جبران‌ناپذیری را به همراه دارد بیان کرد: اتباع غیرمجاز زباله‌ها را از سطح شهر تهران به‌ صورت غیرمجاز جمع‌آوری و دپو می‌کنند که در نهایت شاهد پسماندسوزی در مواقع شبانگاهی، آلودگی خاک، انتشار بوی نامطبوع ناشی از دپو غیراصولی در منطقه هستیم.

رئیس اداره محیط‌ زیست شهرستان ری افزود: با توجه به اینکه در این اقدام زباله‌ها به ‌صورت مخلوط هستند، ممکن است پسماندهای ویژه از جمله باتری و لامپی که از طریق زباله‌های خانگی دفع می‌شود نیز در این محدوده وجود داشته باشد.

عبادتی ادامه داد: همچنین آلودگی آب نیز از دیگر مشکلات متعددی است که از دپو زباله در منطقه به وجود آمده است زیرا در واقع ممکن است تخلیه زباله‌ها در کنار منابع آبی سطحی انجام شود از این‌رو آلودگی فاضلاب و آب را نیز به همراه دارد.

وی با اشاره به نقش تأثیرگذار تفکیک زباله‌ها در حفظ محیط‌زیست تصریح کرد: ما معتقدیم که بحث پسماند مدیریت باید از مبدأ صورت گیرد و تا زمانی که تفکیک از مبدأ نداشته باشیم قطعاً در مقصد مدیریت سخت می‌شود، لذا از شهرداری‌ها درخواست می‌کنیم نگاه ویژه به موضوع مدیریت پسماند داشته باشند و برای این منظور از پیمانکاران مشخص کمک بگیرند و اجازه ندهند که دفع پسماند به‌ صورت غیراصولی انجام شود.

رئیس اداره محیط‌زیست شهرستان ری تصریح کرد: اداره محیط‌زیست شهرستان ری در مقصد و مراکز تفکیک غیرمجاز زباله در سطح شهرستان ری برنامه و برخورد لازم را دارد و این موضوع از طریق کارگروه مدیریت پسماند به‌صورت جدی در حال پیگیری است.

سکونتگاه‌های غیرمجاز و جمع‌آوری ضایعات دپو شده در خاوران تخریب شد

حسن بابایی بخشدار خاوران نیز در ادامه با اشاره به تهدید بهداشت عمومی مردم منطقه در پی زباله‌سوزی غیرمجاز در بخش خاوران گفت: گود محمودآباد و آنچه در آن اتفاق می‌افتاد براساس ماده 688 قانون مجازات اسلامی تهدید بهداشت عمومی منطقه و آلودگی آب و خاک است.

وی با بیان اینکه تفکیک غیرقانونی و غیرمجاز زباله در گود محمودآباد توسط اتباع غیرمجاز صورت می‌گیرد اظهار داشت: در طول 50 سال گذشته 450 هکتار از گود محمودآباد واقع در بخش خاوران به دلیل تهیه مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار گرفته و در سال‌های اخیر تبدیل به محلی برای تفکیک زباله شده است.

بخشدار خاوران افزود: در بخش خاوران 37 مرکز تفکیک غیرمجاز زباله و پسماند شهری وجود دارد که حدود 50 درصد از این زباله‌ها قابلیت بازیافت دارد و از منطقه خارج می‌شود؛ اما باقی مانده این زباله‌ها در هنگام شب در همین محل سوزانده می‌شود که کل این فرآیند سبب آلودگی‌های زیست محیطی می‌شود.

بابایی با بیان اینکه فعالیت زباله‌سوزهای غیرمجاز سلامت مردم منطقه را به خطر انداخته گفت: زباله‌سوزی‌ها منجر به شیوع بیماری سالک در منطقه روستای محمودآباد، قاسم‌آباد و اشرف‌آباد شده است.

وی در ادامه با اشاره به تخریب سکونتگاه‌های غیرمجاز و جمع‌آوری ضایعات دپو شده تصریح کرد: امروز با دستور قضایی و همراهی محیط زیست که متولی این اقدام است، نیروهای انتظامی و معاون سیاسی و انتظامی فرماندار شاهد اجرای حکم قضایی در منطقه گود محمودآباد بودیم که در این راستا تخریب سکونتگاه‌های غیرمجاز و جمع‌آوری ضایعات دپو شده صورت می‌گیرد.

بخشدار خاوران در پایان خاطرنشان کرد: 37 مرکز زباله غیرمجاز در بخش خاوران مالکیت خصوصی دارند و از سوی مالک در اختیار اتباع بیگانه قرار می‌گیرد که در حال حاضر دادگاه مالکان را احضار و اقدام به دریافت تعهدنامه کرده که اگر این افراد مجدداً در این محل گردهم آیند اقدام قضایی اجرایی می‌شود.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon