عضو شورای شهر همدان: در نظارت بر وضعیت بهداشتی گرمخانه کوتاهی شد
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان گفت: شورا در مورد رسیدگی به وضعیت بهداشتی تنها گرمخانه همدان کوتاهی کرده و هرچند ایجاد گرمخانه وظیفه شهرداری نیست، اما باید کار بازسازی آن را زودتر از اینها انجام میداد.
علی فتحی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهارداشت: از ابتدای مهر و پس از پذیرش کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان 2 بار به گرمخانه سر زده و از نظر گرمایشی وضعیت خوبی داشتند، اما تعداد سرویسهای بهداشتی و حمام کم بود.
وی افزود: بیشتر افراد این مرکز را افراد زبالهگرد تشکیل می دهند که بدن و لباس آلوده دارند و با همین وضعیت وارد خوابگاه میشوند، تعدادشان هم زیاد است و در زمستان بیشتر میشود به همین دلیل یک واحد حمام و دو سرویس بهداشتی کم است و نیاز به افزایش دارد.
فتحی بیان کرد: از یک ماه پیش بنای بازسازی طبقه بالای گرمخانه را با شهرداری گذاشتهایم که پس از پایان، افراد به آن منتقل می شوند و طبقه پایین مرتب میشود تا دو طبقه داشته باشیم.
وجود شپش در گرمخانه طبیعی است
رئیس کمیسیون خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک، بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر همدان در مورد وجود "شپش" در گرمخانه هم تصریح کرد: شپش در مدارس هم پیدا میشود چه رسد به گرمخانه و قطعا در چنین مکانی وجود دارد.
فتحی با بیان اینکه تاکنون خدمات بهداشتی و درمانی به این مرکز داده نشده، گفت: پس از انتشار مشکلات گرمخانه بررسی لازم را انجام دادیم و مشخص شد که دستگاههای متولی در حوزه بهداشت تاکنون برای بررسی وضعیت این مرکز از نظر بهداشتی و ابتلای افراد به بیماری مراجعه نکرده است.
وی افزود: البته روز گذشته و پیش از انتشار گزارش "تسنیم"، نامه ای به همکارانم دادهام تا به دستگاههای مسئول در حوزه بهداشتی ارسال کنند، اما متاسفانه اهمیت نداده و نرفتهاند.
فتحی تاکید کرد: افراد حاضر در گرمخانه جزء شهروندان این شهرند و سلامتشان نیاز به بررسی دارد و حتما نباید شورا نامه میزد و خود باید اقدام میکردند.
وی مطرح کرد: اعتراف میکنم در سه ماهی که مسئولیت کمیسیون خدمات شهری را برعهده گرفتهام در مورد رسیدگی به وضعیت بهداشتی گرمخانه کوتاهی کرده و نامه نزدهام، حتی مدیریت قبلی کمیسیون هم این کار را نکرده است.
شهرداری و شورای شهر کوتاهی کرده است
فتحی در پاسخ به سئوال خبرنگار "تسنیم" مبنی بر دلیل تاخیر 3 ساله در بازسازی گرمخانه و ایجاد امکانات بهداشتی هم تصریح کرد: ضرورت داشت شهرداری زودتر این کار را انجام میداد و اگر مدیریت قبلی کمیسیون خدمات شهری شورای شهر هم کوتاهی کرده، ربطی به من ندارد و تازه مسئول کمیسیون شدهام.
این عضو شورای شهر همدان اعلام کرد: ایجاد گرمخانه جزء وظایف شهرداری نیست، اما انجام داده چراکه اگر منتظر بهزیستی بمانیم، صد سال دیگر هم از این کارها نمیکند.
فتحی افزود: حتی بهزیستی برای معتادانی که به این اداره ارجاع داده میشوند تا از محل ماده 16 برای معرفی آنها به کمپ کند، اقدامی نمیکند چه رسد به اینکه معتادان کارتنخواب را جمعآوری کند.
وی از گرفتن تصمیماتی برای رسیدگی به وضعیت نامناسب گرمخانه همدان خبر داد و گفت: پتوهای این مرکز سالم است، اما نیاز به شستشو دارد که با یک قالیشویی هماهنگ شده این کار را انجام دهد، اما چون بردن همه آنها به طور یکجا امکان ندارد و بدون پتو میمانند، قرارشده هر روز 4-5 تخته را برده و شستشو دهند.
رئیس کمیسیون خدمات شهری، شورای اسلامی شهر همدان افزود: با برخی سمنها هم هماهنگ شده تا لباس نو به این افراد داده شود و کارت رایگان اتوبوس هم به آنها داده میشود.
وی با اشاره به افزایش ساعت کار گرمخانه هم مطرح کرد: مقرر شده ساکنان گرمخانه در فصل سرما به ویژه روزهای برفی تا ساعت 11 اجازه ماندن در این مکان را داشته باشند.
فتحی بیان اینکه بازدید از گرمخانه برای خبرنگاران و فعالان رسانهای آزاد است، گفت: آنجا مکانی عمومی است و خبرنگاران هر لحظه بخواهند میتوانند وارد آن شوند و هیچ کس نباید مانع شود.
به گزارش تسنیم، شرایط نامطلوب گرمخانه همدان در حالی است که ایجاد این مکان بر اساس قانون به شهرداریها واگذار شده، قانونی که با 17 سال تأخیر در همدان اجرا شد و اکنون هم باوجود گذشت 3 سال از آن زمان تنها گرمخانه استان وضعیت تأسفباری دارد به طوریکه نه خبری از رختخواب و غذای گرم است و نه مسائل بهداشتی در آن جدی گرفته میشود.
اظهارات رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای همدان در مورد ارسال نامه به دانشگاه علوم پزشکی در حالی است که مدیر روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه اعلام کرده تاکنون شهرداری یا هیچ دستگاه دیگری از دانشگاه علوم پزشکی برای ارائه خدمات به مجموعه گرمخانه تقاضای کمک نکرده است.
انتهای پیام/ ت