۹۰درصد آرشیو «خارج از دید» از اینترنت است/شبکه خبر هم راش نمیدهد!
مهدی نقویان مستندساز کشورمان تاکید کرد که آبرو و همه امکاناتش را برای ساخت آثاری ضد فتنه بسیج کرده اما برخی میگویند او راش رانتی دارد. نقویان تاکید کرد که رانتش فقط انقلاب اسلامی است و آروشیو ۹۰درصد مستندش از اینترنت گرفته شده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، آخرین روز از نهمین جشنواره عمار با رونمایی از مستند «گزارش اقلیت» دنبال شد و پس از اکران این فیلم، نشست خبری عوامل این مستند با حضور مهدی نقویان، کارگردان این اثر، حسن جعفری، تدوینگر و حسین نقویان برگزار شد.
حسن جعفری، تدوینگر مستند «گزارش اقلیت»، در ابتدا صحبت کرد و در مورد این اثر گفت: این مستند در دی ماه سال گذشته ساخته شد و در قالب یک مجموعه چند قسمتی، هر شب از شبکه 3 سیما پخش میشد. این مجموعه 12 قسمتی بود که 2 قسمت از آن به دلایل مختلف پخش نشد. در حقیقت، بخشهایی از مستند گزارش اقلیت از همان 2 قسمت گرفته شده است و با قرار دادن بخشهایی جدید در کنار آن، این مستند تک قسمتی ساخته شد. اگر دقت کنید میبینید که در این مستند، ما به سراغ اتفاقات بعد از فتنه 88 رفتهایم و تحریمهای ناشی از آن را به تصویر کشیدهایم. این تحریمها در روز 25 خرداد سال 1389 علیه ایران وضع شد در حالی که تا قبل از آن، تحریمهای این چنینی نداشتیم. علاوه بر این، یک نکته مهم دیگر نیز وجود داشت و آن هم این بود که بعد از وقوع انقلاب های منطقه، سران فتنه تلاش کردند تا این واقعه را در ایران نیز آغاز کنند و تا 25 بهمن سال 1389، کشور در التهابات به سر میبرد. این اقدام سران فتنه واکنشهای مختلفی را به همراه داشت و حتی بسیاری از اصلاحطلبان را نیز ناراحت کرد. بنابراین میتوان گفت که موضوع حصر، یک اجماع کلی در نظام بود.
وی به تدوین این مستند اشاره کرد و گفت: ما برای تدوین این مجموعه وقت زیادی نداشتیم و کار به صورت خیلی سریع انجام شد. حتی خاطرم هست که تدوین بعضی از قسمتهای این مجموعه، چند ساعت قبل از پخش به اتمام میرسید. وقتی میخواستم تصاویر این مستند را کنار هم بچینم، واقعا تحت تاثیر قرار میگرفتم چرا که فجایع بسیار زیادی در آن دیده میشد. بخش عمدهای از پژوهش این کار، از اینترنت گرفته شده است و تنها بخش کوچکی از آن را به صورت ویژه در اختیار گرفتیم. تصاویر مربوط به اغتشاشات، آشوبها، صحبتهای میرحسین موسوی و ... از اینترنت گرفته شده بود و حتی اگر اکنون نیز جستجو کنید میتوانید آنان را دریافت نمایید. نکته اصلی در ماجرای 88 این است که تغلبی رخ نداد و سران فتنه به بهانه اتفاقی که اصلا رخ نداده بود، وارد صحنه شدند و شورش ایجاد کردند.
سخنران بعدی این نشست خبری، مهدی نقویان بود. او در ابتدا ضمن اشاره به مستند «گزارش اقلیت» گفت: این مستند ماحصل دو قسمت از مجموعه خارج از دید بود که در تلویزیون پخش نشد. در این فیلم، تمرکز اصلی بر موضوع حصر و ارتباط نداشتن آن با اتفاقات سال 88 بود. همچنین نگاهی متفاوت به خسارتهای فتنه 88 و تحریمهایی که پس از آن صورت گرفت، داشتیم. دقت کنید که یک بخش مهمی از خسارتهای وارده، خسارتهای مالی نبوده است. در حقیقت، در آن آشوبها اتفاقاتی رخ داد که منجر به تعطیلی وزارتخانهها شده بود، کارمندان دولتی سر کار نمیرفتند، وارادات و صادرات تا ماهها متوقف شده بود و ... در مورد خارج از دید باید توضیحاتی را بدهم و آن هم این است که این مجموعه 12 قسمت بود که بعد از پخش 4 قسمت، وقفهای رخ داد و پس از دو هفته، پخش مجدد آن شروع شد و قسمت 5 و 6 پخش شد اما از آن به بعد، هر دو قسمت یکی شد. شاید دلیل ابهامات مخاطب، همین مساله باشد. البته اکنون این 12 قسمت، از شبکه افق بدون هیچ کم و کاستی پخش میشود. باید بگویم که این مجموعه با شجاعت خاصی از سوی مدیریت شبکه افق پخش شد که در همین جا باید از ایشان تشکر کنم.
نقویان به ماجرای رای مثبت حسن روحانی به رای حصر در سال 89 اشاره کرد و گفت: در مورد رای مثبت آقای روحانی به حصر باید بگویم که علاوه بر درج خبر در خبرگزاریها، نقلقولهایی از افراد مختلف وجود دارد که نشان میدهد ایشان به حصر رای مثبت داده است. البته مسالهای که در اینجا مهم است این است که پرچم آقای روحانی بالا میرود. ایشان در جاهای مختلف انقلاب عملکرد خوبی داشته است که یکی از آنان به ماجرای حصر برمیگردد. شاید عدهای بگویند که چرا شورای نگهبان در سال 92 صلاحیت ایشان را تایید کرد اما در پاسخ باید گفت که بخشی از دلیل این تایید صلاحیت به کارنامه خوب ایشان در پستهای مهم برمیگردد. البته باید بگویم که در مورد رای مثبت ایشان به حصر، سند تصویری وجود ندارد چرا که جلسات شورای امنیت یک جلسه محرمانه است و فیلم هیچ یک از این جلسات، بیرون نمیآید.
این کارگردان و مستندساز در پاسخ به سوال یکی از حاضران در سالن مبنی بر استفاده از راش رانتی در ساخت مستندهای خارج از دید 1 و 2 گفت: سوال اول من در پاسخ به این سوال از برگزارکنندگان جشنواره است. از آنان میپرسم که چرا کسانی که فیلم با راش رانتی میسازند، به این جشنواره دعوت میکنند و جلسه پرسش و پاسخ برای آن برگزار میکنند؟ شاید فیلمهای مهمتری باشد که بهتر باشد مخاطب برای جلسه پرسش و پاسخ آن وقت بگذارد. من راش رانتی میگیرم چرا که رانت من انقلاب اسلامی است. هر کسی جرات دارد در مورد فتنه فیلم بسازد، بیاید و بسازد، دو بار هم بسازد و برای ساخت فیلم سوم، به او راش رانتی هم میدهند. چرا ندهند؟ من از مسئولین خواهش میکنم که 2-3 نیرو تربیت کنند که دیگر من نیایم و هر سال راجع به فتنه فیلم بسازم. من آبرویم و خانوادهام را در وسط گذاشتم و هر سال راجع به فتنه فیلم میسازم و دوستان هم برای من توئیت میزنند که ایشان راش رانتی دارد و کاردستی اطلاعاتی و جاسوسی میسازد. اگر شما میتوانید فیلم بسازید، بسازید و برای فیلم دوم، خود من رانت شما میشوم.
وی افزود: من در همینجا اعلام میکنم که شبکه خبر به من راش نمیدهد، اکنون راجع به برجام فیلم میسازم که نریتور ندارد و با صدای آقا ساخته میشود. صدای ایشان را از سال 92 به بعد که راجع به نکات، تعریفها، تمجیدها از تیم این طرفی، تیم خارجی و ... صحبت میکنند، جمعآوری کردیم و با نوشتن یک داستان فیلم میسازیم اما تصاویر مربوط به برجام را شبکه خبر به من نمیدهد. زمان ساخت خارج از دید 1، افراد مختلفی به ما زنگ میزنند تا به اندازه یک قطره به ما آرشیو بدهند. همچنین در خارج از دید 2، به غیر از صحنههای دستگیری و قسمتی که راجع به باقر نمازی بود، 90 درصد آرشیوهای ما از فضای مجازی است. ما شبکههای مختلف نظیر بیبیسی، VOA و ... را رصد میکنیم و با استفاده از راشهای اینترنتی کار را تولید میکنیم. حتی اگر صحنههای دستگیری و دادگاهها را به ما نمیدادند، همت گذاشته بودیم که خارج از دید 2 را با موضوع نفوذ تولید کنیم و حتما این کار را میساختیم. حال ممکن بود که 4 تا صحنه هیجانانگیز نیز نداشته باشد. از آقای جعفری که تدوینگر این مستند است، تشکر میکنم چرا که ایشان در جمعآوری آرشیو بسیار مهارت دارند و در جمعآوری آرشیو از اینترنت متخصص هستند. اگر به حقانیت این حرف من شک دارید بروید و قسمتهای مختلف خارج از دید 2 را با دقت ببینید. از دوستان خود انتظار داریم که اگر حمایت نمیکنند و نقد منفی دارند، نقد منفی انجام بدهند اما نیش و کنایه نزنند.
انتهای پیام/