روحانی: فرمان اجرای عملیات کربلای۴ را هاشمی‌رفسنجانی صادر‌ کرد

روحانی: فرمان اجرای عملیات کربلای 4 را هاشمی‌رفسنجانی صادر‌ کرد

رئیس‌جمهور با بیان اینکه از سال ۶۲ هاشمی فرمانده جنگ شد و پیشنهاد مقام معظم رهبری هم آقای هاشمی بود، گفت: فرمان عملیات کربلای۴ را هاشمی صادر کرد و من کنار ایشان بودم.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز (پنجشنبه، 20 دی) در دومین مراسم سالگرد ارتحال آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی با بیان اینکه آن مرحوم بر گردن همه ملت ایران حق بزرگی داشت، گفت: وی در طول زندگی‌اش برتر و بالاتر از جایگاهی بود که در آن قرار داشت.

وی افزود: هاشمی در دوران طلبگی، به‌دنبال این بود که از قلم بزرگان حوزه استفاده‌ کند و مجله مکتب تشیع را پایه‌گذاری کند، در آن دوران، اگر کسی مقاله‌ای می‌نوشت، به وی روزنامه‌نویس می‌گفتند و اگر کسی سخنرانی می‌کرد، می‌گفتند منبری و روضه‌خوان است و این نواندیشی یک طلبه جوان را در نظر بگیرید.

رئیس‌جمهور با ابراز اینکه هاشمی در نهضت اسلامی از یاران نزدیک امام(ره) بود و همواره بالاتر از فضلای حوزه تلاش می‌کرد، اظهار داشت: در دوران انقلاب و نهضت اسلامی که هرکس کتابی درباره مسائل دینی می‌نوشت، او راجع‌به سردار سازندگی دوره قاجار یعنی امیرکبیر و مسئله فلسطین کتاب نوشت، او اموالش را در راه خدا داد و بسیاری از طلاب فقیر را صاحب خانه و منزل کرد و هیچ شلاقی نتوانست او را به‌زانو در آورد؛ نه شلاق ساواک، بلکه شلاق بر آبروی هاشمی هم او را به‌زانو درنیاورد.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه "امروز اینجا هستیم تا بگوییم هاشمی زنده است و می‌ماند و استقامت و صبر و تحمل هاشمی زنده است"، گفت: آنچه آرزوی هاشمی بود، یعنی نظام سربلند اسلامی را، ملت ما دنبال می‌کند و تا ایران و نظام اسلامی هست، هاشمی می‌ماند، ملت ما هاشمی را در خیابان انقلاب بدرقه کرد و هاشمی نمُرده و نمی‌میرد و جایگاه رفیع میان مردم قدرشناس این سرزمین داشت، هوشیاری ملت ما در دو نقطه آشکار شد، آخرین انتخاباتی که هاشمی شرکت کرد و رأی مردم استان تهران و بدرقه باشکوه وی نشان داد با تهمت و با دروغ نمی‌توان فرهیخته ملت را از صحنه دور کرد.

وی افزود: امام عزیز و بزرگوار راجع‌به او آن روزی که مورد حمله ضدانقلاب قرار گرفت، گفت "هاشمی زنده است" مانند روزی که مدرس ترور شد و پیام داد "مدرس زنده است" و امام این جمله را از آن مقطع تاریخی وام گرفت.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری فرمود "هیچ‌کس برای من هاشمی نمی‌شود" و بعد رحلت هاشمی، رهبر انقلاب در جلساتی که خدمتشان می‌رفتم با سوز و آه از مرگ هاشمی یاد می‌کردند و می‌فرمود "تمام ساعات روزم به‌فکر هاشمی هستم". ما قبل از رأی‌گیری برای ریاست اولین دوره مجلس، نمایندگان حزبی را جمع کردیم و اولین نظر این بود مقام معظم رهبری رییس مجلس شوند و این نظر اکثریت جمع بود ولی ایشان فرمودند، "تنها کسی که در این شرایط می‌تواند رییس مجلس شود هاشمی است" و به بهترین شکل مجلس اول، دوم و سوم را اداره کرد.

حجت‌الاسلام روحانی ادامه داد: هاشمی در دفاع مقدس و استقرار صلح نقش کم‌نظیری داشت. در جنگ فرمانده کل قوا، امام بود اما بعد شهادت شهید بهشتی، هربار که خدمت امام می‌رسیدم و درباره جنگ چیزی می‌گفتم، می‌فرمودند "این مسایل را به آقایان خامنه‌ای و هاشمی بگو و از طریق آنها پیگیری کن" و بار جنگ بر دوش این دو عزیز بود.

روحانی با بیان اینکه از سال 62 هاشمی فرمانده جنگ شد و پیشنهاد مقام معظم رهبری هم آقای هاشمی بود، گفت: در عملیات کربلای4 که جزو عملیات‌های سرنوشت‌ساز بود و با شکست مواجه شد، فرمان عملیات کربلای4 را هاشمی صادر کرد و من کنار ایشان بودم، بعد کربلای4 ناموفق، تصمیم گرفت عملیات دیگری انجام دهد و با صبر و حوصله و خستگی‌ناپذیری این کار را انجام داد.

روحانی با ابراز اینکه هاشمی یک سیاستمدار بود، اضافه کرد: میان جامعه ما سیاستمدار مسلمان متعهد مجتهد گوهر نایاب نباشد کمیاب است. هاشمی استراتژیست بود. خیلی‌ها مدیریت دارند ولی استراتژیست نیستند.

وی ادامه‌داد: جنگ برای این نبود که ما یا دشمن به پیروزی برسد بلکه هدف دشمنان انقلاب در جنگ، از بین بردن فرصت انقلاب بود. دشمنان می‌خواستند 8 سال ما را مشغول کنند تا به‌جای اینکه کشور را بسازیم، چاره نداشتیم که ایستادگی کنیم و بجنگیم و  باید حواس ما جمع می‌بود که هدف دشمن چیست؛ هاشمی این را می‌فهمید. خیلی‌ها فکر می‌کردند باید برای جنگ بجنگیم ولی هاشمی می‌دانست که باید برای صلح بجنگیم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در جلسه مهمی در ریاست جمهوری خدمت مقام معظم رهبری بودیم که سرنوشت جنگ با صلح عزتمند پایان داده شد و هاشمی به‌خوبی با مسئولان صحبت کرد و پیام امام به آن جلسه هدایتگر ما بود. هاشمی در اداره جنگ  نقش فوق‌العاده داشت که نباید از یاد ببریم و باید کتابچه‌ها در این زمینه نوشته شود.

روحانی تصریح کرد: وقتی 13 خرداد 68 ساعت 22:20 امام از دنیا رفت و وقتی سید احمد آقا این خبر را اعلام کرد، مسئولین بی‌اختیار گریه می‌کردند؛ چند دقیقه بعد آقای هاشمی گفت "کسی بلند گریه نکند."، به من که با آقای خاتمی در حال تدوین اعلامیه برای اعلام در تلویزیون بودیم گفت "به تمام نیروهای مسلح آماده‌باش بده". او به خانواده امام هم گفت که "حق ندارید بلند گریه کنید". هاشمی احساس کرد که همه بار کشور بر دوش او آمده است.

وی افزود: نقش هاشمی در روزهای بحران کشور و نظام را از یاد نبریم. هاشمی مرد حافظ نظام بود، و بعد از رحلت امام خمینی(ره) در 14 خرداد 68 کسی که خبرگان را جمع کرد و موضوع رهبری را توانست تا غروب به سامان برساند هاشمی بود. اگر او در 14 خرداد در جلسه خبرگان نبود، جلسه به نظر نهایی نمی‌رسید چه درباره شورایی و چه در فردی. نقش هاشمی در آن جلسه ممتاز بود. هاشمی می‌دانست چگونه باید درایت و رهبری کند؛ اگر هاشمی نبود معلوم نبود بعد از 14 خرداد چه می‌شد.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: در بسیاری از مسائل درجه یک کشور و انتخابات مهم نقش داشت. در انتخابات ریاست جمهوری سال 76 نقش وی را نمی‌توان نادیده گرفت، نقش او در انتخابات سال 92 استثنایی بود و در 96 هم جای هاشمی خالی بود، کسی که ساعت‌ها با من صحبت کرد و اشکالات من را گفت و حضورم در انتخابات را وظیفه‌ام دانست در سال 95 دو ماه قبل از رحلتش بود. جای هاشمی خالی بود در انتخابات باشکوه سال 96. چه روزهای سختی نیست که در دولت ما احساس نکنیم  که دولت پناهگاه بزرگ را از دست داد.

روحانی اظهار کرد: هاشمی بعد از انتخابات سال 92 بسیار نگران سرنوشت مذاکرات هسته‌ای بود. غیر از من؛ وزیر خارجه و دیگران را می‌خواست و پیگیری می‌کرد، در تمام امور کشور تا روز آخر دغدغه داشت و دغدغه‌اش پیشرفت کشور بود، او ایران سربلند عزیز مدرن را می‌خواست.

وی اضافه کرد: شاید الهام اولیه را از امیرکبیر گرفته بود و امام هم تفکر سیاسی را از مدرس گرفت. باید امیرکبیر و مدرس را مطالعه کرد. تمام هم‌وغم امیرکبیر این بود که علم، صنعت و علوم جدید را وارد کشور کند و با استعمار مبارزه کند.

رئیس‌جمهور بیان کرد: هاشمی تنها مسئولی است که از آغاز انقلاب تا روز آخر مسئولیت داشت و کار کرد. کمتر کسی را می‌بینید که تا ساعات آخر برای کشور و اسلام تلاش کند و هاشمی این‌طور بود.

روحانی تصریح کرد: وقتی برجام به‌ثمر رسید، هاشمی به من گفت "حالا به‌راحتی می‌میرم".

وی تأکید کرد: ملت ایران کار بزرگی انجام داد و 6 قطعنامه سازمان ملل را در یک روز کان‌لم‌یکن کرد و از دو سال آینده همه تحریم‌های نظامی ایران برداشته می‌شود.

وی با بیان اینکه هاشمی بنیانگذار فناوری هسته‌ای بود، اظهار کرد: هرکس از فناوری هسته‌ای حرف بزند و نام هاشمی را نیاورد دروغ گفته است. اولین کسی که دستور داد سانتریفیوژ وارد کشور شود و مذاکرات با مقامات پاکستان انجام شود؛ هاشمی بود.

رئیس جمهور تأکید کرد: در هفته‌های آینده با موشک‌های ساخت خودمان دو ماهواره را به فضا خواهیم فرستاد. اگر امروز قدرت دفاعی داریم، از یادگاران هاشمی است. اگر اعتدال داریم یادگار اوست؛ اگر بخواهیم مجسمه‌ای از اعتدال در دوران انقلاب بسازیم؛ تندیس هاشمی می‌تواند باشد. او با افراط و تفریط مخالف بود. اصل اعتدال برای اسلام و پیامبر(ص) است ولی در این دوران هاشمی پدر تفکر اعتدال است و اساس امید در کشور بود. هاشمی فوق جناح بود و به جناحی تعلق نداشت. فراجناحی بودن سخت است؛ روز پیروزی همه کف می‌زنند ولی در سختی دور می‌شوند. هاشمی با هر دو جناح خوب بود ولی با افراطیون هر دو جناح مخالف بود. معتدلین هر دو جناح هاشمی را پناهگاه خود می‌دیدند.

وی تصریح کرد: بازاری و تاجر و کارگر که پیش او می‌رفت؛ با توشه‌ای از خدمت او برمی‌گشت. هاشمی صبور و مظلوم بود؛ در تاریخ انقلاب ندیدم بعد از شهید بهشتی به کسی به‌اندازه هاشمی ظلم کرده باشند. هرچه خواستند گفتند و او هم خم به ابرو نیاورد.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: باید امروز هاشمی خودمان باشیم و راهش را دنبال کنیم و تحمل و مدارا کنیم و اعتدال را در پیش بگیریم، راه و روش پیامبر(ص) میانه‌روی بود، از هاشمی اعتدال را یاد بگیریم.

روحانی تأکید کرد: امروز که می‌گذرانیم سخت است و دشمن با تمام توانش علیه ما آمده تا فشار سیاسی و اقتصادی وارد کند؛ با صبر و اعتدال و پیروی از هاشمی می‌توانیم انقلاب را حفظ کنیم.

انتهای پیام/*
 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon