رنجش بیماران کبدی از بی‌توجهی مراکز درمانی به دفترچه‌های روستایی‌

رنجش بیماران کبدی از بی‌توجهی مراکز درمانی به دفترچه‌های روستایی‌

مشکلات اقتصادی و عدم پذیرش دفترچه‌های روستایی از دردهای تمام نشدنی بیمار در انتظار پیوند است که لب او را به شکایت می‌گشاید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، کبد پس از هربار صدمه دیدن، نهایت سعی خود را می‌کند تا خودش را التیام دهد که در این فرایند، بافت‌های همبند در محل زخم ایجاد شده و با تجمع آن‌ها، عملکرد کبد به تدریج مختل شده به طوری که کبد در مراحل پیشرفته سیروز دیگر قادر نیست تا به خوبی کار کند و وظایف خود را انجام دهد. این عوامل همگی سبب بروز سیروز کبدی و در نهایت ابتلا کبد به واکنش های التهابی می‌شود.

چند سال از راه‌اندازی انجمن حمایت از بیماران کبدی در همدان می‌گذرد و تاکنون چندین بیمار تحت پوشش این انجمن از راه کمک‌های مردمی و خیران سلامت درمان شده‌اند.

علی اصغر مرادعلیان جوان 35 ساله ای است که برای تامین بخشی از هزینه‌های درمان خود به انجمن حمایت از بیماران کبدی مراجعه کرده است. این جوان که بر اثر پیشرفت بیماری رنگی به رخسار ندارد و قادر به کار کردن و کسب درآمد هم نیست به خبرنگار تسنیم گفت: چند سالی است که متوجه ابتلای خود به بیماری کبدی شده‌ام.

وی تصریح کرد: پس از تشخیص پزشکان مبنی بر اینکه به بیماری کبدی مبتلا هستم، روند دارو درمانی را آغاز کردند اما پیوند کبد را برایم ضروری نمی‌دانستند.

این بیمار مبتلا به سیروز کبدی اظهار داشت: اما از خرداد ماه امسال که بیماری‌ام پیشرفت کرد و کسالتم بیشتر شد پزشکان معالج مرا به بیمارستان شیراز ارجاع دادند.

مرادعلیان گفت: وقتی یک کبد اهدایی یافت می‌شود از شیراز تماس می‌گیرند و باید در کوتاه‌ترین مدت زمان خود را به محل مورد نظر برسانیم. همزمان با پنج بیمار نیازمند پیوند تماس می‌گیرند اما اینکه کبد اهدایی به کدامین بیمار تعلق یابد وابسته به آزمایشاتی که از بیمار گرفته می‌شود، است.

وی ابراز کرد: مثلا امروز در شیراز هستم و آزمایشات مربوط به پیوند را انجام داده ام اما متاسفانه کبد اهدایی با آزمایشاتم جور در نیامده و باید منتظر تماسی دیگر و کبدی دیگر باشم.

این بیمار چشم انتظار کبد گفت: همیشه گوش به زنگ هستم تا شاید روزی کبد اهدایی متناسب با شرایط بدنی پیدا شود، اما هر بار که با من تماس می‌گیرند و به شیراز می‌روم مجبور به پرداخت هزینه‌های زیادی هستم.

مرادعلیان گفت: مثلا هزینه انجام سونوگرافی و ام آر آی در شیراز بیش از 600 هزار تومان است در حالی که هیچ نهادی از ما حمایت مالی نمی‌کند.

وی با بیان اینکه هر ماه یک بار باید آزمایشات خاصی را در همدان انجام دهم، ابراز کرد: متاسفانه آزمایشگاه‌ها و برخی سونوگرافی ها از پذیرش دفترچه های روستایی خودداری می‌کنند و هزینه‌های زیادی بر روی دوشمان تلنبار می‌شود.

این بیمار سیروز کبدی افزود: علاوه بر برخی مراکز درمانی، داروخانه‌ها نیز به تازگی دفترچه‌های روستایی را پذیرش نمی کنند و قیمت داروهایمان چندین برابر می‌شود.

عمرادعلیان گفت: در هر 35 روز یک بارمجبور به پرداخت هزینه 700 هزار تومانی برای تهیه داروهایم هستم در حالیکه ماه‌های گذشته داروخانه ها دفترچه روستایی را میپذیرفتند و با 300 هزار تومان داروهایم را دریافت می‌کردم.

وی با بیان‌اینکه قیمت داروهایم گران است و سازمان غذا و داروی همدان هیچ مساعدتی برای خرید داروهایم نداده است، ابراز کرد: از همه جا مانده و رانده شده‌ایم مسئولان هم ما را به یکدیگر پاس میدهند و کاری برایمان انجام نمی‌دهند.

این بیمار جوان تصریح کرد: داروهای ایرانی به درمان بیماری‌ام پاسخ نمیدهد و مجبور به مصرف داروهای خارجی هستم، در دو ماه گذشته برای تهیه دارو با مشکل مواجه بودم اما مدتی است که این مشکل برطرف شده است.

مرادعلیان با گلایه از اینکه هیچ دستگاهی ما را تحت پوشش قرار نمی‌دهد و دفترچه بیمه خاصی هم به ما تعلق نگرفته است، ابراز کرد: من هم روزی قادر به کارکردن و کسب درآمد بودم اما این روزها از یک طرف بیماری مرا به زمین زده و از طرفی هم هزینه‌های گزاف درمان عرصه را به من تنگ کرده است.

وی گفت: از مسئولان می‌خواهم تا فکری به حال بیماران پیوندی بکنند و ما را با بیماری طاقت فرسا و هزینه‌های سنگین آن تنها نگذارند.

این بیمار تصریح کرد: بسیاری از بیمارانی که نیاز به پیوند دارند بخاطر نداشتن هزینه‌های رفتن به شیراز و انجام آزمایشات، از دریافت کبد خودداری کرده و جان خود را از دست می‌دهند.

رئیس انجمن حمایت از بیماران کبدی همدان گفت: وضعیت مالی انجمن خوب نیست و تعداد بیماران هم روز به روز بیشتر می‌شود.

حسن افتخاری در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در همدان، اظهار داشت: بیش از 2 هزار و 200 بیمار بی بضاعت کبدی زیرپوشش انجمن هستند و در تامین هزینه‌های دارو و خدمات پزشکی به آن‌ها کمک می‌شود.

وی تصریح کرد: متاسفانه به تازگی برخی از داروخانه‌ها و مراکز درمانی دفترچه های درمانی روستایی را قبول نمی‌کنند و این امر موجب رنجش بیماران و افزایش هزینه‌های درمانی آن‌ها شده است.

رئیس انجمن حمایت از بیماران کبدی همدان گفت: قبلا بیماران فاقد دفترچه خدمات درمانی را برای دریافت دفترچه به بیمه سلامت معرفی می‌کردیم اما متاسفانه مسئولان این بیمه به علت کمبود بودجه بسیار سختگیرانه عمل می‌کنند.

افتخاری از هزینه‌های سنگین رفتن به شیراز و اقامت در آن شهر خبر داد و افزود: با بسیاری از بیماران چندین تماس گرفته می شود و آن‌ها را برای تست پیوند فراخوان می کنند اما بیماران به خاطر نداشتن هزینه از رفتن جا می‌مانند.

وی با تاکید بر اینکه براساس قوانین، کمیته امداد موظف به تامین هزینه‌های درمانی بیماران بی‌بضاعت است، ابراز کرد: اما متاسفانه کمیته امداد مسئولیت بیمارانی که از طرف انجمن به آن ها معرفی می‌شود را نمی پذیرد و حتی برخی از بیماران را به ما ارجاع می‌دهد.

افتخاری با بیان‌اینکه بسیاری از بیماران برای تامین داروی ماهیانه شان دچار مشکل هستند وبضاعت مالی ندارند، گفت: سازمان غذا و دارو به برخی از بیماران تخفیف می‌دهد اما میزان آن بسیار اندک است.

وی تصریح کرد: خدمات بیمارستانی خوب است و همکاری خوبی با ما دارند حتی برخی از آزمایشگاه‌ها و مرکز سیتی اسکن نیز طرف قرار داد ما هستند و با هزینه کمتری به بیماران را خدمات ارائه می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، بیمارانی که به علت پیشرفت بیماری نیاز به پیوند دارند بدون شک از نظر بدنی بسیار ضعیف شده و توانایی کارکردن و کسب درآمد ندارند، بنابراین این وظیفه مسئولان استانی است که از این بیماران بی‌بضاعت حمایت کنند تا هیچ بیماری به خاطر بی پولی از پیوند کبد و زندگی باز نماند.

گزارش از فائزه محمدی

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon