همدان| ساماندهی سیما و منظر شهری با تجمیع آنتنهای تلفن همراه+فیلم
در استان همدان حدود۷۰۰ آنتن بی تی اس شهری و روستای با هدف رساندن سهل و آسان امواج مخابراتی به تلفنهای همراه نصب شده است اما شهروندان همدانی از تعداد زیاد این آنتنها در معابر شهری گلایه دارند و معتقدند در سیما و منظر شهری اختشاش ایجاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان به هر گوشه و کنار شهر که نگاهی بیاندازید بر فراز بام واحدهای مسکونی، تجاری، عمومی دولتی و خصوصی حتی مساجد هم میتوانید پایههای نصب شده در حدود 30 متری این آنتنها را ببیند چرا که اپراتورهای تلفن همراه فضاهای نصب این آنتنها را مالکان این مکانها با قراردادی کوتاه یا بلند مدت اجاره کردهاند.
شاید تامین آنتندهی مناسب یکی از دلایل نصب این آنتنها در هر نقطه از شهر است، اما میتوان همین آنتنها را با مشارکت و تعامل درون و برون بخشی اپراتورها بر اساس نیاز کاهش داد و مجموعهای از آنتنها در یک پایه تجیمع شود تا بر فراز بافتهای قدیمی و تاریخی شهر و مکانها عمومی پر تردد شاهد نصب این آنتنها نباشیم.
کارشناسان معقدند افزون بر این روش، میتوان آنتنهای میکرو بی تی اس را که حجم و ارتفاع کمتری دارند جایگزین آنتنهای ماکرو بی تی اس کرد در مکانهایی هم که امکان پنهانسازی این آنتنها ازسیما و منظر شهری نیست و هچنان بر اساس نیاز آنتنی باید نصب شود میتوان با اجرای طرح زیباسازی متناسب با بدنه و جداره همان بافت بر روی پایه، اغتشاش بصری ایجاد شده را به حداقل ممکن رساند.
محسن اختری درباره نصب آنتنهای بی تی اس نصب شده در معابر شهری اظهار داشت: فضای شهری نمودی از زیبایی باید داشته باشد بهتر است این آنتنها را به جای نصب در چند نقطه در یک مکان روی یک پایه نصب کنند تا این همه چندگانگی در فضای شهری شاهد نباشیم.
ملیحه کهوند دیگر شهروند همدانی هم گفت: قبلا آنتندهی تلفن همراه مناسب نبود اما حالا هم اینترنت بهتر شده است و هم هر کجا بایسیتم به راحتی صحبت میکنیم البته هنوز برخی از نقاط شهری و روستایی همچنان با مشکل دریافت امواج تلفن همراه مواجهند که مسئولان باید فکری برای این مشکل بکنند.
کامران قمری هم افزود: مسئولان میتوانند آنتنهای تلفن همراه را که کوچکترند نصب کنند که هم کمتر در دید مردم قرار دارند وهم به سیما و منظر شهری آسیب نمیرسانند دیگر اینکه باید فاصله این آنتنها بیشتر شود تا امواجی که برای مغز خطرناک است کمتر اثر داشته باشد.
محمد علی گرزین مدیر مخابرات منطقه همدان نیز در اینباره اظهار داشت: اکنون برنامهای برای جمعآوری یا کاهش تعداد آنتنهای بی تی اس نداریم چون با جمعآوری یا کاهش این آنتنها امکان انتقال امواج را نخواهیم داشت البته برنامهای برای کاهش توسعه در این حوزه در روستاهای استان از سال آینده اجرا خواهد شد و فقط اپراتور همراه اول در استان اجازه توسعه در بخش روستایی استان را خواهد داشت. در حال حاضر این اپراتور حدود450 بی تی اس نصب شده در سراسر استان دارد.
عباس صوفی شهردار همدان هم بدون اشاره به تعداد آنتنهای بی تی اس(ماکرو و میکرو) نصب شده در فضای شهر همدان افزود: شهرداری همدان با هدف افزایش زیبایی فضای شهری وارتقای سلامت روانی شهروندان، برنامه تجمیع آنتنهای تلفن همراه را در شهر همدان به اجرا درآورده است و به مرور در این برنامه زیباسازی پایه آنتنهای نصب شده را اجرا خواهد کرد افزون بر آن شهرداری هم برنامهای برای جمعآوری آنتنهای بی تی اس ندارد.
گزارش از حمید نصرتی قانعی
انتهای پیام/ ت