خاک خوردن تعرفه "نظام پرستاری" کشور برای دوازدهمین سال!
رییس سازمان نظام پرستاری گفت: تعرفه نظام پرستاری کشور ۱۲ سال است که خاک میخورد و کسی پیگیر آن نیست؛ به جای صرف این هزینهها باید "سواد سلامت" را به مردم تزریق کنیم متاسفانه طرح تحول سلامت به این مسئله دامن زد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ اصغر دالوندی پیش از ظهر امروز در همایش "روز پرستار" در مرکز همایشهای صدا و سیما اظهار کرد: جامعه پرستاری کشور بسیار بزرگ است و با 190 دانشکده پرستاری، 2 هزار عضو هیئت علمی، 200 هزار نفر کادر پرستاری و 118 عضو هیئت مدیره بزرگترین جامعه نظام سلامت را تشکیل میدهد.
رییس سازمان نظام پرستاری با تاکید بر اهمیت قانونمداری خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که اگر قانونی در مجلس تصویب میشود بر اجرای آن هم نظارت شود، تعرفه نظام پرستاری کشور 12 سال است که خاک میخورد.
وی افزود: باید از رویکرد بیمارمحوری و بیمارستانمحوری دست برداریم زیرا همه سرمایه کشور نیز برای این کار کافی نسیت؛ به جای صرف این هزینهها باید "سواد سلامت" را به مردم تزریق کنیم متاسفانه طرح تحول سلامت به این مسئله دامن زد.
دالوندی تصریح کرد: ما باید به حدود 20 سال قبل بازگردیم که با بهورزهای دو سال سابقه کار، روی سیستم بهورزی تمرکز کردیم و با خدمات ارزان، شاخصهای سلامت جامعه توسعه یافت، به جای تربیت متخصص باید بر روی کارشناس پرستاری، پزشک عمومی و تغییر سبک و مهارتهای زندگی تمرکز کنیم.
رییس سازمان نظام پرستاری گفت: تا کی باید به سمت ساخت بیمارستان برویم در حالی که در دنیا دانشگاههای دندانپزشکی تعطیل میشوند و به جای آن، خدمات دندانپزشکی در مدارس ارائه و نهادینه میشود؛ 9.3 درصد مردم جامعه به سنین سالمندی نزدیک میشوند و ما برای این بخش از مردم هیچ برنامهای نداریم؛ آسایشگاه جای سالمندان نبوده و با کرامت یک جامعه اسلامی همخوان نیست، پرستاران آمادهاند تا مدیریت سالمندان را در درون جامعه نهادینه کنند.
وی افزود: در حال حاضر پدیده همراه بیمار، به علت دخالت در کار پرستار در بیمارستانها به معضل تبدیل شده و از طرفی هر بیماری که به خانه برگردد یک خانواده را به خود درگیر میکند در این مورد نیز اهمیت خدمات پرستاران مغفول مانده است.
دالوندی متذکر شد: با اینکه در بیمارستانها 150 هزار تخت داریم، 5 هزار پرستار در صف طرح قرار دارند و بسیاری از پرستاران نخبه ما به خارج از کشور مهاجرت میکنند؛ قیمت خدمات پرستاری در کشور 300 دلار بوده در حالی که در کشورهای حاشیه خلیج فارس این مبلغ 1500 دلار است و در برخی نقاط دنیا دستمزد پزشک و پرستار یکسان است، بهترین نیرویی که در این مقطع میتواند کشور را نجات دهد جامعه پرستاری است.
رییس سازمان نظام پرستاری با تاکید بر اهمیت توسعه خدمات پرستاری افزود: بیمه باید به عنوان یک نهاد نظارتی در خارج از وزارت بهداشت فعالیت کند و جای آن در درون وزارت بهداشت نیست، بیمه به عنوان یک نهاد ناظر، باید بر پروتکلهای نظارتی و درمانی نظارت کند.
وی با اشاره بر اهمیت استفاده از تکنولوژی در خدمات پرستاری افزود: باید منشیگری از خدمات پرستاری جدا شود تا پرستاران از خدمات اصیل خود باز نمانند.
دالوندی خاطرنشان کرد: معوقات پرستاران باید پرداخت شود، پاداش بازنشستگان از سال 94 پرداخت نشده است، کسانی که امروز در خانه مردم پرستاری میکنند پرستارنما بوده و باجی و آباجی هستند.
انتهای پیام/