مجازات‌های جایگزین حبس راهکار مناسبی برای کاهش آسیب‌های ناشی از بزهکاری است

مجازات‌های جایگزین حبس راهکار مناسبی برای کاهش آسیب‌های ناشی از بزهکاری است

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان شرقی مجازات‌های جایگزین حبس را، عدالت ترمیمی خواند و گفت: عدالت ترمیمی، در ۳ محور بزهکار، بزه دیده و جامعه تعریف می‌شود و برای این که ضرر‌های ناشی از بزه را جبران کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، محبوب علیلو در جلسه هماهنگی و هم اندیشی با تأثیرگذاران و فعالان شبکه‌های اجتماعی با تاکید بر حفظ شان و منزلت خبرنگاران و اصحاب رسانه، اظهار داشت: خبرنگاران از روی دلسوزی و بدون سوء نیت به مطالبی می‌پردازند که در موارد قضایی، باید شان خبرنگار حفظ شود.

وی افزود: تاکید رئیس دادگستری استان بر این است که رسیدگی‌های کیفری به شکایت‌ها علیه مطبوعات و رسانه‌ها، با جرائمی مانند قتل و... در یک محل نباشد، از این رو نیز تلاش مسئولین شعب، بر حفظ جایگاه خبرنگار در این گونه موارد است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با بیان این که در دنیا دو نوع سیاست جنایی، اعم از سیاست جنایی "مشارکتی" و سیاست جنایی "دولتی" وجود دارد، گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران نیز بر سیاست جنایی مشارکتی است.

وی تشکیل شوراهای حل اختلاف را نمونه بارز اجرای سیاست جنایی مشارکتی در سال‌های اخیر خواند و ادامه داد: معاونت پیشگیری از وقوع جرم، نیز سعی بر اجرای سیاست جنایی مشارکتی با همکاری سازمان‌های مردم نهاد، جهت پرداخت به آسیب‌های اجتماعی است.

علیلو با اشاره به موضوع مجازات‌های جایگزین حبس، ابراز داشت: شاید در دهه‌های گذشته، مجرم باید برای جرم خود، با عدالت کیفری سزا می‌دید، در حالی که به اعتقاد جرم شناسان، فقط تلافی و انتقام، نمی‌تواند جامعه را از بزهکاری مصون نگهدارد و باید در کنار ابزارهای کیفریِ سزا دهنده، نوعی آشتی میان بزهکار و بزه دیده برقرار کرد.

وی مجازات‌های جایگزین حبس را عدالت ترمیمی خواند و افزود: عدالت ترمیمی در 3 محور بزهکار، بزه دیده و جامعه تعریف می‌شود و برای این که ضررهای ناشی از بزه را جبران کرد، در قانون مجازات اسلامی ارفاق‌هایی در این راستا پیش بینی شده است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تصریح کرد: دادگاه در سزای جرائم کم اهمیت و یا غیرعمدی که فرد برای بار اول مرتکب شده است، به جای زندان و شلاق، فرد مجرم را ملزم به انجام برخی از کارها به نفع جامعه و فرد خسارت دیده می‌کند، برای مثال افراد معتاد دستگیر شده را ملزم به معرفی خود به کمپ‌های ترک اعتیاد و گذراندن برخی دوه‌های آموزشی می‌کند تا از تخریب اجتماعی شخص جلوگیری کند.

وی به تعاملات معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان با نیروی انتظامی استان در راستای دستگیری مجرمین اشاره کرد و گفت: با تعاملات بعمل آمده، واحد جلب مستقلی توسط نیروی انتظامی، جدا از واحدهای فعلی ایجاد می‌شود که به جلب افراد محکوم متواری اهتمام کنند.

روح الله دهقان نژاد مسئول بسیج رسانه استان آذربایجان شرقی نیز در این نشست، بر همکاری رسانه‌ها با معاونت پیشگیری از جرم استان در موضوعات آسیب شناسی اجتماعی تاکید کرد و خاطر نشان ساخت: خبرنگاران با نگاهی غیرقضایی به آسیب‌های اجتماعی می‌پردازند که می‌تواند کمک شایانی به پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در این معاونت کمک کند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon