اراک از جمله شهرهای زلزلهخیز استان مرکزی به شمار میرود
مدیرکل بحران استانداری مرکزی گفت: اراک از جمله شهرهای زلزلهخیز استان مرکزی به شمار میرود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حمید غیاثی عصر امروز در نشست شورای اداری شهرستان اراک با اشاره به تهدیدات موجود در بخش صنایع در حوزه مدیریت بحران اظهار داشت: امروزه به موضوع صنعت به عنوان یکی از فرصتهای شهر اراک نگاه میشود درحالیکه درصورت نداشتن برنامه جامع و درست به عنوان یک عامل تهدیدزا برای ما به شمار میروند.
وی افزود: از سوی دیگر ساختوسازهای غلط و نامناسب و عدم وجود ایمن و استانداردسازی این مراکز از جمله تهدیدات پیش روی شهرستان اراک به شمار میرود که باید به این موضوع توجه ویزهای شود.
غیاثی تصریح کرد: اراک از جمله شهرهای زلزلهخیز استان به شمار میرود که در مطالعات قبلی دارای درصد متوسطی در وقوع زلزله بوده است اما در تحقیقات اخیر این شهرستان و شهرهای تابعه جزو مناطق زلزلهخیز از درجه زیاد تا خیلی زیاد محسوب میشوند که نیاز داریم تا دستگاههای اجرایی در راستای مراحل مدیریت بحران خصوصا در بحث پیشگیری فعالیت و کارهای زیربنایی و اساسی انجام دهند این درحالی است که در مکان و بناهای روستایی تنها 20 تا 30 درصد مقاومسازی صورت گرفته که باید به طور جدی کار مقاومسازی روستایی پیگیری شود.
مدیرکل بحران استانداری مرکزی با اشاره به بحران سیل در اراک گفت: با توجه به اینکه اراک، سنجان و کارچان مستعد بروز سیل هستند، نیاز است با احداث سیلبند، دیوارهای ساحلی و اقداماتی از این قبیل، پیشگیریهای لازم انجام شود.
وی با اشاره خشکسالی و افت آبهای زیرزمینی را به عنوان یک تهدید برای اراک دانست و خاطرنشان کرد: تالاب میقان علاوه بر منطقهای فرصتخیز درگیر تهدیداتی نیز است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
غیاثی عنوان کرد: افت آبهای زیرزمینی اراک سالانه 45 سانتیمتر و افت تجمیعی 17 متر و 36 سانتیمتر است، طبق مطالعه از سال 64 تا 96 نیاز است مدیریت آب، اجرای طرحهای مناسب و رعایت ساعت کارکرد موتورهای آب در دشتهای کشاورزی در دستور کار قرار گیرد این درحالی است که در بازدیدی که اخیرا از اراضی مرزیجران و هزاره انجام شد، شکافهایی به طول 30 متر و عمق 7 تا 8 متر در زمین مشاهده شد که این شکافها نتیجه برداشت غیرمجاز آب و فرونشست زمین است.
انتهای پیام/ن