اجرای ۱۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری در کشور

اجرای 120 هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری در کشور

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: در حال حاضر با نرخ امروز دلار حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری در کشور داریم؛ به نظرم بزرگترین نقدی که بر ما وارد است در امر اطلاع‌رسانی و تبلیغات چه داخلی و چه خارجی است.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ علی‌اصغر مونسان درباره آخرین وضعیت حوزه گردشگری و در پاسخ به اینکه در شرایط تحریم حوزه گردشگری می‌تواند کمک حال کشور باشد، سیاست‌های سازمان شما چیست، اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌هایی که کشور هم به لحاظ تاریخی و هم به لحاظ طبیعی دارد، می‌توانیم بگوییم ایران در این حوزه امکان رشد خوبی را دارد؛ ایران جز 10 کشور دارای پتانسیل گردشگری در دنیا است.

 وی با تأکید بر اینکه  صنعت گردشگری به اقتصاد سوم جهان تبدیل شده است، افزود: این روزها صنعت گردشگری به صورت فزاینده رشد خوبی را طی می‌کند و جایگاه خود را در اقتصاد جهانی تثبیت کرده است؛ هر سه بخش حوزه گردشگری می‌تواند در اشتغالزایی موثر باشد؛ بسیار تلاش کردیم، رویکرد سازمان میراث فرهنگی علاوه بر توجه جدی به میراث فرهنگی که موضوع بسیار مهمی است و هویت کشور را شکل می‌دهد و مردم به آن تعصب خاصی دارند، به امر صنایع دستی و فعال کردن موضوع گردشگری در کشور بپردازیم؛ تأکید کرده‌ایم در ادارات کل این سازمان در همه جای کشور نگاه صرف از حوزه میراث فرهنگی را بردارند و به سمت گردشگری توسعه یابند و از این ظرفیت به خوبی بهره بگیرند.

 رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به اینکه اگر مشکلاتی در کشور ایجاد شود دلیل آن تحریم است، گفت: بعد از اتفاقاتی که در حوزه تحریم‌ها رخ داد، اتفاقاتی در بازار کار ایجاد شد؛ در این حوزه باید تلاش کنیم تا جایی که ممکن است مسیر ورود گردشگر را تسهیل کنیم و گره های موجود را  باز کنیم.

 مونسان در برنامه پارک شهر رادیو تهران گفت:  تلاش کردیم با تبلیغات به ویژه در فضای مجازی، موضع ایران هراسی، که آمریکایی ها راه انداختند را برداریم  و هر گردشگری که به ایران می آید هنگام بازگشت به یک سفیر برای جمهوری اسلامی تبدیل شود. آمریکایی ها تبلیغات مسمومی علیه ایران در دنیا به راه انداخته اند  اما برای خنثی کردن تبلیغات مسموم آمریکایی، تمرکز ویژه‌ای به کشورهای هدف به کار گرفته‌ایم. 

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گرشگری گفت: عواملی از جمله تفاوت نرخ  ارز باعث رشد تعداد گردشگران شده است؛ گردشگران منطقه‌ای هم که قبلاً صرفاً گردشگران زیارتی بوده‌اند الان به گردشگران ترکیبی تبدیل شده‌اند؛ زیارت سیاحت، توریست درمانی به صورت ترکیبی تبدیل شده‌اند.

 وی درباره آمار گردشگران به صورت سالانه بیان کرد: تعداد گردشگران سال گذشته  5100 هزار نفر بود که رشد 4درصدی را تجربه کرد؛ در 8ماهه  گذشته تعداد گردشگران از 6 میلیون عبور کرد که رشد قابل توجهی را نشان می دهد.

مونسان درباره اینکه آیا افزایش تعداد گردشگران به دلیل این است که دلار در کشور گران شد و سفر برای خارجی‌ها ارزان شده است، گفت: بدون شک یکی از دلایل این است اما تنها این موضوع نیست. عوامل محدود کننده بی‌شماری پیش روی ما بود به طور مثال پرواز خارجی مستقیم را از دست دادیم؛ عوامل منفی زیادی داشتیم و یک عامل مثبت داشتیم که این بوده است اما تهمیداتی از قبل داشتیم و پیش‌بینی می‌کردیم؛ دولت از مدت‌ها قبل به تمام دستگاه ابلاغ کرده بود که برنامه‌ریزی برای زمان تحریم داشته باشند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری افزود: پرواز مستقیم یکی از عوامل مهم توسعه گردشگری است. بعد از اتفاق تحریم بسیاری از ایرلاین های خارجی ایران را ترک کردند. بنابر این اینکه بگوییم گرانی دلار تنها دلیل رشد گردشگری است، اشتباه است. گردشگری حوزه فرابخشی است. تمام دستگاه ها باید همکاری کنند مثلا ً گذر نامه در اختیار نیروی انتظامی و فرودگاه‌ها در اختیار وزارت راه است. همه باید با هم فعالیت کنند.

 وی ادامه داد:  خوشبختانه وزارت امور خارجه و نیروی انتظامی همکاری کردند. همه دستگاه ها باید دست در دست هم دهند. مثلاً با کشورهای هدف (لغو روادید یک طرفه) کردیم و در حال اجرای بقیه  کشورها هستیم. عدم مهر در پاسپورت یکی از موضوعاتی بود که توافق کردیم و انجام شد، همچنین عدم درج ویزا در پاسپورت موضوعی بود که بعضی از آژانس ها دغدغه داشتند که ویزای بدون برچسب را پیش بردیم. ویزا الکترونیک نیز توسعه پیدا کرده است. در چند کشوری که با هموطنان سختگیری می کنند  اقدام متقابل را پیش روی گرفته ایم. از جامعه هتلداران بابت همکاری نیز تشکر می کنم.

 مونسان با بیان اینکه در شرایط اقتصادی که همه چیز گران شد تنها هتلداران بودند که هیچ افزایش قیمتی نداشتند، گفت:  تنها بخش اقتصادی کشور که هیچ گونه افزایش قیمتی را نداشته است و سو استفاده از شرایط نداشته است، هزینه‌های هتلداران بوده است.

 رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اظهار در پاسخ به اینکه بعضی معتقدند که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به حوزه گردشگران داخلی توجه ندارد، گفت: نقد کاملاً درستی است؛ ما هم این را می‌پذیریم. من بارها در دولت گفته‌ام که  بازار گردشگری کشور اینقدر بزرگ است که چند کشور همسایه از گردشگری ما انتفاع بسیار زیادی می‌بردند بنابراین نشان می‌دهد اگر گردشگر خارجی نداشته باشیم. اینقدر گردشگری داخلی بزرگ و پرحجم است که  از لحاظ درآمدزایی کشور به اندازه کافی است.

 وی با بیان اینکه گردشگر داخلی محرک اقتصاد است، گفت: وقتی گردشگری به حرکت می‌آید، کشاورزی، صنعت، خدمات  از آن بهره می‌برند. به این نکته باید توجه کرد، همیشه گردشگری را با دلارهای مستقیم به کشور ما می‌شناسند در حالی که همه جای دنیا اثرات گردشگری را در تحرک اقتصادی را می بیننند که این موضوع مهم تر است.

 مونسان افزود: در  ایام عید تمام بخش کشاورزی و خدمات  و حمل و نقل فروش خوبی دارند؛ در ابتدای ماموریت انصافاً گردشگر داخلی را جز صدر برنامه نهادم. در حال حاضر نیز برای گردشگری داخلی اقدامات خوبی را در دستور کار داریم. خوشبختانه زیرساخت خوبی توسط سرمایه‌گذاران محترم در حال انجام است؛ تلاشمان را به کار گرفته‌ایم تا برای حل مشکلات حجم سرمایه‌گذاری را بیشتر کنیم در همین راستا سرعت افتتاح پروژه‌ها به شدت افزایش یافته است.

 رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری افزود:در حال حاضر با نرخ  امروز دلار حدود 120 هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری در کشور داریم. انصافاً شرایط فراهم است؛ نمی‌توانیم بگوییم مشکلات زیرساخت حادی داریم؛ به نظرم بزرگترین نقدی که بر ما وارد است در امر اطلاع رسانی و تبلیغات چه داخلی و چه خارجی است. نه اینکه توجه نکرده باشیم بلکه به خاطر کمبود بودجه  محدودیت داشتیم. سازمانی که بخش مهمی را در اختیار دارد و در امر اشتغال نقش ایفا می کند، بودجه کمی دارد؛ در صدر سازمان‌هایی بودیم که برای کشور با حداقل پول دولتی  شغل  ایجاد کردیم. تبلیغات و اطلاع رسانی و حتی در رسانه ملی بالاخره نیاز به پول دارد و منابع مالی نیاز دارد.

وی ادامه داد: خوشبختانه  دکتر علی عسگری به خاطر سابقه‌ای که در ایران گردی و جهانگردی داشتند، حداکثر همکاری را در حوزه تبلیغات با سازمان داشته‌اند.

مونسان گفت:با توجه به اینکه به تعطیلات نوروز نزدیک می‌شویم می‌توانیم در فضای مجازی نفوذ کنیم؛ پرتال جامع گردشگری را راه‌اندازی کردیم و تلاش کردیم ظرفیت هر استان را با عکس‌های ویژه‌ای در آنجا به نمایش بگذاریم. هموطنان  می توانند به این پرتال مراجعه کنند و استان به استان ظرفیت ها را ببینند. به دنبال این هستیم که این پرتال را به به زبان انگلیسی و عربی و اسپانیایی تبدیل کنیم.

 رئیس سازمان میراث فرهنگی بیان کرد: این پرتال فضایی برای مراجعه گردشگران است؛ روند مراجعه هموطنان زیاد است. این پرتال مکانی برای معرفی گردشگری کشور  است. به مردم پیشنهاد می‌کنم غرب کشور را برای گردشگری از دست ندهند.

 وی بیان کرد: شاید مشکل کمبود بودجه یک گرفتاری عمومی باشد اما دولت می‌گوید نان مهم است آب مهم است اما اگر فضایی باقی ماند به گردشگری هم توجه می کنیم. از سوی دیگر می گوییم گردشگری چرا اینگونه است و باید جای نفت را بگیرید. اگر می گوییم باید جای نفت را بگیرید، گردشگری باید در صدر باشد. اشتغال مهم است اما جای دیگر دنبال آن می گردیم. اشتغال در دنیا در امر خدمات است، با پتروشیمی و فولاد نمی توان اشتغال ایجاد کرد. اینا هم مهم هستند اما اشتغالزایی در حوزه خدمات در کشورهای دیگر انجام می شود. ازهر 10شغل در دنیا یک شغل به گردشگری ارتباط دارد.

 مونسان بیان کرد: بالاخره به لحاظ تاریخی بودجه بسیار کمی داریم. اگرچه دولت و رئیس جمهور اعتقاد به حوزه گردشگری دارند. امسال عنایت خاصی داشتند و افزایش خوبی داشتیم و این افزایش در اعتبار است و امیدواریم تخصیص اتفاق بیفتد.

 رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره پتانسیل مناطق آزاد گفت: بسیاری از کشورها از فضاهای شبیه به مناطق ازاد استفاده خوبی کردند. اتفاق خاصی افتاده است تا گردشگران وقتی که می آیند در آنجا فضای راحت‌تری برای حضورشان در مناطق باشد. اگر چه اعتقاد دارم همه جای کشور پر از ظرفیت است. ویزای الکترونیک موضوع را حل کرده است. عدم صدور ویزا مزیت در حوزه گردشگری است. با راه اندازی ویزای الکترونیک موانع برداشته شده است. بسیاری می توانند بیایند و در فرودگاه ایران ویزا دریافت کنند. مناطق آزاد مدیریت خاص خود را دارند. اما باید تعامل را بیشترین کنیم تا بهره زیادی ببریم.

 وی درباره توئیت خود مبنی بر اینکه « متولیان شهر شوش با حکم شبانه، ساخت زیرگذر شهری را آغاز کردند! این اقدام باعث خسارت های غیر قابل جبران برای تمدن چند هزار ساله ما خواهد بود! اجازه نمی دهیم میراث تاریخی ایران را نابود کنند! هم شکایت می کنیم و هم به معاون میراث گفتم به جد پیگیر موضوع باشد!» اظهار داشت: قدیمی‌ترین و با اصالت‌ترین شهر کشور شوش است. یکی از قدیمی ترین شهرهای تاریخی کشور است و جای جای آن پر از آثار تاریخی است که به لحاظ  محدودیت های بودجه ای تا حالا کاوش نشده است. بنابر این باید خیلی به آن توجه شود.

مونسان بیان کرد: در یک شب دیدیم که مسئولان رفته بودند و گودبرداری  کرده بودند . برای مردم به گونه ای وانمود کرده‌اند که سازمان میراث فرهنگی نمی‌گذارد این زیرگذر ساخته شود. به لحاظ رشته تحصیلی‌ام بارها در پروژه عمرانی بوده‌ام  و می دانم این زیرگذر خطرناک است و و آبشن‌های جایگزین برای این زیرگذر وجود دارد یعنی یک طرح کمربندی دادیم که حتی به لحاظ مهندسی ترافیک کم می‌شد  و حتی به لحاظ موضوع راه‌ورزی و ایمنی راه بسیار بهتر  از زیرگذری است که یک شیب تند دارد که من مطمئناً تصادف‌های زیادی را تشدید می‌کند.

 وی بیان کرد: مطمئن هستم با ساخت این زیرگذر در آینده‌ای نزدیک تصادفات تشدید خواهد شد چرا که شیب زیرگذر بسیار تند است در حالیکه می توان از کنار گذر استفاده کرد؛ چه نیازی به زیرگذر است.  حالا که اینقدر اصرار است اینجا زیرگذر شود و برای مردم به گونه‌ای جا انداخته‌اند که اگر این زیرگذر صورت گیرد، تمام مشکلات حل می‌شود و در حال حاضر سازمان میراث نمی‌گذارد. الان همکاران رفته‌اند که اگر چیزی وجود ندارد این زیرگذر انجام شود. اما اگر چیزی وجود دارد اجازه جمع‌آوری دهند و تمهیدات صورت گیرد و سپس زیرگذر انجام شود. من برای مردم شوش احترام قائل هستم. از لحاظ مهندسی این زیرگذر درست نیست. همکاران بنده در حال کاوش هستند به محض اینکه موضوع کاوش تمام شد عملیاتی زیرگذر می تواند انجام شود.

وی در پاسخ به مسائلی که در فضای مجازی درباره شهر مشهد و گردشگران مطرح است، گفت: در شرایطی که در ایران و عراق روابط بسیار خوبی است و هم  ایرانیان برای زیارت می‌روند و هم عراقی‌ها به ایران می‌آیند. اینچنین موضوعاتی مطرح می شود. اگر چنین موضوعی بوده است چرا سال ها پیش بیان نمی‌کردند؟! درست در شرایطی که تعداد گردشگر زیاد می‌شود اینچنین می‌گویند؛ در عراق هم درباره ایرانی‌ها چنین مسائلی را می‌گویند. کسانی که این مسائل را مطرح کردند هدفی جز بهم زدن روابط  ایران و عراق ندارند.

 مونسان گفت: شک نکنید این موضوع یک فضای‌سازی رسانه‌ای است؛ همواره حرف و حدیث‌هایی درباره تعداد گردشگران هم وجود دارد؛ زمانی که آمار را اعلام می‌کنیم می‌گویند یک گردشگر یک قدم این سمت مرز گذاشته است به آمار اضافه شده است در حالیکه در همه دنیا آمار گردشگر اینگونه حساب می‌شود؛ هر ورود و هر خروجی یک گردشگر حساب می‌شود. اینکه می‌گویند در مشهد یا هر شهر دیگر گردشگران زمین و خانه می‌خرند باید گفت که همه این موارد مطابق قانون است؛ اگر قانون به آنها این اجازه را بدهد که مشکلی نیست. اگر قانون هم اجازه ندهد که نمی‌توانند خریداری کنند  یا مسائلی درباره شکار گردشگران مطرح است که باید بگویم  همه جای دنیا یکی از بخش‌های گردشگری شکار است؛ با مجوز محیط زیست این کار صورت می‌گیرد؛ اگر محیط زیست صلاح نداند به آنها مجوز شکار نمی‌دهد.

 انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon