رئیس شبکه یک: «جامجم» جزئیات برنامهسازی در تلویزیون را به رخ میکشد
دبیر کمیسیون تخصصی برنامههای ترکیبی جشنواره جامجم از بررسی ۶۸ آثار ترکیبی از ۱۴ شبکه تلویزیونی خبر داد و گفت: برگزاری جشنواره جامجم باعث شده تا همه جزئیات برنامهسازی در تلویزیون را نشان دهند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، مجید زینالعابدین دبیر کمیسیون تخصصی برنامههای ترکیبی جشنواره تلویزیونی جامجم درباره آثار و جزئیات این کمیسیون گفت: 68 اثر ترکیبی از 14 شبکه سیما به کمیسیون رسیده که هر شبکه حدود پنج اثر را به انتخاب خودشان ارسال کردهاند و به اعتقاد من کمیسیون برنامههای ترکیبی یکی از پرچالشترین و گستردهترین کمیسیونهای پنجمین جشنواره جامجم محسوب میشود.
وی با اشاره به ارزیابی کیفیت آثار ارسال شده به جشنواره، عنوان کرد: طبیعتاً داوریها از روز گذشته آغاز شده و با شناختی که از برنامههای ترکیبی و سیما دارم این آثار در موضوعات مختلف و حوزههای متنوعی به دست ما رسیده است. خوشبختانه برنامه اجتماعی، خانوادهمحور، سلامتمحور، کودک و نوجوان، معارفی، علمی و ورزشی انواعی از برنامهسازی تلویزیونی هستند که مورد ارزیابی هیات داوران قرار گرفتهاند.
زینالعابدین ادامه داد: این نوع تنوع و حرفهایگری در برنامهسازی، قدری کار داوری را سختتر کرده و نیازمند دقتنظر بالاتری است. اینها نکاتی است که اعتقاد دارم چالشهای این کمیسیون به مراتب بالاتر از کمیسیونهای دیگر جشنواره است. برای رویه بهتر قضاوتها، جلسات مختلفی تنظیم شده که داوران حضور پیدا میکنند و به صورت شورایی درباره نقاط قوت و ضعف برنامهها تصمیم گرفته میشود. پیشبینی ما این است تا اوایل بهمنماه ارزیابیهای کمیسیون را در اختیار دبیرخانه مرکزی جشنواره قرار دهیم و طبق زمانبندی، بقیه مراحل جشنواره انجام شود.
وی در خصوص ضرورت برگزاری جشنواره جامجم، تصریح کرد: داوری جشنواره باعث میشود فارغ از عکسالعمل مخاطب، برنامهسازی را با وجوه حرفهای ارزیابی کنیم و نقاط قوت برنامههای ترکیبی را تشویق و نقاط ضعف را به برنامهسازان یادآوری کنیم.
زینالعابدین جشنواره جام جم را یک تلنگر برای تقویت برنامه سازی دانست و افزود: این جشنواره باعث رشد و تعالی برنامهها میشود؛ کسانی که از نظر حرفهای کارشان را دقیق انجام دادند، تشویق خواهند شد و کسانی که کارهایشان باید تقویت شوند، نقاط ضعف آنها بررسی میشود تا در آینده به امتیازات بالایی در برنامهسازی دست پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه چقدر برگزاری جشنواره جامجم میتواند به کشف استعدادها کمک کند، خاطرنشان کرد: طبیعتاً طی ایام سال که برنامهها از تلویزیون پخش میشود واکنش مخاطب و استقبال آنها را نشان خواهد داد که یکی از اصلیترین مشوقهای تلویزیونی، برنامهها هستند. ضعیف بودن و حرفهای بودن برنامهها براساس واکنش و اقبال مخاطب خودشان خواهد بود.
دبیر کمیسیون تخصصی برنامههای ترکیبی در پایان گفت: جشنواره جام جم فارغ از نظر مخاطب، شاخصهای حرفهای برنامهسازی را میسنجند و جایگاه و شرایط برنامهسازی تلویزیون را مورد ارزیابی قرار میدهد. آنجا به وجوهی تأکید میشود که معمولاً کمتر توجه شده است. به گونهای که بخشهای مختلف از جمله آیتم، گرافیک برنامهها و ترکیببندی برنامهها سنجیده میشود. قاعدتاً با کشف گرافیکسازان، آیتمسازان و تیتراژ خوب از دل برنامهها، به عنوان نقاط برتر و استعدادهای برنامهسازی سیما معرفی میشوند.
انتهای پیام/