خصوصی‌سازی مجتمع توانبخشی ایثارگران شیراز از شایعه تا واقعیت

خصوصی‌سازی مجتمع توانبخشی ایثارگران شیراز از شایعه تا واقعیت

در چند روز اخیر اخباری مبنی بر عدم رعایت حق ایثارگران در مجتمع توانبخشی شیراز منتشر شد این در حالی است که مدیر موسسه توانبخشی ایثار می‌گوید: «اولویت استفاده از خدمات این مجتمع با ایثارگران و خانواده شهداست و وقت‌های خالی به عموم مردم اختصاص می‌یابد».

به گزارش خبرگزاری تسنیمشیراز، اخیرا کلیپی با عنوان «باغ جنت» در فضای مجازی منتشر شده که در آن ادعا شده که مجتمع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار واقع در باغ جنت شیراز که با هدف خدمات‌رسانی به جانبازان و ایثارگران ساخته شده بعد از تکمیل به مجموعه‌های خصوصی و دولتی اجاره داده شده و حق ایثارگران در این مجتمع آن طور که باید رعایت نشده است.

عباس نعمت‌الهی، مدیر موسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار فارس می‌گوید: «هیچ گونه محدودیتی برای خدمات‌رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در این مجموعه وجود ندارد و اولویت استفاده از خدمات این مجتمع با ایثارگران و خانواده شهدا است و از ظرفیت‌های باقی‌مانده به عموم مردم خدمات‌رسانی می‌شود».

در بخش‌هایی از این کلیپ ادعا شده که اولویت خدمات این مجتمع با عموم مردم است و سهم جانبازان از تمام این مرکز توان‌بخشی تنها 6 ساعت در هفته استفاده از استخر و سالن ورزشی است که آن هم  با تلاش و مشقت فراوان در اختیار آنان قرار گرفته است؛ اما نعمت‌الهی می‌گوید: «استفاده از مراکز ورزشی باغ جنت برای هیچ کدام از جانبازان محدودیتی ندارد اما از آنجایی که استخر این مجموعه، کوچک است امکان دارد برای خانواده ایثارگران زیر 25 درصد محدودیت زمانی به وجود آید».

در این مجموعه سانس‌های استفاده رایگان از استخر برای جانبازان و ایثارگران در نظر گرفته شده اما اگر ایثارگران بخواهند غیر از این سانس‌ها رایگان در سانس‌های دیگر  از استخر استفاده کنند بلیت آنها نیم‌بها محاسبه می‌شود.

در سال 95 زمانی که قرارداد مشارکت راه‌اندازی مرکز توانبخشی ایثار با دانشگاه علوم پزشکی شیراز منعقد می‌شد مدیر موسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار فارس هدف اصلی این مشارکت را ارائه خدمات توانبخشی مطلوب به جامعه ایثارگری و در کنار آن استفاده از "ظرفیت‌های باقی‌مانده" برای ارائه خدمات به عموم مردم عنوان کرده بود.

مراکز فیزیوتراپی این مجموعه در خدمت تمامی ایثارگران و جانبازان قرار دارد و آنها با ارائه دفترچه بیمه میتوانند از تمامی مزایای این بخش مرکز بهره‌مند شوند.

در حال حاضر مجموعه اقامتی _ توانبخشی این مجتمع با نام هتل امیرکبیر در حال فعالیت است.  وقت‌های خالی سالن‌های فرهنگی این مجتمع در اختیار حوزه هنری قرار گرفته و مدیریت مجموعه ورزشی آن نیز به بخش خصوصی واگذار شده است.

مدیر موسسه فرهنگی توانبخشی ورزشی ایثار فارس همکاری این مجتمع با حوزه هنری را «تعاملی» عنوان کرده و گفته است: «تمامی سالن‌ها به شکل تمام وقت در اختیار حوزه هنری قرار نگرفته است. این سیاست به این دلیل انجام شده که علاوه بر تامین هزینه‌‌های مالی سالن‌ها، در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بتوان از سایر برنامه‌های فرهنگی در این مجموعه استفاده کرد».

واگذاری بخش‌های مختلف این مجتمع به بخش خصوصی قانونی عنوان شده و نعمت‌الهی می‌گوید: «اگر فضایی از این مجتمع به بخش خصوصی واگذار شده طبق ضوابط و مقرارتی است که قانون تعیین کرده است».

چهار تشکل دانشجویی شیراز نیز پیرامون خصوصی‌سازی مجتمع فرهنگی و توانبخشی جانبازان شیراز واقع در باغ جنت خطاب به رئیس بنیاد شهید و امور ایثاگران کشور نامه‌ای سرگشاده منتشر کردند. این تشکل‌های دانشجویی در  بخش‌هایی از این نامه از رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور پرسیده‌اند که «هدف اصلی بنیاد شهید از تاسیس این مجتمع چه بوده است؟ هدف ارائه خدمات به جانبازان بوده یا تجارت و کسب سود؟ آیا بنیاد شهید به بنگاه معاملاتی تبدیل شده است؟».

با سفر مقام معظم رهبری به فارس در اردیبهشت 87 و تاکید ایشان بر ساخت مجتمع توانبخشی ایثارگران و جانبازان شیراز، بنیاد شهید و امور ایثارگران اقدام به ساخت این مجتمع در باغ جنت شیراز کرد که  50 درصد از هزینه‌ ساخت این مجتمع از اعتبارات استانی و 50 درصد دیگر را بنیاد شهید و امور ایثارگران تأمین کرده است.

این مرکز در فضایی به مساحت 30 هزار متر مربع و زیربنای 18 هزار و 500 متر مربع در دو بخش "توانبخشی _ اقامتی" و "فرهنگی_ورزشی" و با اعتبار 270 میلیارد ریال طی 9 سال ساخته شد و در چهارم شهریورماه 1395 به صورت رسمی به بهره‌برداری رسید.

 سالن‌های چند منظوره درمانی، سالن بدنسازی، 52 سوئیت اقامتی با ظرفیت اقامت 114 نفر در شبانه‌روز، سالن سرپوشیده ورزشی چند منظوره، سالن آمفی تئاتر، کتابخانه از جمله امکانات این مجموعه است. ظرفیت خدمات‌رسانی بخش‌های فیزیوتراپی و آب درمانی این مجموعه 280 هزار نفر در سال است.  

در حال حاضر 27 هکتار از 54 هکتار مساحت این باغ در اختیار شهرداری شیراز است که به پارک عمومی تبدیل کرده و مابقی این باغ در اختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران است.

باغ جنت یکی از باغ‌های تاریخی و معروف شیراز متعلق به دوران قاجار است که در سال 1260 هجری قمری در سمت غرب شهر شیراز (اول جاده بوشهر) ساخته شده است.

گزارش از ثریا ستاری

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon