وقتی «درد بی‌مسئولیتی» بیماران ‌سرطانی کرمانشاه را رنج می‌دهد‌

وقتی «درد بی‌مسئولیتی» بیماران ‌سرطانی کرمانشاه را رنج می‌دهد‌

سرطان، بیماری شایع جامعه مدرن امروز نیازمند توجه بیشتر متصدیان علوم پزشکی است، به گونه‌ای که بیماران مبتلا به سرطان جز درد بیماری خود، نگرانی از باب روند درمان نداشته باشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، روند رو به رشد ابتلا به سرطان در استان کرمانشاه و افزایش مرگ و میر ناشی از این بیماری در این مناطق نگرانی‌های زیادی را برای مردم و مسئولان این مناطق ایجاد کرده و به نوعی زنگ هشدار را برای اعلام یک وضعیت بحرانی به صدا درآورده است.

سالانه قریب به 100 هزار نفر در ایران به سرطان مبتلا می‌شوند و آنچه مسلّم است این است که بیماران سرطانی، گروه حساسی از جامعه هستند که تغییرات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جامعه تاثیر مستقیمی بر سلامت و کیفیت زندگی آن‌ها می‌گذارد، اما این روزها حال دل بسیاری از بیماران سرطانی خوب نیست.

با این وضع و با توجه به خطراتی که این بیماری جمعیت استان کرمانشاه را تهدید می‌کند ضرورت اقدام مسئولین حوزه سلامت در اتخاذ تصمیم مناسب برای حل این معضل را دو چندان می‌کند. از سویی دیگر متولیان امر باید با اتخاذ شرایط مناسب و افتتاح مراکز تخصصی سرطان در استان کرمانشاه و اطلاع رسانی شایسته شناخت جامعه را نسبت به این بیماری افزایش داده تا شاهد مانع پیشرفت این بیماری در استان کرمانشاه باشیم.

بیمارستان طالقانی جوابگوی بیماران سرطانی نیست

رئیس بیمارستان آیت‌الله طالقانی کرمانشاه با اشاره به اینکه روزانه حدود 150 تا 200 نفر به بخش اوژانس این بیمارستان مراجعه می‌کنند، اظهار داشت: بیمارستان طالقانی با پیشینه بیش از 40 سال کار و خدمات‌رسانی براساس برنامه‌ریزی قبلی 215 تخت مصوب دارد که باید تعداد تخت‌های این بیمارستان با توجه به حجم زیاد بیماران مراجعه کننده افزایش یابد.

خسرو فرهادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با بیان اینکه بیمارستان طالقانی مرکز تروما است و اکثر مراجعین براثر تصادف، نزاع و حوادث شغلی به این مرکز مراجعه می‌کنند، عنوان کرد: 70 درصد از افرادی که به بیمارستان برای تصادفات مراجعه می‌کنند، سرپایی درمان می‌شوند و 30درصد برای بستری شدن در بخش پذیرش می‌شوند.

رئیس بیمارستان طالقانی کرمانشاه با بیان اینکه بخش بیماران سرطانی در بیمارستان طالقانی به خاطر وجود مرکز ترومای غرب کشور جایگاه خاصی ندارد، گفت: بیماران سرطانی بیشتر بیمارستان طالقانی را برای معالجه انتخاب می‌کنند؛ در حالی که این بیماران به خاطر شرایط ویژه فضای مناسب‌تری نیاز دارند و این بخش مناسب برای بیمارستان سرطانی نیست.

وی با اشاره به اینکه در صورت بهره‌برداری از بخش 120 تختخوابی بیماران سرطانی بیمارستان امام رضا(ع) بخش سرطانی طالقانی به آنجا انتقال و از این فضای نامناسب خارج می‌شود، بیان کرد: اکنون در بخش بستری بیماران سرطانی خیلی از بیماران به دلیل کمبود تخت در نوبت هستند و این در شرایطی است که برای بیماران تروما کمبود تخت نیز وجود دارد.

رئیس بیمارستان طالقانی کرمانشاه با بیان اینکه خیرین کرمانشاهی برای ساخت مراکز سرطانی در استان کرمانشاه باید همیاری داشته باشند، عنوان کرد: اگر خیرین کرمانشاهی مانند استان‌های دیگر در ساخت مراکز درمانی برای افراد سرطانی مشارکت داشته باشند، مقداری از مشکلات بیماران سرطانی حل خواهد شد.

4 مرکز غربالگری در استان کرمانشاه به بهره‌برداری می‌رسد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه کارها و اقدامات مناسبی برای بیماران سرطانی در سطح استان در دست اقدام است، اظهار داشت: بیمارستان امام رضا(ع) با ظرفیت 120 تخت و همچنین بیمارستان ثلاث در ماه‌های آینده به بهره برداری می‌رسند.

بهمن روشنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برنامه‌های زیادی را در دست اقدام خواهد داشت، عنوان کرد: بیمارستان 1000 تختخوابی با حمایت سرمایه گذاران بخش خصوصی، بیمارستان 750 تختخوابی زاگرس و فاز دوم بیمارستان سرپل‌ذهاب در حال پیگیر احداث آن هستیم.

وی با بیان اینکه مرکز شیمی درمانی بیمارستان طالقانی به شهید فتاحی انتقال پیدا کرده است، بیان کرد: این مرکز کار بیماران شیمی درمانی به صورت سرپایی را انجام می‌دهد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه چهار مرکز غربالگری سرطان در استان کرمانشاه به بهره برداری خواهد رسید، خاطرنشان کرد: مراکز غربالگری سرطان در شهرستان‌های اسلام آبادغرب، جوانرود، صحنه و نیز بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه به بهره‌برداری خواهند رسید.

روشنی با بیان اینکه سه کلینیک شیمی درمانی برای بیماران سرطانی راهاندازی شده است، بیان کرد: کلینیک بوستان با 10 تخت، مهدیه با 6 تخت و شهید فتاحی با 6 تخت راه‌اندازی شده‌اند و این مراکز با داشتن مکان‌های مناسب و آرام برای بستری بیماران، شیمی‌درمانی، اتاق پزشک، تجهیزات احیا و اورژانس در حال خدمات‌رسانی مطلوب به بیماران است.

وی خاطرنشان کرد: بیمارانی که به این کلینیک‌ها مراجعه می‌کنند علاوه بر دریافت داروهای شیمی‌درمانی، آموزش‌های لازم را از نظر نوع تغذیه، عوارض داروهای مصرف شده و سیر بیماری می‌بینند.

مرکز جامع سرطان 65درصد پیشرفت فیزیکی داشته است

رئیس بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه با بیان اینکه مرکز آموزشی درمانی 714 تختخوابی امام رضا (ع) کرمانشاه بزرگترین، مجهزترین و مدرن‌ترین مرکز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی در منطقه غرب و شمال غرب کشور است، اظهار داشت: بیمارستان امام رضا(ع) دارای 840 تخت فعال، 24 بخش بالینی، 20 اتاق عمل، 100 تخت ویژه، 2 هزار پرسنل و نزدیک به 200 عضو هیأت علمی است.

علی سروش در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، بیان کرد: مرکز جامع سرطان با مساحت 7200مترمربع با اعتبار 180میلیارد ریال به عنوان یکی از مجهزترین مراکز سرطانی در حال ساخت است و در اردیبهشت‌ماه سال آینده به بهره برداری می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه مرکز جامع سرطان 65درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، بیان کرد: این مرکز در 5طبقه و ظرفیت 120 تخت با قابلیت دو دستگاه رادیوتراپی در حال ساخت و ساز است.

رئیس بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه با بیان اینکه در مرکزجامع سرطان تنها شیمی درمانی ورادیوتراپی، انجام خواهد شد، عنوان کرد :با راه‌اندازی این مرکز به طور حتم مشکل تخت و رادیوتراپی بیماران سرطانی نخواهیم داشت و بیماران سرطانی از استان‌های مجاور برای درمان به این مرکز مراجعه خواهند کرد.

سروش خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه‌های ما ساخت همراه سرا برای همراهان بیمارانی است که از شهرهای استان واستانهای مجاور برای درمان به این مرکز مراجعه می‌کنند وامیدوارم با حمایت خیرین بتوانیم این مشکل را حل کنیم.

سروش بیان کرد: با افتتاح مرکز جامع سرطان بار سنگین از بیمارستان‌های استان برداشته می‌شود، زیرا علیرغم تلاشهای شبانه روزی پزشکان و پرستاران و سایر کادرپزشکی وپرسنل شاغل ار بیمارستان‌ها کاستی‌هایی وجود دارد که ناشی از کمبود بیمارستان و تجهیزات است که با بهره برداری از پروژه مذکور مرتفع خواهد شد.

سرطان، پایان راه نیست و بسیاری از بیماران بهبود می‌یابند و دوباره به زندگی خود باز می‌گردند اما در این راستا متصدیان حوزه علوم پزشکی باید با تلاش بیشتری به رفع موانع در روند درمان مبتلایان این بیماری بردارند تا فرد سرطانی به دلیل نبود یا کمبود دارو و تجهیزات پزشکی از درمان بیماری خود ناامید نشود.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon