مسئولان زمینه ورود جوانان به صنعت پرورش کرم ابریشم را فراهم کنند

مسئولان زمینه ورود جوانان به صنعت پرورش کرم ابریشم را فراهم کنند

نماینده ولی‌فقیه در گیلان گفت:‌ مسئولان و متولیان گیلان می‌‌توانند با کمک جهت ترویج روش‌های جدید پرورش کرم ابریشم زمینه ورود جوانان را نیز به این عرصه فراهم کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت،‌ آیت‌الله رسول فلاحتی امروز در جلسه بررسی وضعیت صنعت نوغانداری در جمع مدیران مرکز توسعه نوغانداری کشور اظهار داشت: صنعت پرورش کرم ابریشم گیلان در صورت احیاء مجدد می‌تواند اشتغالزایی و ارزآوری خوبی را ایجاد کند.

نماینده ولی‌فقیه در گیلان این استان را از مناطق بسیار قدیمی در عرصه پرورش پیله کرم ابریشم و نوغانداری خواند و عنوان کرد: قدمت‌ این کالا و محصول بسیار استراتژیک طبق تحقیقات به‌عمل آمده در گیلان که همه زمینه‌های توسعه صنعت نوغانداری را دارد به بیش از 7 هزار سال می‌رسد.

آیت‌الله فلاحتی لزوم توجه بیشتر متولیان و مسئولان استان گیلان به پرورش کرم ابریشم را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: صنعت کرم پرورش کرم ابریشم پس از برنج که محصول استراتژیک گیلان محسوب می‌شود و البته گیاه توتون اهمیت بسیار فراوانی در اقتصاد استان دارد.

وی دو هدف بسیار مهمی که با احیاء مجدد صنعت نوغانداری در گیلان محقق می‌شود را برشمرد و ابراز داشت: در زمانی که کل کشور با کمبود ارز و معضل بیکاری مواجه است، با حمایت و رونق دوباره صتعت پرورش کرم ابریشم نه‌تنها ارزآوری بلکه ایجاد اشتغال را نیز می‌‌توان تحقق بخشید.

امام جمعه رشت بازاریابی با روش‌های جدید و نو را از اساسی‌ترین شیوه‌های رقابت در تجارت امروز دنیا دانست و گفت: کالاها و محصولات ایرانی در کشورهای همجوار رونق و فروش بسیار خوبی دارد بنابراین مسئولان نیز باید از این فرصت طلایی به‌وجود آمده نهایت استفاده را بکنند.

نماینده ولی‌فقیه در گیلان استفاده از روش‌های جدید برای پرورش کرم ابریشم و جایگزینی آن با شیوه‌های قدیمی و سنتی را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت:‌ مسئولان و متولیان گیلان می‌‌توانند با کمک جهت ترویج روش‌های جدید پرورش کرم ابریشم زمینه ورود جوانان را نیز به این عرصه فراهم کنند.

آیت‌الله فلاحتی مهم‌ترین موضوعاتی که متولیان دخیل در صنعت نوغانداری گیلان باید به آن توجه کنند را برشمرد و ابراز داشت: ترویج روش‌های نوین پرورش پیله کرم ابریشم،‌ ترغیب جوانان، حمایت مؤثر از نوغانداران گیلانی و پرداخت تسهیلات مناسب به تولیدکنندگان از جمله این راهبردهای مهم هستند.

وی با بیان اینکه ارائه آموزش‌های کاربردی در زمینه نگهداری درخت توت و روش باروری آن بسیار حائز اهمیت است خاطرنشان کرد: واردات تخم نوغان از خارج کشور از جمله مشکلاتی است که انتظار داریم مسئولان و دست اندرکاران ذیربط با استفاده از فناوری‌های جدید آن را حل و فصل کنند.

امام جمعه رشت یکی از مهم‌ترین علل افت تولید محصولات کشاورزی نظیر نوغانداری را سیاست‌گذاری‌های نادرست اعلام کرد و افزود: کاهش تعرفه واردات محصولات ابریشمی خارجی که به کاهش قیمت و عدم مقبولیت ابریشم تولید داخل شد ضربه‌های بزرگی را به صنعت نوغانداری وارد آورد.

نماینده ولی‌فقیه در گیلان تغییر کاربری اراضی کشاورزی را ناشی از عدم اتخاذ روش‌هایی برای بهره‌وری محصول دانست و اظهار داشت:‌ امیدواریم همچنان که امروز چایکاران گیلانی برای تولید و فروش محصول خود دغدغه ندارند این آرامش خاطر در سایر محصولات دیگر استان نیز ایجاد شود.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon