مطالبات پرستاران استان خراسان جنوبی تا پایان امسال پرداخت میشود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مراسم جشن تجلیل از پرستاران استان از پرداخت مطالبات سال گذشته پرستاران تا پایان امسال خبر داد و گفت: در این زمینه تمام تلاش دانشگاه بر این است که معوقات و مطالبات پرستاران را پرداخت و به روز شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مراسم گرامیداشت میلاد حضرت زینب (س) و مقام پرستار و تجلیل از پرستاران نمونه استان خراسان جنوبی با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی بیرجند، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علومپزشکی و مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی در سالن شهید دکتر رحیمی بیرجند برگزار شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی بیرجند در این مراسم اظهار داشت: در زمینه مطالبات گروه پرستاران تمام تلاش دانشگاه بر این است که معوقات و مطالبات پرستاران را پرداخت و به روز کنیم.
پرداخت مطالبات پرستاران در اولویت برنامه کاری دانشگاه علوم پزشکی است
محمد دهقانی فیروزآبادی افزود: مطالبات پرستاران در اولویت است و تلاشهای زیادی صورت گرفته و امید است مطالبات سال 96 را تا پایان امسال به صفر برسانیم تا گوشهای از زحمات پرستاران جبران شود.
وی بیان کرد: بیمارستانهای استان این ظرفیت را ندارند تا خدماتی را که بیماران در منزل نیاز دارند به آنها ارائه دهند و در توان ما نیست و مردم باید خود مراقبتی را پایه و اساس و سبک زندگی سالم بدانند و در واقع پرستاری را به سطح منازل ببریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی بیرجند با بیان اینکه در بحث آموزشی باید خیلی خوب کار شود گفت: طرح مراقبت از بیماران در منزل از چند سال قبل آغاز شده و باید گسترش پیدا کند.
دهقانی یادآور شد: امید است طرح تعرفهگذاری خدمات پرستاران در منزل نیز محقق شود و با وعدههای سرپرست وزارت بهداشت به سرانجام خوبی برسد.
کمبود یک هزار پرستار در خراسان جنوبی
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علومپزشکی بیرجند نیز این مراسم اظهار داشت: تاکنون هشت دانشکده پرستاری و مامایی در خراسانجنوبی فعالیت میکنند و از سال 95 رشته دکتری پرستاری در بیرجند پذیرش و تربیت شد و امسال نیز سومین دوره دکتری پرستاری پذیرش شده است.
غلامحسین محمودیراد با تأکید بر اینکه معوقات پرستاران باید زودتر پرداخت شود یادآور شد: با توجه به اینکه پرستاران در مقایسه با پزشکان از حقوقهای پایینتری برخوردار هستند همین تاخیر پرداخت حقوقهای آنها نیز پرستاران را دچار آسیب میکند.
وی گفت: یک هزار و 500 پرستار در بیمارستانهای علوم پزشکی و 500 پرستار در فوریتهای پزشکی فعالیت دارند.
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علومپزشکی بیرجند از کمبود پرستار در بیمارستانهای استان گلایه کرد و افزود: با این وضعیت کیفیت ارائه خدمات به دلیل فشار کار و خستگی بیش از حد پرستاران پایین خواهد آمد.
فعالیت 7 مرکز مشاوره و مراقبت در منزل در خراسانجنوبی
محمودیراد به کمبود یک هزار پرستار در خراسانجنوبی اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر در طرح تحول سلامت بارها جذب نیرو انجام شده اما این میزان جذب نسبت به میزان پذیرش بیمار و تخت بستری بسیار کمتر است و باید فکری برای این موضوع شود.
وی تصریح کرد: امیدواریم تمهیداتی اندیشیده شود تا فارغالتحصیلان شاغل بتوانند ادامه تحصیل دهند و شاخصهایی برای ادامه تحصیل مهیا شود.
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علومپزشکی بیرجند از فعالیت 7 مرکز مشاوره و مراقبت در منزل در خراسانجنوبی خبر داد و گفت: در این مراکز فعالیتهایی مانند مشاوره و مراقبت، مشورت دادن، آموزش دادن و اقدامات مراقبتی مانند تزریقات ارائه میشود.
اجرای طرح غربالگری ایرانیان بالای 30 سال در استان
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در این مراسم از اجرای طرح غربالگری طرح سلامت ایرانیان بالای 30 سال اشاره خبر داد و افزود: این طرح از نماز جمعه هفته گذشته آغاز شده و در طول هفته برای تمام مراجعین به بیمارستانها انجام میشود.
زهرا فرجزاده هدف از اجرای این طرح را پیشگیری و استفاده از توانمندیهای پرستاران بیان کرد و گفت: باید آمار و اطلاعاتی در مورد افراد مشکوک به پرفشاری و همچنین شناسایی افرادی که با دو عامل مهم قلبی و عروقی، چاقی و فشار خون مواجه هستند، به دست آورد.
وی به برگزاری آزمون تحول نظام سلامت پرستاری اشاره کرد و گفت: در مرحله دهم این آزمون 28 نفر کارشناس پرستاری و در مرحله یازدهم 38 نفر پرستار اتاق عمل و هوشبری قبول شده و در بیمارستانهای شفای بشرویه و آتشدست نهبندان جذب شدند.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به تشکیل کمیته اخلاق پرستاری اشاره کرد و یادآور شد: هدف از تشکیل این کمیته این است که اخلاق حرفهای را حفظ کنیم و تعهد خود را نسبت به بیمار و جامعه داشته باشیم.
فرجزاده همچنین از برگزاری ششمین کنگره اخلاق پرستاری در 8 و 9 اسفند ماه امسال در بم خبر داد.
450 نفر در دورههای آموزشی پرستاری شرکت کردند
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تاکید کرد: علم پرستاری باید به روز باشد در این راستا دورههای آموزشی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در حال برگزاری است و همچنین 14 دوره آموزشی از طرف اداره پرستاری برگزار شده است.
وی به برگزاری دوره آموزشی مدیریت خلق و رفتار ناکارآمد اشاره کرد و ادامه داد: پرستاران در محیطی کار میکنند که استرس بسیار زیادی حکم فرما است بنابراین باید بتوانند رفتار خود را مدیریت کنند.
فرجزاده گفت: دوره آموزش مراقبتهای ویژه قلب و عروق نیز از دو هفته قبل در مرکز استان به صورت حضوری و در شهرستانها نیز از طریق ویدئو کنفرانس آغاز شده است.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه 450 نفر در دورههای آموزشی پرستاری شرکت کردند تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون 30دوره آموزش مداوم تخصصی گروه پرستاری، 50 دوره ضمن خدمت و 44 دوره آموزشی مداوم ویژه پرستاران برگزار شده است.
وی به ثبت ملی اطلاعات پرستاران و گروههای وابسته اشاره کرد و گفت: هنوز هیچ آماری از گروه پرستاری در وزارتخانه نداریم و باید در این زمینه توجه ویژهای شود.
در پایان این مراسم از 60 پرستار بالینی برگزیده، 5 مربی برگزیده و 18 پرستار بازنشسته خراسان جنوبی تجلیل شد.
انتهای پیام/ش