۴۰ روستای لرستان در دهه فجر آبرسانی میشود
مدیرعامل آبفار لرستان با اشاره به آخرین وضعیت سدهای استان گفت: بهمناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب آبرسانی به ۴۰روستای لرستان با اعتباری حدود ۱۵۲میلیارد ریال آماده بهرهبرداری است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، علیرضا کاکاوند ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات شرکت آبفار لرستان برگزار شد با اشاره به تعداد روستاهای تحتپوشش شرکت آبوفاضلاب روستایی استان اظهار داشت: از تعداد 2هزار و 886روستا هزار و 442 روستا کنتورگذاری شده و بالغ بر 97درصد جمعیت روستایی لرستان دارای آب شرب سالم هستند.
وی افزود: استان لرستان جزء معدود استانهایی بود که در تابستان امسال با مشکل کمبود آب روبهرو نبودیم، در همین راستا با وجود اینکه در گذشته در سال 120حلقه چاه حفر میشد در سال 97کمتر از 18حلقه چاه حفر شده و چندان نیاز به حفر چاه نداریم، طی 6 تا 7 سال اخیر 570حلقه چاه توسط شرکت آبفار لرستان حفر شده که برهمین اساس هیچگونه مشکلی نداریم.
مدیرعامل آبفار لرستان با بیان اینکه منابع تامین آب صددرصد منابع زیرزمینی است عنوان کرد: خوشبختانه امسال بارندگیها خوب بوده، اما آب منطقهای تاکنون برای تأمین منابع مطمئن و پایدار اقدامات خوبی برای بهرهبرداری از سدها انجام دادهاست.
وی با اشاره به کلنگزنی پروژه قمرود بیان کرد: با به بهرهبرداری رسیدن پروژه قمرود و استفاده از تونل آن مجوز و تخصیص حدود 2.3میلیون مترمکعب تأمین آب 96روستا با برآورد بیش از 60میلیارد تومان ردیف اعتباری گرفته شده که فاز اول آن کلنگزنی خواهد شد، فاز اول سد کمال صالح با 97درصد پیشرفت آماده بهرهبرداری است،41 روستا از این سد آبرسانی شده و همچنین با بهرهبرداری از سد ایوشان 38روستا زاغه آبرسانی میشود.
مدیرعامل آبفار لرستان تصریح کرد: در توزیع و مصرف آب شرب روستا متأسفانه مشکل داریم، نباید از آب شرب جهت آبیاری روستاها استفاده کنیم و مسئولان سیاسی، قضایی و مردم باید در این زمینه کمک کنند تا این مشکل حل شود.
کاکاوند اظهار داشت: در راستای تکریم ارباب رجوع بیش از 70درصد قبوض آب از طریق اینترنتی و غیرحضوری پرداخت میشود و همچنین با خریداری دستگاههای قرائت آنلاین با مراجعه به درب منازل مشترکین کنتور قرائت، قبض چاپ توسط همین دستگاه پرداخت میشود و همچنین بستر خرید انشعاب اینترنتی فراهم شدهاست.
وی افزود: با استفاده از سامانه 1523مردم میتوانند هرگونه مشکلی از جمله شکستگی، کیفیت آب، اعتراض به خدماترسانی را به شرکت آبفار اطلاع بدهند که در همین راستا رفع شکستگیها از 23ساعت به 3.5ساعت رسیدهاست.
مدیرعامل آبفار لرستان در رابطه با صرفهجویی در مصرف انرژی افزود: در سنوات گذشته هر مترمکعب مکعب تولید آب 1.5 کیلووات برق مصرف میشد که این میزان مصرف الان به 0.9 کیلو وات رسیده که در نظر داریم آن را به 0.5 کیلووات برسانیم.
مدیرعامل شرکت آبفار لرستان با اشاره به پروژههای این شرکت در دهه فجر امسال عنوان کرد: بهمناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی آبرسانی به 40روستای استان با جمعیت بالغ بر 15هزار و 500نفر با اعتباری حدود 152 میلیارد ریال آماده بهرهبرداری است، همچنین پروژه شبکه جمعآوری، خط انتقال و پکیج تصفیه فاضلاب از دیگر پروژه های دهه فجر امسال بوده و آبرسانی به 147 روستا با 78درصد پیشرفت فیزیکی نیز در دست اجرا داریم و برای جمعیت 61هزار و 500نفر تاکنون بالغ بر 442میلیارد ریال هزینه شدهاست.
وی با اشاره به حمایتهای سازمان برنامه و بودجه لرستان جهت تأمین اعتبارات بیان کرد: سال 97حدود 85میلیاردتومان اعتبارات استانی و ملی مصوب شده که 58میلیارد تومان تخصیص پیدا کردهاست.
کاکاوند با اشاره به تعداد مشترکین شرکت آب و فاضلاب روستایی گفت: تعداد مشترکین این شرکت در حال حاضر 125هزار مشترک است و همچنین 17هزار مشترک تحویل آب و فاضلاب شهری داریم و یکی از برنامههای اصلی ما افزایش مشترکین است.
مدیرعامل آبفار لرستان با اشاره به طلب شرکت آبفار از مشترکین تصریح کرد: متأسفانه 11میلیارد تومان طلب شرکت آب و فاضلاب از مشترکین است که از این میزان بدهی 7.5میلیارد تومان بیش از 200هزار تومان بدهی است و بخش عمدهای از این بدهیها مربوط به دستگاههای اجرایی بهویژه آموزشوپرورش و زندان خرمآباد است.
کاکاوند با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی اسلامی در شرکت آبفار خاطرنشان کرد: حدود 184روستا قبل از انقلاب بهصورت چشمه یا چاه که یک شیر عمومی برداشت آب داشتهاند، اما امروزه هر منزل مسکونی کنتور و لوله کشی مجزا دارند.
وی اظهار داشت: مطلوبیت میکروبی آب روستاها از سال 77که شرکت تأسیس شده 45 درصد بوده که امروز این میزان به 96درصد رسیده و همچنین مطلوبیت کلرسنجی سال 77حدود 25درصد بوده که الان 95.5درصد است.
مدیرعامل آبفار لرستان با اشاره به انشعابات غیرمجاز افزود: حدود 5هزار انشعاب غیرمجاز شناسایی شده که از این تعداد 2500انشعاب به مجاز تبدیل شده و حدود 400پرونده در دادگاه در این رابطه تشکیل شده که متأسفانه روند رسیدگی به پروندهها بسیار کند است.
وی با اشاره به فرسودگی شبکه و خطوط آبرسانی روستایی عنوان کرد: حدود 40درصد شبکه و خطوط آبرسانی روستایی که تقریباً 3هزار و 200کیلومتر بوده فرسوده است و برای بهروز کردن و اصلاح این تأسیسات فرسوده 400میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
انتهای پیام/