پیشنهاد سرمایهگذاری ۳ میلیارد دلاری چین در یک میدان نفتی ایران
شرکت سینوپک چین قصد دارد قراردادی ۳ میلیارد دلاری برای توسعه میدان نفتی یادآوران ایران ببندد که در صورت اجرا طی شش ماه تولید نفت از این میدان دو برابر می شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از وال استریت ژورنال، یک غول انرژی دولتی چین قصد دارد قراردادی 3 میلیارد دلاری برای توسعه بیشتر یک میدان نفتی ایران ببندد و از معافیتهایش بهترین استفاده را کند.
این اقدامات راه های مختلفی را نشان می دهد که کشورها برای استفاده از معافیت های تحریم های ایران در پیش میگیرند. تصمیم چین برای ادامه قراردادهای سودآور با تهران و عمیق کردن حضور خود در ایران، در تضاد با رویکرد ایتالیا و یونان است که از سخت بودن معاملات بانکی و تجارت فیزیکی با ایران میترسند .
شرکت دولتی نفت و پتروشیمی چین، سینوپک به شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد که سهمش را از تولید این میدان نفتی، تحت معافیتی که از آمریکا دریافت کرده می خواهد افزایش دهد.
در حالی که تحریم های آمریکا که در نوامبر اجرایی شدند، مانع شرکت ها برای امضای قرارداد به منظور دسترسی به میادین نفتی جدید در ایران می شود، واشنگتن معافیتهایی اعطا کرد که به خریداران نفت ایران _ چین،هند ژاپن، کره جنوبی، ترکیه، تایوان، ایتالیا و یونان _ اجازه واردات نفت از ایران را می داد. این کار برای جلوگیری از افزایش قیمت نفت صورت گرفت.
این شرکت نفتی، آمریکا را در جریان تجارت نفتی خود با ایران قرار داده است. در اواخر سال گذشته پس از اینکه آمریکا به چین اجازه داد 360 هزار بشکه در روز نفت از ایران بخرد، سینوپک یک قرارداد 3 میلیارد دلاری برای سرمایه گذاری در میدان نفتی یادآوران در غرب ایران پیشنهاد داد. اگر با این قرارداد موافقت شود تولید در این میدان نفتی دو برابر شده و به 180 هزار بشکه در روز طی 6 ماه می رسد .
مقامات نفتی ایران هم شرایط سختی قرار دادند و بر استفاده از تجهیزات و شرکتهای داخلی تاکید کردند .
این پیشنهاد چین همزمان بود با خروج غولهای نفتی اروپا از ایران، مثل توتال فرانسه. ایران دومین ذخایر گاز طبیعی جهان و چهارمین منابع بزرگ نفتی را داراست .
علیرغم دریافت معافیت، سه کشور تایوان، ایتالیا و یونان تقریبا بلافاصله پس از اعمال تحریمها خرید نفت از ایران را متوقف کردند چون نمیتوانستند راهی برای تبعیت از تحریمهای آمریکا بر کشتیرانی، بیمه و بانکداری ایران پیدا کنند .
در حالیکه تایوان 16 هزار بشکه در روز نفت ایران را پیش از آغاز تحریم ها وارد کرد، ایتالیا و یونان 300 هزار بشکه در روز خریداری می کردند .
انتهای پیام/77