گیلان| تصادفات جاده‌ای سومین عامل مرگ و میر در کشور است

گیلان| تصادفات جاده‌ای سومین عامل مرگ و میر در کشور است

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی گیلان گفت: تصادفات جاده‌ای سومین عامل مرگ و میر در کشور است و باید چاره‌ای برای آن بیندیشیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، سرهنگ محمدرضا محمدی ظهر امروز در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه در مصلی رشت اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های مهم مسئولان و مردم تصادفات جاده‌ای مخصوصاً در ایام عید نوروز است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی گیلان تصریح کرد: اگرچه خسارت‌های مالی و جانی تحمیل شده تصادفات به جامعه قابل ارزیابی نیست اما زندگی بدون خودرو و وسیله نقلیه نیز امکان پذیر نیست.

محمدی با اشاره به برنامه‌ریزی کشورهای پیشرفته برای به صفر رساندن آمار تصادفات جاده‌ای خاطرنشان کرد: این امر نشان می‌دهد که کاهش آمار تصادفات شدنی است اما باید برنامه‌ریزی دقیقی برای آن صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه سالانه در کشور حدود 16 هزار نفر بر اثر تصادفات می‌میرند گفت: اگرچه این وضعیت نسبت به چند سال گذشته مطلوب است اما مسئولان نیروی انتظامی و سازمان‌های مربوطه در تلاش برای کاهش این آمار هستند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی گیلان با اشاره به اینکه تصادفات جاده‌ای سومین عامل مرگ و میر در کشور است تصریح کرد: در حوزه‌های شهری تصادفات منجر به فوت 9 درصد افزایش یافته و همه ما مسئول کاهش این وضعیت هستیم.

محمدی با تأکید بر اینکه 45 درصد از کل تصادفات مربوط به عابران پیاده است خاطرنشان کرد: 74 درصد از کل متوفیان عابر پیاده 45 تا 85 ساله هستند که باید به بحث رنگ لباس و دیده شدن در خیابان توجه ویژه‌ای شود.

وی با ذکر اینکه 34 درصد از تصادفات جاده‌ای متعلق به موتورسواران است اظهار داشت: بیش از 60 درصد از موتورسوارانی که فوت کردند مقصر تصادف نبودند و این به خاطر ناامن بودن موتورسیکلت‌ها است.

 رییس پلیس راهنمایی و رانندگی گیلان با اشاره به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در سال 95 تصریح کرد: هزینه‌های اقتصادی تصادفات برجامعه 7 درصد تولید ناخالص ملی است و این معضل باید بررسی شود.

محمدی با بیان اینکه در حوزه ترافیک با 3 مقوله انسان، جاده و وسیله نقلیه مواجهیم گفت: مسئولان باید با درک اهمیت این موضوع اقدام مناسب با آن را انجام داده و در مقوله عامل انسانی آموزش موثرترین شیوه است.

وی با تاکید بر اینکه راننده خوب راننده‌ای است که به قوانین احترام می‌گذارد ابراز داشت: در کشورهای پیشرفته مجازات سنگینی برای تخلفات رانندگی در نظر گرفته شده است و ما نیز باید همین رویه را در پیش بگیریم.

محمدی با اشاره به لزوم استفاده از سیستم‌های هوشمند در بحث ترافیک تصریح کرد: باید با استفاده از تجهیزات هوشمند و توجه به زیرساخت جاده ها آمار تلفات را کاهش دهیم تا شاهد اتفاقات خوبی در آینده باشیم.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی گیلان با بیان اینکه بیشترین تلفات متعلق به خودروهای فرسوده است گفت: باید به ارتقاء کیفیت خودروها توجه شود، همچنین باید برای تردد خودروهای تک سرنشین محدودیت قائل شویم.

وی با اشاره به فرهنگ‌سازی برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی گفت: توجه به جنبه‌های زیست محیطی، حقوق شهروندی، تغییر ساعات اداری و مدارس، پرهیز از نگاه سیاسی به ترافیک و انتقال مراکز تجاری از مرکز شهر به جاهایی که ترافیک روان‌تری دارند از جمله اقدامات موثر برای کاهش ترافیک است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران