موافقت شورای شهر با ارائه لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران
اعضای شورای شهر تهران امروز و در جریان بررسی لایحه برنامه پنج ساله سوم شهر تهران مادهای را مبنی بر موافقت با ارائه لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهر تهران در سال نخست این برنامه به تصویب رساندند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در جریان یکصد و هفدهمین جلسه شورای شهر تهران که صبح امروز با موضوع ادامه بررسی مواد لایحه برنامه پنجساله سوم شهر تهران برگزار شد، اعضای شورای شهر به بررسی ماده 74 از این لایحه پرداختند.
در ماده 74 شهرداری موظف است با همکاری دستگاههای ذیربط به منظور توسعه گردشگری شهری اعم از مذهبی، انقلابی، طبیعی، سلامت، ورزشی، صنعتی و تاریخی که معطوف به مولدسازی میراث و هویت تاریخی و طبیعی شهر باشد، نسبت به شناسایی، احیاء و تجهیز فضاهای دارای پتانسیل گردشگری شهری با مشارکت سازمانهای مردمنهاد در این حوزه اقدامات ذیل را به انجام رساند:
1- ارائه لایحه "تشکیل سازمان گردشگری" با استفاده از امکانات موجود و با رعایت عدم گسترش تشکیلات و نیروی انسانی جدید به منظور اعمال مدیریت یکپارچه بهرهبرداری از اماکن میراثی و گردشگری تحت پوشش خود در سطح مناطق، معاونتها و تمام سازمانهای مرتبط و ارائه آن به شورا در سال نخست برنامه.
2- به روزرسانی سامانههای آمار و اطلاعات در زمینه گردشگری و بافتهای ارزشمند در مکان رویدادها با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری.
3- بهرهبرداری بهینه از قابلیتها و ظرفیتهای خاص مناطق 22 گانه به منظور توسعه قطبهای گردشگری در 5 پهنه از شهر؛ این ماده در نهایت با 3 اصلاحیه پیشنهادی اعضای شورای شهر تهران با 16 رای به تصویب رسید.
سپس اعضای شورای شهر تهران به بررسی ماده 75 پرداختند که در این ماده شهرداری موظف است به منظور اعتلای بنیان خانواده و حمایت از خانواده پایدار در چارچوب قوانین و مقررات با مشارکت نهادهای دولتی و مدنی اقدامات زیر را به انجام رساند.
1- توسعه فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و هنری و ورزشی از طریق طراحی، ایجاد و گسترش فضاهای تعامل اجتماعی در عرصه عمومی شد، با رویکرد افزایش تعاملات خانوادگی با اولویت قرار دادن محلات کم برخوردار.
2- تهیه لایحه جامع "توانمندسازی زنان سرپرست خانوار" تا پایان سال نخست برنامه
اعضای شورای شهر تهران در نهایت پیشنهاداتی برای این ماده ارائه کردند که یکی از پیشنهادها حذف ماده 75 بود که این پیشنهاد به تصویب نرسید که پیشنهاد اعضای شورای شهر تهران مبنی بر حذف بند دو به تصویب نرسید و در نهایت این ماده با 11 موافق به تصویب رسید.
اعضای شورای شهر تهران در جریان جلسه امروز بررسی ماده 76 را در دستور کار خود قرار دادند. در ماده 76 آمده است: شهرداری مکلف است در راستای تحقق عدالت جنسیتی و ارتقای جایگاه زنان در مدیریت شهری و افزایش سطح و کیفیت حضور اجتماعی و مشارکت فعال زنان در شهر اقدامات ذیل را به انجام برساند:
1 - ایجاد تعامل جنسیتی، توانمندسازی و فراهم ساختن زمینههای ارتقاء نقش زنان در مدیریت شهری، با اختصاص 30 درصد از پستهای مدیریتی به زنان شاغل در شهرداری تا پایان برنامه
2- تدوین لایحه غنیسازی اوقات فراغت شهروندان با تأکید بر مشارکت فعال و بهرهمندی زنان از امکانات فرهنگی، هنری و ورزشی در اختیار شهرداری و ارائه آئیننامه سازوکار اثربخشی آن، ظرف 6 ماهه سال اول برنامه.
3- حمایت از زنان و دختران آسیبدیده و در معرض آسیب از مسائل اجتماعی، با تجهیز و گسترش اقامتگاههای موقت و امن ویژه زنان با همکاری دستگاههای مرتبط و سازمانهای مردمنهاد تخصصی.
به گزارش تسنیم، این ماده نیز پس از اظهارات و پیشنهادات اعضای شورای شهر تهران با حذف بندهای 2 و 3 و البته اصلاحاتی در بند یک با 16 رای موافق به تصویب رسید.
در ادامه جلسه امروز بررسی ماده 77 در دستور کار اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت که در این ماده شهرداری موظف است در راستای دستیابی به استانداردهای شهر دوستدار کودک اقدامات ذیل را به انجام رساند.
1- نیازسنجی، تجهیز و توسعه مبلمان شهری و شهربازی با رعایت اصول ایمنی و استانداردسازی بوستانها
2- ایجاد و تجهیز پاتوقهای بازی در محلات با اولویت مناطق کمتر برخوردار
3- برگزاری رویدادهای مشارکتی کودکان در سطح شهر معطوف به مسائل شهری با مشارکت سازمانهای مردمنهاد فعال در حوزه کودک
4- اجرای مصوبه شهر دوستدار کودک با تأکید بر اجرای برنامههای فراغتی، ورزشی و آموزش شهروندی با هدف شکوفایی خلاقیت کودکان و نوجوانان
به گزارش تسنیم، این ماده از لایحه برنامه 5 ساله سوم شهر تهران نیز با 17 رای موافق و بدون اصلاح به تصویب رسید.
در جریان جلسه امروز اعضای شورای شهر تهران سپس به بررسی ماده 78 لایحه برنامه سوم توسعه شهر تهران پرداختند که در این ماده آمده است: شهرداری موظف است به منظور توقف موازیکاری وظایف در حوزه اجتماعی، فرهنگی، هنری تا پایان سال اول برنامه نسبت به بازنگری و تفکیک وظایف فرهنگی هنری سازمان زیباسازی شهر تهران، سازمان فرهنگی هنری شهرداری و شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری اقدام نماید.
تبصره 1 - به منظور تحقق مدیریت یکپارچه در حوزه فرهنگی هنری با استفاده از ظرفیتهای قانونی موجود و ایجاد سازوکار و کارهای جدید الزامآور و شفاف، الگویی برای همکاریهای میانبخشی درون سازمانی و همکاریهای برونسازمانی با کنشگران دولتی، مردمی و خصوصی در قالب تشکیل "شورای هماهنگی فرهنگی، اجتماعی، هنری و ورزشی" شکل دهد.
تبصره 2- به منظور جریانسازی پایداری اجتماعی و فرهنگی در تمامی فرآیندها، برنامهها و پروژهها، شورای سیاستگذاری اجتماعی شهری با عضویت رؤسای کمیسیونهای تخصصی شورا، شهردار و معاونین شهردار که معاون اجتماعی و فرهنگی دبیر آن خواهد بود، ایجاد شود.
به گزارش تسنیم، این ماده از لایحه برنامه سوم توسعه شهر تهران نیز پس از پیشنهادات شورای تهران مبنی بر هم پوشانی بودن این ماده با یکی دیگر از مواد لایحه برنامه 5 ساله سوم شهر تهران، در نهایت با 9 موافق حذف شد.
انتهای پیام/