دومین نشست خبری جشنواره هنر مقاومت برگزار شد/ نجابتی: به دنبال ارائه پاسخ بصری مناسب برای معضلات کشور بودیم

دومین نشست خبری جشنواره هنر مقاومت برگزار شد/ نجابتی: به دنبال ارائه پاسخ بصری مناسب برای معضلات کشور بودیم

دومین نشست خبری پنجمین «جشنواره هنرمقاومت» صبح امروز در مجتمع فرهنگی هنری اسوه، وابسته بنیاد روایت فتح برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، دومین نشست خبری پنجمین جشنواره هنر مقاومت با حضور مسعود نجابتی؛ دبیرکل جشنواره هنر مقاومت، سیدمسعود شجاعی طباطبایی؛ دبیر اجرایی جشنواره هنر مقاومت و جمعی از علاقه‌مندان و اصحاب رسانه، صبح امروز در مجتمع فرهنگی هنری اسوه، وابسته به بنیاد روایت فتح برگزار شد.

در آغاز این نشست، که با چهلمین روز درگذشت مرحوم احمدرضا دالوند دبیر فقید بخش علمی پژوهشی پنجمین جشنواره هنر مقاومت همراه بود، مسعود نجابتی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این هنرمند فقید، جای خالی او را محسوس دانست و گفت: پیش از این در نشست خبری نخست، به تشریح اهداف پنجمین جشنواره هنر مقاومت پرداخته بودیم؛ اکنون باید بگوییم چقدر به این اهداف نزدیک شده‌ایم.

دبیر کل جشنواره هنر مقاومت افزود: هدف ما در این دوره دریافت صرف آثار و اکران آنها نبود، بلکه پرداختن به رویش‌ها و نسل جوان و مستعد انقلاب بود که برای رسیدن به این مهم،‌ به برپایی 20 کارگاه در سراسر کشور اقدام کردیم که خوشبختانه این کارگاه‌ها با همکاری مراکز و نهادهایی چون بسیج هنرمندان و شعب مختلف حوزه هنری در شهرهای مختلف کشور برگزار شد.

نجابتی با اشاره به استقبال پرشور شرکت‌کنندگان از پنجمین جشنواره هنر مقاومت، گفت: استقبال بیش از حد و فراتر از انتظار هنرمندان شهرستان‌ها ما را به وجد آورد که این فضا را ادامه دهیم و حتی برپایی برخی کارگاه‌هایمان به مدت سه روز ادامه داشت و بخش عمده‌ای از خروجی این کارگاه‌ها به جشنواره راه پیدا کرد که در روز افتتاحیه مورد اکران و نمایش قرار می‌گیرد.

این گرافیست سرشناس کشور  با تاکید بر اهمیت معرفی رشته‌های هنرهای تجسمی در میان مردم گفت: معرفی رشته‌های تجسمی در طول برگزاری جشنواره هدف دیگر ما بود چرا که در شورای سیاستگذاری به این نتیجه رسیدیم که این هنرها هنوز به اندازه کافی در میان مردم شناخته شده نیستند. بدین منظور، 16 برنامه تلویزیونی حدوداً 45 دقیقه‌ای را پیش‌بینی کرده‌ایم و  در آن به معرفی بهتر رشته‌های تجسمی و ضرورت و اهمیت آنها در نزد مردم بپردازیم که مدیر این بخش آقای مسیحا ربیعی هستند.

نجابتی افزود: نمایشگاه آثار منتخب این دوره از جشنواره از تاریخ 4 تا 24 بهمن در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار خواهد شد؛ دلیل انتخاب این مکان برای برپایی نمایشگاه این است که در این دوره برای نخستین بار جشنواره را معطوف به اقشار بزرگسال ندیدیم و هدفمان این بود که بتوانیم زمینه آشنایی قشر کودک و نوجوان با انقلاب را نیز فراهم کنیم. از این رو به خانواده‌ها توصیه می‌کنم همراه با کودکانشان از نمایشگاه جشنواره بازدید کنند، چراکه بخش‌هایی مانند تصویرسازی، تایپوگرافی و کارتون برایشان جذاب و دیدنی خواهد بود.

نجابتی با اشاره به آماده شدن بخش قابل توجهی از تولیدات هنری جشنواره برای توزیع نهایی گفت: برخی محصولات در قالب کتاب انتشار پیدا می‌کنند و بخشی دیگر مانند پرچم و کتیبه با همکاری نهادهایی چون شورای تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری، سازمان زیباسازی شهرداری و بسیج هنرمندان، در حال آماده‌سازی برای اکران عمومی در سطح شهر است و امیدواریم بتوانیم شاهد نمایش این تولیدات در شهرهای مختلف کشور باشیم. همچنین برخی دیگر از این آثار می‌توانند در قالب محصولات خانگی مانند البسه و پوشاک آماده تولید شوند.

وی با اشاره به نمایش بخشی از آثار این دوره در مناطق محروم کشور گفت: اکنون بسیاری از تشکل‌های مردمی برای اکران آثار اعلام آمادگی کرده‌اند. همچنین در تلاش هستیم تا در برخی مناطق محروم نیز نمایشگاه‌هایی را در بعضی رشته‌های هنری برگزار کنیم.

دبیرکل جشنواره هنر مقاومت با تاکید بر رویکرد کیفی جشنواره در انتخاب و داوری آثار دریافتی گفت: در این دوره از جشنواره سیاست ما بر کیفیت آثار دریافتی متمرکز بود و به دنبال کمیت نبودیم؛ این موضوع در داوری‌ها نیز لحاظ شده است و درخواستمان از هیات محترم داوران این بود که در داوری آثار، سختگیری‌های کیفی لازم صورت پذیرد چرا که معتقدیم  سطح انتظار مردم از آثار هنری بالا رفته است و آنچه حائز اهمیت است، این است که بتوانیم توقع مردم را برآورده کنیم. می‌توانم بگویم آثار منتخب این دوره آثاری ارزشمندی هستند که همگی ارزش داوری نهایی را دارند و میتوانند به یک محصول باکیفیت هنری در جامعه اکران و عرضه شوند.

نجابتی در ادامه به موضوع تغییر زمان جشنواره مقاومت نسبت به سال گذشته و هم‌زمانی آن با جشنواره تجسمی فجر اشاره کرد و گفت: تلاقی زمان برگزاری جشنواره با ایام چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مهم ترین دلیل تغییر زمان  جشنواره در دوره پنجم بود و ما قصد رقابت با جشنواره تجسمی فجر را نداریم  و اتفاقا تاکنون با آقای مظفری (مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) نیز همکاری‌های خوبی را در زمینه برگزاری بخش «پلاک چهل» جشنواره تجسمی فجر صورت داده‌ایم. جشنواره هنرهای تجسمی فجر و هنر مقاومت مکمل یکدیگرند و تفاوت مهم جشنواره هنر مقاومت با جشنواره تجسمی فجر این است که ما موضوع محوریم و این کار را برای هنرمندان دشوار می‌کند اما جشنواره تجسمی موضوعی نبوده و  آزاد است؛ بنابراین همه هنرمندان با هر اثری می‌توانند در آن شرکت کنند. جشنواره تجسمی نشان‌دهنده ظرفیت هنرمندان کشور است اما ما سعی می‌کنیم پاسخ بصری مناسبی به معضلات کشور داشته باشیم.

در ادامه این نشست،‌ سید مسعود شجاعی طباطبایی دبیر اجرایی پنجمین جشنواره هنر مقاومت، با تاکید بر ویژگی مردمی بودن این جشنواره گفت: یکی از کلیدواژه‌های اصلی ما در این دوره مردمی بودن جشنواره و لزوم کشف استعدادهای جوان و رویش‌های انقلاب بود. در این راستا از همراهی و هم‌افزایی مجموعه‌های جوان و انقلابی‌ای چون کانون هنرهای شیعی، خانه طراحان انقلاب اسلامی، کارگاه طراحی سه در چهار، بنیاد فرهنگی روایت فتح، حوزه هنری انقلاب اسلامی و... بهره بردیم.

مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری افزود: در مجموع 5091 اثر از 1425 هنرمند دریافت شد که پس از تهران که با 1059 اثر از 216 هنرمند در صدر فهرست مشارکت کنندگان قرار داشت، استان‌های خراسان رضوی با 483 اثر از 106 هنرمند و اصفهان با 383 اثر از 102 هنرمند در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

این کاریکاتوریست برجسته کشور در ادامه به تجلیل از 6 نفر از مفاخر هنر انقلاب اسلامی در مراسم اختتامیه جشنواره هنر مقاومت خبر داد و گفت: روز 4 بهمن، ساعت 5 بعدازظهر، مراسم افتتاحیه جشنواره را در سالن شماره 2 کانون پرورش فکری کودک و نوجوان برگزار خواهیم کرد و  در روز اختتامیه نیز از 6 نفر از مفاخر هنر انقلاب اسلامی تجلیل خواهیم نمود.

وی افزود: یکی از ویژگی‌های این دوره از جشنواره "محصول‌محور بودن" آن است؛ به نوعی که با مشارکت سازمانها و نهادهای مسئول،‌ شاهد عرضه آثار در تمامی مراکز استانها خواهیم بود. در این راستا نقش مساجد، بسیج استانها، شعب گوناگون حوزه هنری پررنگ است و فایل باکیفیت آثار از روز چهارم بهمن در پایگاه اینترنتی هنر مقاومت در اختیار عموم علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

شجاعی طباطبایی با اشاره به آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره در بخش کارتون و کاریکاتور گفت: من به عنوان دبیر بخش کارتون و کاریکاتور جشنواره می‌توانم بگویم که امسال شاهد وقوع تلاش چشمگیر هنرمندان در حوزه کارتون و کاریکاتور بودیم و فکر می‌کنم با رخداد تاثیرگذاری در این بخش مواجه خواهیم بود. در این دوره از جشنواره موضوع ما در بخش کارتون؛ "اشرافی‌گری" بود و در پایان آثار خوبی را نیز دریافت کردیم که مجموع آثار منتخب در این بخش، 198 اثر است.

دبیر اجرایی پنجمین جشنواره تجسمی هنر مقاومت در ادامه به تعداد آثار راه‌یافته به بخش نمایشگاه  اشاره کرد و گفت: در مجموع؛  84 اثر در بخش پوستر و تبلیغات شهری، 51 اثر در نقاشی دیجیتال، 67 اثر در تایپوگرافی، 114 اثر در عکس، 80 اثر در تصویرسازی، 198 اثر در بخش کارتون و 40 اثر در کاریکاتور، 64 اثر در بخش طراحی صنعتی،  40 اثر در بخش پرچم و کتیبه  به نمایشگاه راه یافته است و اکنون  97 اثر نیز در بخش گرافیک متحرک (موشن) در حال داوری است.

در ادامه این نشست، مسیحا ربیعی طراح و کارگردان برنامه‌های تلویزیونی پنجمین جشنواره هنر مقاومت گفت: در این بخش، به ساخت 16 قسمت تلویزیونی به مقوله طراحی و دیزاین پرداخته‌ایم که تفاوت آن با برنامه‌های تولید‌شده قبلی در این است که به مقوله هنرهای زیبا و گالری‌ها محدود نیست، بلکه بیشتر به جنبه کاربردی هنر می‌پردازد.

وی افزود: اگر قرن‌های گذشته، قرن هنرمندان بزرگ بود، عصر حاضر به طراحان و دیزاینرها تعلق دارد. تفاوت اصلی هنر و طراحی با دیزاین، وجود مخاطب است و این موضوع در زندگی روزمره همه مردم اثر دارد اما کمتر به آن پرداخته شده است.

ربیعی ادامه داد: در این مجموعه برنامه‌ سعی کرده‌ایم در هر قسمت به یک موضوع هنری بپردازیم. مثلا یک قسمت به طراحی محیطی اختصاص دارد، موضوعی که روزانه همه ما با از طریق تابلوهای شهری با آن سروکار داریم. در این 16 قسمت با حضور کارشناسان و صاحب نظران هنر به گفتگو و آسیب‌شناسی وضعیت هنر در کشور می‌پردازیم.

در بخشی از این مراسم که به صورت زنده از شبکه خبر پخش شد، پوستر پنجمین جشنواره هنر مقاومت مشترکا توسط مسعود نجابتی دبیرکل پنجمین جشنواره هنر مقاومت  و سیدمسعود شجاعی طباطبایی دبیر اجرایی این جشنواره رونمایی شد. این پوستر توسط حمید قربانپور طراحی و اجرا شده‌است.

گفتنی است پنجمین جشنواره هنر مقاومت، 4 بهمن از ساعت 5 بعد ازظهر در سالن شماره 2 کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افتتاح خواهد شد. مراسم اختتامیه نیز روز 24 بهمن برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

نشست خبری پنجمین جشنواره هنر مقاومت
نشست خبری پنجمین جشنواره هنر مقاومت
نشست خبری پنجمین جشنواره هنر مقاومت
نشست خبری پنجمین جشنواره هنر مقاومت
نشست خبری پنجمین جشنواره هنر مقاومت
نشست خبری پنجمین جشنواره هنر مقاومت
نشست خبری پنجمین جشنواره هنر مقاومت
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران