اصفهان| ۷۰ درصد استعلامها از محیط زیست برای احداث واحد صنعتی است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان با درد توسعه صنعت آشناست، گفت: با توجه به شرایط فعلی، هنوز مدیران تمایل به توسعه صنعت دارند و ۷۰ درصد استعلامها برای احداث است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سید رحمان دانیالی ظهر امروز در آیین گرامیداشت روز ملی هوای پاک با شعار "هوای پاک، مسئولان، مردم" با اشاره به اینکه در 9 ماهه نخست سال جاری 70 درصد استعلامها برای احداث پروژههای صنعتی، کشاورزی و گردشگری بوده است، اظهار داشت: با توجه به شرایط اکولوژیکی فعلی اصفهان، هنوز مدیران ما تمایل به توسعه صنعت در این شهر را دارند.
وی افزود: در 9 ماهه نخست سال جاری در حوزه پاسخگویی به استعلامهای همه پروژههای صنعتی، کشاورزی و گردشگری در دو مرحله احداث و بهرهبرداری، 4 هزار و 900 استعلام به عمل آمده است، که از این تعداد 3 هزار و 414 استعلام برای احداث و یک هزار و 463 استعلام بهرهبرداری صادر شده است که این ارقام شرایط پیشرفت استان را نشان میدهد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با بیان اینکه بر اساس این آمار حدود 70 درصد استعلامها برای احداث است، گفت: اصفهان با درد توسعه صنعت آشناست و با توجه به شرایط فعلی استان اصفهان، هنوز که هنوز است مدیران ما تمایل به توسعه صنعت دارند.
وی ادامه داد: برخی نمایشگرهای کیفیت هوا در میادین شهرخاموش هستند، ما خود را مدیون اعداد و ارقام نمیکنیم اما کمبود اعتبارات وجود دارد که باید این کمبود اعتبار را مدیریت کنیم و قرار است در این خصوص شهرداری به محیط زیست بپیوندند.
دانیالی تصریح کرد: اداره محیط زیست حاضر است، ایستگاههای خود را در اختیار شهرداری بگذارد و مردم هم از نمایشگرها و تابلوهای اعلام آلودگی استفاده کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به عمل نکردن بعضی از دستگاهها و سازمانها طبق این برنامه، اظهار داشت: برخی از آنها تنها 20 درصد وظایف خود را در راستای اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوا انجام دادند.
وی افزود: پایشهای شبانه واحدهای صنعتی انجام میشود و در صورت رویت صنایع آلاینده، در یک برنامه زمان بندی به آنها مهلت داده میشود که در راستای کاهش آلاینده ها اقدام کنند، اگر خلاف این ثابت شود با همکاری دستگاه قضایی با صنایع متخلف برخورد قانونی خواهد شد.
دانیالی خاطرنشان کرد: طرح جامع کاهش آلودگی هوا در سال 92 و 93 از سوی شورای برنامهریزی استان به تصویب رسید و در این طرح که از سوی مدیریت استان و اداره محیط زیست تدوین شد، وظیفهی دستگاه های اجرایی استان در خصوص کاهش آلودگی هوا مشخص شد، وظیفه محیط زیست نظارت بر دستگاه های مجری طرح است و بیشترین بار اجرایی بر دوش شهرداری های اصفهان است.
شرکت شهرکهای صنعتی 70 درصد واحدهای صنعتی را به تصفیهخانه مدرن مجهز کرده است
در ادامه این همایش مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان با اشاره به دارا بودن 9 هزار و 200 واحد صنعتی و 70 شهرک صنعتی دایر و هشت شهرک صنعتی خصوصی در استان اصفهان، اظهار داشت: این شهرکها با مساحتی حدود 12 هزار هکتار سبب شده استان اصفهان یکی از کلانشهرهای رتبه یک صنعتی در کشور شود.
محمدجواد بگی افزود: اصفهان باید از گذشتههای دور برای ساخت و سازهای صنعتی، ارزیابی زیست محیطی میشد که در دوران فعلی کنترل آلودگی به شدت افزایش یافته، چرا که اصفهان امروز به دلیل عدم پایش در گذشته با بحران آب و هوا مواجه است.
وی با بیان اینکه شرکت شهرکهای صنعتی با احداث 12 تصفیهخانه حدود 70 درصد واحدهای صنعتی را به تصفیهخانه مدرن مجهز کرده، گفت: اداره کل محیط زیست هم این واحدها را به صورت آنلاین بررسی و پایش میکند که پساب تولیدی بازچرخانی شود.
900 هزار اصله درخت در شهرکهای صنعتی کاشته شده است
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی اصفهان ادامه داد: حدود 700 هکتار تصفیه خانه ایجاد و حدود 900 هزار اصله درخت در شهرکهای صنعتی کاشته شده است و 1500 کیلومتر در این مناطق به صورت آبیاری قطرهای آبیاری میشوند و به این صورت رتبه یک شهرکهای صنعتی سبز را در کشور کسب کردهایم.
بگی خاطرنشان کرد: در راستای تفاهم نامهای که سه سال گذشته با محیط زیست به امضا رسید صنایع را به رده سوم مستقر و با استعلام از محیط زیست به شعاع 50 کیلومتری کاهش دادیم که در گذشته تا رده 6 استقرار داشتند و واحدهای صنعتی جدید بر اساس این توافقنامه راه اندازی خواهند شد.
وی با اشاره به پیشنهاد مسئولان محیط زیست استان برای خرید پساب شهرهای همجوار صنعتی، اظهار داشت: با شرکت آب منطقهای اصفهان رایزنیهایی صورت گرفته و توافقنامهای به امضا رسید که بر اساس آن از حدود 47 شهر مستقر در اطراف اصفهان پساب وارد و تصفیه میکنیم.
پروژه انتقال پساب شهرضا در دست اقدام است
وی افزود: پروژه انتقال پساب شهرضا با لولهگذاری به طول 25 هزار کیلومتر را در دست اقدام داریم که با محقق شدن آن پسابی که حدود 30 سال اطراف شهرضا رهاسازی میشد در اختیار صنایع قرار خواهند گرفت که معضل زیست محیطی و کمبود آب شهرکهای صنعتی را بهبود میبخشد.
بگی تصریح کرد: در یکی از پروژههای در دست اجرا 30 لیتر بر ثانیه پساب خریداری شده و بر همین اساس پساب شهرکهای صنعتی فریدن و شاهینشهر هم به شهرکهای صنعتی اصفهان برای تصفیه منتقل میشوند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان با بیان اینکه اقدامات دیگری توسط این شرکت در راستای حفظ محیط زیست، انجام شده، گفت: سه سال گذشته حدود 8 میلیارد تومان برای پروژههای پژوهشی هزینه شده و بعد از سه سال برای دفن اصولی پسماندهای صنعتی محلی مناسب را در نظر گرفتیم که در مراحل اخذ مجوز قرار دارند که با همکاری شرکت ره پویان، مدیریت پسماند انجام میشود.
وی ادامه داد: رسالت ما این است که علاوه بر توسعه اقتصاد و ایجاد اشتغال، محیط زیست و منابع طبیعی به عنوان یکی از شاخصه های ملی و صنعتی کشور حفظ کنیم.
بگی در پایان از تشکلها و سمنهای زیست محیطی درخواست کرد تا با همفکری و همیاری در کنار صنعتگران، برای استقرار صنایع پاک و تمیز شهرکهای صنعتی همکاری کنند.
انتهای پیام/ ع