گزارش تسنیم| آیا تیم «عبدالله» در انتخابات افغانستان حرفی برای گفتن دارد؟

گزارش تسنیم| آیا تیم «عبدالله» در انتخابات افغانستان حرفی برای گفتن دارد؟

در حالی که پیش از این تیم انتخاباتی «حنیف اتمر» به عنوان رقیب طراز اول اشرف غنی مطرح بود اما عبدالله رئیس اجرایی دولت افغانستان نیز با تیم انتخاباتی قابل توجهی به استقبال انتخابات ریاست جمهوری این کشور خواهد رفت.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، پیش از این گمانه‌زنی‌هایی وجود داشت که عبدالله رئیس اجرایی دولت افغانستان قرار است از تیم انتخاباتی اشرف غنی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور حمایت کند.

اما «امید میثم» معاون سخنگوی ریاست اجرایی دولت افغانستان در واکنش به این موضوع تصریح کرده بود که عبدالله در نظر ندارد به عنوان معاون در تیم‌های انتخاباتی سایر نامزدان حضور یابد.

وی تا کید کرد که رایزنی‌هایی به منظور تشکیل تیم انتخاباتی عبدالله برای انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور شده است و «عبدالله» رئیس اجرایی دولت افغانستان امروز برای نام نویسی در روند ثبت نام نامزدان انتخابات ریاست جمهوری این کشور به کمیسیون انتخابات مراجعه خواهد کرد.

ظاهرا رایزنی‌های عبدالله با احزاب جنبش ملی، جمعیت اسلامی و وحدت اسلامی نتیجه داده است.

رئیس اجرایی دولت افغانستان «عنایت‌الله بابر فرهمند‌» را برای کرسی معاون اول و «اسدالله سعادتی» را به عنوان معاون دوم در تیم انتخاباتی خود در نظر گرفته است.

پیش از این، ژنرال دوستم رهبر حزب جنبش ملی، «محمدکریم خلیلی» رهبر حزب وحدت اسلامی و «عبدالله» رئیس اجرایی دولت افغانستان در منزل «صلاح‌الدین ربانی» نشست مشورتی برگزار کردند.

«عبدالله قرلق» معاون حزب جنبش ملی به «جمهور» گفت: ژنرال دوستم رهبر این حزب، کریم خلیلی رهبر حزب وحدت اسلامی و صلاح الدین ربانی رهبر حزب جمعیت اسلامی به توافق رسیدند تا از تیم انتخاباتی عبدالله در انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور حمایت کنند.

وی افزود: عبدالله کرسی معاون اول را به «بابرفرهمند» که حمایت حزب جنبش را با خود دارد در نظر گرفته و کرسی معاون دوم را نیز برای «اسدالله سعادتی» که حمایت حزب وحدت اسلامی را با خود دارد اختصاص داده است.

رئیس اجرایی دولت افغانستان برای کسب حمایت «حامدکرزی» که از حمایت قابل توجه اقوام پشتون برخوردار است نیز «حکمت خلیل کرزی» را به عنوان نماینده ویژه خود در نظر گرفته است.

انتظار می‌رود که عبدالله پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با تعدیل قانون اساسی کرسی ریاست اجرایی را حفظ کرده و حکمت خلیل کرزی را به این سمت منصوب کند.

کریم خلیلی از نفوذ قابل توجهی در بین اقوام هزاره افغانستان برخوردار است اگر چه آرای اقوام هزاره به دلیل پیوستن محقق به تیم انتخاباتی حنیف اتمر تاحدودی شکسته است اما هنوز هم خلیلی به عنوان بانک رای اقوام هزاره این کشور شناخته می‌شود.

ژنرال دوستم نیز رقیبی در بین اقوام ازبک نداشته و کسی بود که با حمایت از اشرف غنی باعث پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری گذشته این کشور شد.

حامدکرزی نیز حمایت قبایل «دورانی» اقوام پشتون را با خود دارد و از نفوذ قابل ملاحظه ای در جنوب افغانستان برخوردار است.

اگر چه آرای اقوام تاجیک به دلیل پیوستن «یونس قانونی» به تیم انتخاباتی حنیف اتمر و پیوستن «امرالله صالح» به تیم اشرف غنی شکسته شده است اما هنوز هم «صلاح الدین ربانی» به عنوان رهبر حزب جمعیت بیشترین نفوذ را در بین اقوام تاجیک دارد.

رهبران یاد شده هر کدام از نفوذ قابل توجهی برخوردارند که حمایت آنها از نامزد واحد در انتخابات ریاست جمهوری آینده افغانستان می‌تواند تعیین کننده واقع شود.

بنابراین تیم انتخاباتی عبدالله رئیس اجرایی دولت افغانستان نسبت به سایر تیم‌های انتخاباتی حضور قدرتمندتری در انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور خواهد داشت که احتمالا شانس پیروزی وی را افزایش خواهد داد.

گفتنی است که این چهارمین دور از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که عبدالله به عنوان کاندید طراز اول در آن حضور دارد.

در انتخابات ریاست جمهوری سال 2014 میلادی نیز عبدالله در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری افغانستان نامزد پیشتاز بود اما در دور دوم نتایج انتخاباتی به نفع اشرف غنی تغییر کرد.

با این حال، هنوز برای پیش بینی نتایج انتخابات ریاست جمهوری آینده افغانستان زود است زیرا آرایش‌های انتخاباتی ممکن است در آخرین لحظات نیز تغییر کند و یا ممکن است که برخی از نامزدان به نفع یکدیگر از رقابت‌ها کنار بکشند.

انتهای پیام/.

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon