اهواز| کتاب «جدال احسن» با محوریت کرسی‌های آزاداندیشی روانه بازار شد

اهواز| کتاب «جدال احسن» با محوریت کرسی‌های آزاداندیشی روانه بازار شد

کتاب «جدال احسن» با محوریت کرسی‌های آزاداندیشی و بازخوانی دغدغه قدیمی رهبرمعظم انقلاب به این مسأله در ۲۸۰ صفحه به قلم اکبری بهاری روانه بازار کتاب و کتابفروشی شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، نسل جوان و دانشگاه نیروی محرکه و محیط پرورش این نیرو هستند، هر میزان که مورد توجه دستگاه‌‌های و افراد اثرگذار قرار داشته باشند تکلیف و رسالت خود را به خوبی انجام می‌دهند.

بدون شک برپایی کرسی‌های آزاداندیشی نیازمند چارچوب و قاعده است تا بتواند به حد مطلوبی که رهبرمعظم انقلاب نیز به آن اشاره داشته‌اند؛ دست پیدا کند و از اثرگذاری لازم برخوردار باشند. در همین زمینه کتابی به قلم اکبر بهاری با عنوان «جدال احسن» به رشته تحریر درآمده است.

بازخوانی دغدغه‌ای قدیمی رهبرمعظم انقلاب و جایگاه کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها

در همین زمینه با اکبر بهاری در فضای صیمیمی به گفت‌وگو پرداختیم، وی اظهار داشت: کرسی‌های آزاداندیشی یکی از مطالبه‌های جدی رهبرمعظم انقلاب است که با وجود تاکیدهای معظم له هنوز با نقطه مطلوب فاصله داشته و شکل عملیاتی نگرفته است.

مولف کتاب «جدال احسن» افزود: ایده کرسی‌های آزاد اندیشی بهمن سال 1381 از سوی رهبرمعظم انقلاب مطرح شد که این ایده به دنبال ایجاد فضای گفت‌وگو و تولید فکر و اندیشه است. این کرسی ابزاری برای تضارب آرا در چارچوب اخلاق، منطق و آزادی است.

وی آزادی و آزاداندیشی را از شعارهای دینی و انقلابی برشمرد و عنوان کرد: متاسفانه نبود تعریف‌های چارچوب‌دار و مشخص این آرمان را به کالای لوکس، تشریفاتی و در عین حال مظلوم تبدیل کرده است.

بهاری با تأکید براینکه آزادی و اختیار لازمه خلقت انسان است، اظهار داشت: نبود تعریف جامع، با حدود و ثغور مشخص سبب شده آزادی به ضد خود تبدیل شود و کسانی از آزادی دم بزنند که دنبال آزادی حقیقی و اخلاقی نیستند و در واقع مطامع سیاسی خود را از آزادی دنبال می‌کنند.

مولف کتاب «جدال احسن» با اشاره به نیاز دانشگاه، حوزه علمیه و در نهایت جامعه به آزاداندیشی برای رشد و بالندگی، ادامه داد: کرسی‌ آزاداندیشی یکی از دستاوردها و فرصت‌های انقلاب است که می‌تواند این نیاز را فراهم کند. برای رسیدن به نقطه آرمانی نیاز به آزادی و آزاد اندیشیدن داریم و این تحول، نوآوری و رهایی از فکرهای تقلیدی و دست دوم وارداتی در بستر آزاداندیشی خلق و بسط پیدا می‌کند.

وی با بیان این‌که نباید از آزادی واهمه داشت، گفت: آزادی در طول تاریخ زمینه رشد و توسعه جامعه و دین را فراهم ساخته است، باید به آزادی‌های مشروع احترام گذاشت و مقدمات لازم برای آزاداندیشی و آزادی بیان را فراهم ساخت.

بهاری بیان کرد: بعد از 15 سال از بیانات رهبرمعظم انقلاب اما هنوز کرسی‌های آزاداندیشی در اولویت فرهنگی دانشگاه و جامعه قرار نگرفته است و بی‌توجهی مسئولان فرهنگی، تشکل‌ها و فعالان دانشجویی سبب شده این فرصت طلایی برای رشد و بلوغ فکری جامعه، معطل بماند.

مولف کتاب «جدال احسن» در تبیین موانع جدی روبروی کرسی‌های آزاداندیشی، عنوان کرد: نبود اهتمام دستگاه‌ها و تشکل‌های فرهنگی  همچنین نبود ضوابط حمایتی مشخص بخشی از این مشکلات است. برای فائق آمدن بر این مشکلات نیاز به فرهنگ‌سازی و صبر تشکیلاتی داریم.

وی ادامه داد: اگر توانستیم آزادی و آزاداندیشی را نهادینه و آن را به گفتمان غالب تبدیل کنیم، جامعه با پدیده‌های اجتماعی و امنیتی احساسی برخورد نمی‌کند و به استقلال فکری می‌رسد.

بهاری با اشاره به این‌که کرسی آزاداندیشی فضای گفت‌وگو، تضارب آرا و تولید فکر را فراهم می‌کند؛ بیان کرد: عرصه گفت‌وگو یکی از چالش‌های مهم جامعه ایرانی در دوران امروزی است. نخبگان جامعه قادر به گفت‌وگو، نقد و نقدشدن نیستند و این سبب شده منطق، استدلال و نوآوری به محاق برود.

مشخصات کتاب «جدال احسن» به قلم اکبر بهاری

مولف کتاب «جدال احسن» بیان دغدغه‌ها در حوزه آزاداندیشی را بر معرفی کتاب مقدم‌تر دانست اما در نهایت در توضیح این تألیف اظهار داشت: کتاب «جدال احسن» در 280 صفحه به رشته قلم درآمده که در بخش اول به مبانی و تعارف و حدود آزادی و آزاداندیشی و در بخش دوم به مسأله کرسی‌های آزاداندیشی و نحوه برگزاری و گفتمانی شدن کرسی‌ها پرداخته است.

وی تألیف این کتاب را قدمی بسیار ناچیز برای بسط و گفتمانی شدن مساله آزادی در کشور برشمرد و گفت: دغدغه‌مندان جامعه لازم است این مساله را در ابعاد مختلف پیگیری و استمرار بخشند و اجازه ندهند این نیاز و مطالبه به فراموشی سپرده شود.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon