توصیه عضو مجلس خبرگان رهبری به رسانه‌ها؛ "فکر پاک" را به جامعه تزریق کنید

توصیه عضو مجلس خبرگان رهبری به رسانه‌ها؛ "فکر پاک" را به جامعه تزریق کنید

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: شاکله انسان فکر اوست و عمل از فکر بر می‌خیزد، بنابراین رسانه‌ها باید پنجره‌ای جدید برای فکر پاک را باز کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آیت‌الله سید ابوالحسن مهدوی پیش از ظهر امروز در مراسم اختتامیه جشنواره مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری ابوذر اظهار داشت: بخش عمده حرکات دشمنان مرتبط با فضاسازی است، در خبر ممکن است صدق و کذب راه پیدا کند اما در تحلیل ورود و نفوذ در فکر یا فکرسازی مطرح است.

وی افزود: عدد دروغ‌‌های ترامپ را ملاحظه کردید، طی دو سال نزدیک به 3 هزار دروغ گفته است، بنابراین دروغ به راحتی قابل شمارش است، رسانه‌های دشمن سعی می‌کنند از خبر کذب فاصله بگیرند چون به ضررشان تمام می‌شود اما آنچه خطری از سوی رسانه‌های خارجی به شمار می‌رود تحلیل خبرهاست به گونه‌ای که افراد آنچه رسانه می‌گوید را باور کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: جایی که بصیرت دخالت دارد، عقل حاکم است و رسانه‌ها وظیفه سنگینی در بالا آوردن تعقل مردم دارند.

وی با بیان اینکه مشخص نیست آنچه که ما می‌دانیم واقعیت دارد یا خیر، ادامه داد: همیشه باید احتمال تخلف را بدهیم. در قرآن کریم آمده است که آیا عالم و جاهل با هم برابرند؟ خداوند در این باره سئوال می‌کند اما جواب نمی‌دهد.

آیت‌الله مهدوی افزود: دلیل این است که هر انسانی این موضوع را متوجه می‌شود و پاسخ این سئوال را می‌داند، اما آیاتی در قرآن کریم داریم که جواب مطلب را نزد خداوند بیان می‌کند، در اینجا خداوند از کلمه "عند ربک" استفاده می‌کند، زیرا مطلب حق است اما نزد مردم سخت و سنگین بوده و ممکن است بسیاری افراد آن را انکار کنند.

وی افزود: خبرنگاران ابتدا باید معلومات خود را بررسی کنند که آیا آنچه که می‌دانند مطابق حق است یا نه. در مقابل علم، جهل قرار دارد و جهل گاهی مرکب است، یعنی مطلب را نمی‌دانیم اما فکر می‌کنیم که می‌دانیم، یعنی جهل دوم زمینه جهل اول است.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: نکته دیگر کیفیت بیان مطلبی است که می‌دانیم حق است، کسی که جاهلانه مطلب کذبی را به جامعه تزریق کند حکم تکلیفی نداشته بلکه حکم وضعی دارد، یعنی کار حرام انجام نداده اما اثر خود را روی شنوندگان گذاشته است.

وی ادامه داد: در مرحله نخست، خبرنگاران باید در صحت خبر دقت کنند، در مرحله دوم نیز کیفیت بیان را باید مورد توجه قرار دهند.

آیت‌الله مهدوی خاطرنشان کرد: روانشناسان معتقدند غفلت درمان ندارد، در حالی که مطلع نیستند ما با کمک کلام امام علی (ع) در نهج البلاغه  و کلام امام سجاد (ع) در صحیفه سجادیه غفلت را درمان کرده‌ایم، وظیفه رسانه‌ها این است که با زبان شیرین و مستدل مباحث را بیان کنند تا مردم دنیا آن را دنبال کنند.

وی با بیان دو ویژگی درباره حق گفت: حق همیشه مستدل است، در حالی که باطل هیچ وقت پشتوانه مستدل ندارد بلکه لباس حق بر آن پوشانده‌اند. ویژگی دیگر آن یکی بودن است، هیچ وقت دو حق وجود ندارد، بلکه حق صراط مستقیم است، اگر خبرنگاران حق را به وسیله این دو ویژگی تشخیص دادند آن را به راحتی به جامعه منعکس می‌کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: امروز سبک زندگی از مباحث مهمی است که رسانه در آن نقش زیادی دارد، رسانه‌ها هوای پاک را به جامعه منتقل می‌کنند اما فکر پاک را نه. باید رسانه‌ها در این زمینه بسیجی عمل کنند و با ذکر دلیل مطالب را به مردم توضیح دهند، زیرا شاکله انسان فکر اوست و عمل از فکر بر می‌خیزد، بنابراین رسانه‌ها باید پنجره‌ای جدید برای فکر پاک را باز کنند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon