آغاز کنفرانس اقتصادی بیروت/ عون : اشغالگران اسرائیلی در کمین ما هستند

آغاز کنفرانس اقتصادی بیروت/ عون : اشغالگران اسرائیلی در کمین ما هستند

کنفرانس اقتصادی اقتصادی،‌اجتماعی و توسعه عربی بیروت امروز در پایتخت لبنان آغاز به کار کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های لبنانی از آغاز چهارمین کنفرانس اقتصادی‌،اجتماعی و توسعه عربی بیروت خبر دادند.

بر اساس این گزارش،‌محمد به عبدالله الجدعان ریاست دوره چهارم را به میشل عون رئیس جمهوری لبنان تحویل داد.

میشل عون رئیس جمهوری لبنان در سخنانی بر ضرورت تدوین یک راهبرد برای بازسازی و نیز تاسیس بانک عربی مشترک که به ملت‌های متضرر کمک کند، تاکید و اعلام کرد امیدوار بودیم که صندلی‌های خالی در این نشست وجود نداشته باشد، ولی موانع قوی‌تر بود.

عون اظهار داشت لبنان بهای سنگینی به خاطر جنگ‌ها و تروریسم پرداخت کرده و از سال‌ها پیش، بار سنگین‌تری را در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی به سبب آوارگی برادران سوری متحمل شده است.علاوه بر پناهندگی برادران فلسطینی که از هفتاد سال پیش همچنان ادامه دارد به طوری که تعداد آنها معادل نیمی از جمعیت ملت لبنان شده است که در یک مساحت محدود و در زیرساخت‌های غیر مناسب و محدود و بازار کاری سنگین قرار دارند. علاوه بر آن باید به اشغالگران اسرائیلی اشاره کرد که در کمین ما هستند و از هفت دهه پیش همچنان به تجاوزگری و اشغالگری خود در اراضی فلسطینی وعربی و بی‌اعتنایی به قطعنامه‌های بین‌المللی ادامه می‌دهد و اوج تجاوزات  امروزش، یهودی‌سازی قدس و اعلام آن به عنوان پایتخت اسرائیل و تصویب قانون قومیت یهود است و خطرناک‌تر از همه این مسائل، تزلزل و ناکامی داخلی در وطن عربی است.

عون در ادامه گفت : ما اینجا جمع نشده‌ایم که دلایل و علل بروز جنگ‌ها و عاملان و تحریک کنندگان آن را بررسی کنیم، بلکه اینجا هستیم تا پیامدها و تاثیرات ویرانگر جنگ‌ها بر اقتصاد را بررسی کنیم،‌جنگ‌های داخلی و شیوع پدیده تروریسم و به راه افتادن موج‌های آوارگی و پناهندگی تاثیر منفی بر روند توسعه گذاشته است.

وی ابراز عقیده کرد ویرانگری و خرابی(ناشی از جنگ‌ها)، ارکان و پایه‌های وطن‌های ما و در راس آن اقتصاد، شکوفایی و توسعه آن را هدف قرار داده است.

رئیس جمهوری لبنان تصریح کرد دشمن اسرائیلی  همچنان با بی‌اعتنایی به قطعنامه‌های بین‌المللی به تجاوزات خود ادامه می‌دهد، دشمن اسرائیلی به هویت فلسطینی ضربه می‌زند و برای از بین بردن حق بازگشت تلاش می‌کند.

عون اظهار داشت برای اینکه ملت‌های ما به تولید کننده تبدیل شوند، چالش‌های فراوانی در برابرمان وجود دارد، اولین چالش این است که حوادث دردناک را عاملی برای کار جمعی و مشترک قرار دهیم، لبنان بهای سنگینی به خاطر جنگ‌ها پرداخته و بیشترین بار را در مسئله آوارگان سوری بر دوش دارد.

وی گفت لبنان از این تریبون از جامعه بین المللی می‌خواهد برای بازگشت امن آوارگان سوری به کشورشان به ویژه به مناطق باثباتی که امکان رسیدن به آنجا وجود دارد، تمام تلاش‌هایش را به کار گرفته و شروط مناسب را برای آن فراهم کند، بدون اینکه این موضوع را به دستیابی به راه حل سیاسی ربط دهد، همچنین مشوق‌هایی برای بازگشت ارائه کند تا آنها در بازسازی و ثبات کشورشان سهیم شوند.

رئیس جمهوری لبنان ابراز  امیدواری کرد تا نشست بیروت، در فعال کردن طرح‌هایی که روی زمین مانده و  اجرای آن در راستای منافع ملت‌ها سهیم شود و نیز طرح‌های مدرن و مفید برای جهان عرب را مد نظر قرار دهد.

وی با بیان اینکه، لبنان طرحی درباره اقتصاد دیجیتال ارائه کرده است، خواستار تاسیس بانک عربی برای بازسازی و توسعه با هدف کمک به کشورهای متضرر و رشد آنها شد.

رئیس جمهوری لبنان خاطر نشان کرد برگزاری این نشست در بیروت، تاکیدی بر نقش لبنان و پیام آن به  اطراف و جهان است، ما  امیدوار بودیم که این نشست، مناسبتی برای جمع کردن تمام اعراب(مقامات) باشد، و هیچ صندلی خالی نباشد، ما تمام تلاش خود را برای از بین بردن موانع به کار گرفتیم، ولی متاسفانه موانع قوی‌تر بود.

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی لبنان،‌میشل  عون از مشارکت نکردن پادشاهان و سران عرب در نشست بیروت ابراز تاسف کرد و وحدت را یک نیاز اساسی برای مقابله با چالش‌های پیش رو دانست.

خاطر نشان می‌شود در نشست اقتصادی بیروت که  عنوان آن نشست اقتصادی سران عربی اعلام شده است، فقط شیخ تمیم امیر قطر و همچنین رئیس جمهور موریتانی شرکت کردند و بقیه کشورهای عربی در سطحی پایین مشارکت کرده‌اند، البته شیخ تمیم مدت بسیار کوتاهی در بیروت حضور داشت و پس از شنیدن سخنان میشل عون، لبنان را ترک کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon