اعتبارات در نظر گرفته شده برای طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک محقق نشد

اعتبارات در نظر گرفته شده برای طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک محقق نشد

رئیس مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی گفت: براساس مصوبه هیئت دولت در سال ۸۶ مبلغ ۲۷۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح کاهش آلودگی هوای اراک درنظر گرفته شده، تاکنون تنها ۶۷ میلیارد تومان درراستای اجرای این طرح تزریق شده و اعتبارات به طور کامل محقق نشد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، رقیه یادگاری عصر امروز در کارگروه جامع کاهش آلودگی هوای شهر اراک با اشاره به بازنگری طرح جامع کاهش آلودگی هوا اظهار داشت: در برنامه‌های دوم، سوم و چهارم توسعه، کلانشهر اراک جزو هشت شهر آلوده کشور قرار داشت و در سال 86 مقرر شد طرح مطالعاتی در زمینه کاهش آلودگی هوای این شهر تهیه و به تصویب هیئت دولت برسد، براساس بخشنامه دولت در سال 86 طرح کاهش آلودگی هوای اراک توسط دانشگاه اصفهان تهیه و در این طرح سهم صنایع آلاینده ثابت و متحرک مشخص شد.

وی افزود: براساس مطالعات انجام‌شده تصمیم‌هایی گرفته شد و قرار شد اصلاح عبور و مرور شهری، ساماندهی صنایع، بهبود ناوگان حمل و نقل شهری و عمومی، ایجاد فضای سبز به میزان یک‌هزار هکتار و آموزش مشارکت عمومی در دستور کار قرار گیرد، براساس مصوبه هیئت دولت در سال 86 مبلغ 270 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح کاهش آلودگی هوای اراک درنظر گرفته شده که 180 میلیارد تومان آن از بودجه عمومی دولت و مابقی به صورت  تسهیلات و اجرای طرح‌‌های شهرداری تعیین شد.

رئیس مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی تصریح کرد: از سال 87 تاکنون تنها 67 میلیارد تومان در راستای اجرای این طرح تزریق شده، اعتبارات درنظر گرفته شده، کامل محقق نشد اما برخی اقدامات مثل گازرسانی به کوره‌های آجرپزی، خروج‌ دیگ‌های قدیمی ایرالکو از مدار، توسعه فضای سبز در چند نقطه  ارتباطی با بودجه دولتی نداشت.

یادگاری ادامه داد: نیاز است تا یک بازنگری در طرح کاهش آلودگی هوای شهر اراک داشته باشیم، تغییر در ترافیک شهری، وضعیت صنایع و نوع و میزان آلاینده‌ها سبب شد تا در  سال 94 در کمیته فنی تشکیل و چارچوب کار و شرح خدمات آن ارائه شد و اجرای آن به فراخوان گذاشته شد که ابتدا با دانشگاه اصفهان قرارداد منعقد شد، اما بنا به دلایلی این قرارداد حذف و با پژوهشکده محیط زیست برای اجرای این کار قرارداد بسته شد.

وی اضافه کرد: از سال 94 و 95 پژوهشکده محیط زیست، کار را شروع کرد، گزارشی که در ابتدای امسال این پژوهشکده ارائه کرد در نشست کمیته فنی بررسی شده اما مورد تایید قرار نگرفت و قابل قبول نبود، در روند بررسی این طرح مشخص شد خود محیط زیست کشور در حال تهیه سیاحه انتشار برای شهرهای آلوده است، در راستای تهیه این سیاهه انتشار برای شهر اراک قراردادی با دانشگاه امیرکبیر اراک منعقد شده و اعتبار آن کاملا تخصیص داده شده و قرار است که پایگاه داده از اطلاعات مربوط به منابع آلاینده و اعتبار در آن دیده شود و باید تا تیرماه سال 98 تکمیل شود، لینک این دو طرح برای تهیه طرح جامع هم مد نظر قرار دارد.

44 روز ناسالم برای گروه‌های حساس در اراک به ثبت رسید

روزانه 4 میلیون و 100 هزار لیتر سوخت در استان مرکزی توزیع می‌شود

81.4 درصد افزایش بارندگی در مقایسه با بلندمدت به صورت پهنه‌بندی

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی هم در این جلسه با اشاره به میزان بارندگی سال جدید زراع گفت: در طول 10 تا 12 سال گذشته استان مرکزی و کشور دچار یک خشک‌سالی انباشته شدند، هرچند که بارش‌ها در سال زراعی جدید خوب بوده است اما کشور از سال 79 به بعد براساس نمایه‌های خشکسالی مثل بارندگی، دما، تبخیر و تعریق درگیر درجاتی از خشکسالی شدید، متوسط و خفیف بوده است و این خشکسالی در استان مرکزی از سال 75 و 76 تاکنون ادامه داشته است و سال گذشته استان یک خشکی  بی‌سابقه‌ای را در دوره آماری تجریه کرد.

آرش بهاروند افزود: در چهار ماه ابتدایی زراعی سال گذشته یک کاهش بارندگی رکردداری را داشته‌ایم، از سال 80 تا 96 کشور درگیر خشکسالی بوده به گونه‌ای که 54  درصد کشور دچار خشکسالی شدید، 17.2 درصد خشکسالی بسیار شدید، 4.6 درصد خشکسالی خفیف، 22.1 درصد خشکسالی متوسط بودند و تنها دو  درصد کشور حالت طبیعی و نرمال داشتند.

وی تصریح کرد: استان مرکزی هم تقریبا شرایط همانند کشور را داشته و 29 درصد از مساحت استان خشک‌سالی بسیار شدید، 56.5 درصد خشک‌سالی شدید، 16.9 درصد خشکسالی متوسط داشته است، از ابتدای سال زراعی جدید در کشور 115 میلی‌متر بارندگی داشتیم.

 مدیرکل هواشناسی استان مرکزی ادامه داد: به صورت پهنه‌بندی در سال زراعی جدید 70 درصد از بارش سال زراعی استان تا کنون تامین شده، هم‌اکنون از بین استان‌های کشور چهارمین استان کشور هستیم که 81.4 درصد افزایش بارندگی در مقایسه با بلندمدت به صورت پهنه‌بندی داشته‌ایم.

بهاروند اضافه کرد: تعداد روزهای برفی در یک دوره 20 ساله کاهش پیدا کرده است، از نظر دمایی هم شاهد افزایش دو تا چهار درجه‌ای میانگین دما هستیم به گونه‌ای که دی‌ماه سال گذشته 4.3  درجه افزایش دما داشتیم و در آذرماه  امسال هم 2.5 درجه سلسیوس گرمتر بوده است.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon