سیستان و بلوچستان| «گلافشان» شهرستان کنارک فعال شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان از فعالیت مجدد گلافشان روستای تنگ از توابع شهرستان کنارک پس از یک دوره خاموشی خبر داد.
وحید پورمردان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: فعالیت گلافشان روستای «تنگ» دهستان «کهیر» شهرستان کنارک از هفته گذشته آغاز شده و شاهد خروج گاز و پرتاب آب و گل خاکستریرنگ از دهانه این گلافشان هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان افزود: اثر ملی طبیعی گلافشان تنگ در 95کیلومتری غرب بندر کنارک و در دشت کهیر نرسیده به روستای تنگ در زمینی مسطح واقع شده و دارای سه تپه کوچک گلافشان است که یکی از آنها شبیه آتشفشان و در حال حاضر فعال است و بقیه آنها نیز از چند سال قبل بهصورت غیرفعال درآمدهاند.
وی اضافه کرد: در بلندای این تپهها، دهانههایی بهقطر چند سانتیمتر وجود دارد و از دهانه گلافشان که در حال حاضر فعال است گل خاکستریرنگی خارج و بهسوی دامنهها سرازیر میشود. این پدیده بهطور عمده در فصول پرباران از جاذبههای نادر و دیدنی شهرستان کنارک بهشمار میرود.
پورمردان خاطرنشان کرد: گلافشان یا گِلفِشان پدیدهای طبیعی است که طی آن گلولای از زیر زمین بهشکل چشمهوار به سطح زمین میرسد و شکل ماهوری به خود میگیرد یا بهعبارتی یکی از عوارض زمینشناسی است که بهطور مداوم گل سردی از آن به خارج پرتاب و روان شده و با انباشته شدن روی هم، کمکم مخروطهای کوچک و بزرگی را تشکیل میدهد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان افزود: بزرگترین کوه گلافشان دنیا با ارتفاع 500 متر در منطقه بلوچستان پاکستان قرار دارد و معروفترین گلفشان ایران در منطقه تَنگ در استان سیستان و بلوچستان و در شهرستان کنارک قرار دارد.
انتهای پیام/*