سیستان و بلوچستان از بدترین وضعیت بارش بین استانهای کشور برخوردار است
رئیس کارگروه پیشبینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای مهر تا اول بهمن ۹۷ میانگین بارش استان ۴.۹ میلیمتر بوده که نسبت به میانگین بلند مدت در مدت مشابه کاهش ۸۸.۱ درصدی داشته و از بدترین وضعیت بارش بین استانهای کشور برخوردار است.
علی ملاشاهی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: از ابتدای مهرماه تا اول بهمن 97 میانگین بارش استان سیستان و بلوچستان 4.9 میلیمتر بوده که نسبت به میانگین بلند مدت در مدت مشابه کاهش 88.1 درصدی داشته و به عبارتی از بدترین وضعیت بارش بین استانهای کشور برخوردار است.
رئیس کارگروه پیشبینی و هشدار هواشناسی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در حال حاضر 100 درصد مساحت استان دچار درجات مختلفی از خشکسالی است، گفت: طی سه ماه آینده گرمایش جهانی را داریم و حاکمیت نسبی واچرخند جنب حاره روی فلات ایران، بنابراین چنین شرایطی نه تنها موجب افزایش پایداری نسبی هوا و کاهش فعالیت سامانههای بارشی روی ایران میشود، بلکه افزایش دمای هوا را هم در پی دارد.
وی اضافه کرد: همچنین بر اساس نقشههای پیشبینی فصلی با وجود اینکه در بهمنماه بارشهایی هر چند اندک در استان سیستان و بلوچستان پیشبینی میشود، اما روند بلند مدت بارش در کشور و استان کاهشی است و برای چنین شرایطی تدوین و اجرای برنامه ملی برای تامین پایدار آب و اتخاذ روشهای سازگاری با کم آبی به ویژه در جنوب شرق کشور لازم و ضروری است.
ملاشاهی با تاکید بر اینکه با توجه به تداوم خشکسالی و کم بارشی انباشته باید حداکثر صرفهجویی در مصرف آب صورت گیرد، خاطرنشان کرد: در زمینه زراعی استفاده از الگوی صحیح مصرف آب، تنظیم دمای گلخانهها و تامین ذخیره سوخت با توجه به نوسانات دمایی به ویژه در مناطق مرتفع، محافظت از سبزیجات و صیفیجات با استفاده از پوششهای پلاستیکی در برابر سرما و اضافه کردن کود سرک به مزارع کلزا توصیه میشود.
رئیس کارگروه پیشبینی و هشدار هواشناسی استان سیستان و بلوچستان گفت: همچنین در زمینه باغداری جمعآوری ضایعات باغی و شاخههای فرسوده جهت جلوگیری از استراحت زمستانی آفات، ایجاد تشتک دور درختان در دامنهها و ارتفاعات جهت نفوذ بیشتر آب، مبارزه با آفات گوجه فرنگی و ارائه سریعتر محصول رسیده به بازار و آبیاری باغات موز جهت مقابله با کاهش دما و سرمازدگی توصیه میشود.
وی بیان کرد: در زمینه دامداری کنترل دمای شبانه مرغداریها، کنترل دما و استفاده از جیره غذایی پرکالری در گاوداریها و واحدهای پرواربندی گوسفند و در زمیزنه زنبورداری نیز کاهش جمعیت کلونیها و استفاده از تغذیه مکمل در فصل سرد و انتقال کندوها به مناطق گرمسیر استان توصیه میشود.
ملاشاهی در تشریح توصیههای بخش شیلات در استان اظهار داشت: در این بخش استفاده از مکملهای معدنی و ویتامینها با توجه به کاهش دما و کنترل و هوادهی مناسب به استخرها توصیه میشود.
رئیس کارگروه پیشبینی و هشدار هواشناسی استان سیستان و بلوچستان گفت: پیشبینی ما برای چند روز آینده این است که تداوم سرمای هوا را تا روز جمعه داریم و تا اوایل هفته آینده وزش باد قابل توجهی در استان نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه دریای عمان برای سه روز آینده آرام پیشبینی میشود، گفت: هفته آینده دمای هوا نسبت به هفته جاری گرمتر خواهد شد و تنها بارشی هم که برای پایان هفته انتظار داریم در روزهای پنجشنبه و جمعه در بخشهای جنوبی استان است؛ احتمال بارشهعای اندک و پراکنده در برخی نقاط جنوب و سواحل استان دور از انتظار نیست.
انتهای پیام/