استاندار سمنان: ۲۰ میلیارد ریال اعتبار به "تپه حصار دامغان" اختصاص یافت
استاندار سمنان از اختصاص ۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای اثر تاریخی و ارزشمند تپه حصار دامغان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از دامغان، علیرضا آشناگر ظهر امروز در جلسه شورای اداری دامغان اظهار داشت: این میزان اعتبار از محل اعتبارات سفر هیئت دولت به استان سمنان برای احیای این اثر ارزشمند تاریخی اختصاص یافته است.
«تپه حصار دامغان» میراثی هفت هزار ساله از تمدن کهن شهرستان دامغان در استان سمنان است که در حاشیه جنوبی شهر دامغان قرار دارد و برای نخستین بار توسط اریخ اشمیت از دانشگاه پنسیلوانیا در سال 1312 مورد کاوش قرار گرفت.
این کاوشها نشان داد این میراث کهن سه دوره اصلی فرهنگی از اواخر نوسنگی تا پایان عصر مفرغ را پشت سر گذاشته است.
از زمان کاوشهای اشمیت در تپه حصار این محوطه بهعنوان یکی از محوطههای مبنا برای شناسایی فرهنگهای همزمان در فلات مرکزی ایران مورد استناد باستانشناسان است.
پس از آن و در سال 1355 هیئتی از باستانشناسان دانشگاه پنسیلوانیا، تورین ایتالیا و مرکز باستانشناسی ایران به سرپرستی رابرت دایسون و موریتزیو توزی کاوشهایی در تپه حصار انجام دادند.
هدف از این کاوشها بازنگری مواد بهدستآمده و دوره بندی فرهنگی توسط اشمیت بود. براثر این کاوشها روشن شد که تپه حصار در هزارههای چهارم و سوم قبل از میلاد یکی از مراکز مهم تولیدی برای ساخت انواع اقلام صادراتی نظیر اشیای سنگی و فلزی در فلات ایران بوده است.
وی دامغان را یکی از کهنترین شهرهای کشور و پایگاهی مهم در حوزه فرهنگی و دینی خوانده با اشاره به ثبت بیش از 120 اثر تاریخی این شهرستان در فهرست آثار ملی افزود: امروز باید از این ظرفیت عظیم گردشگری در توسعه دامغان بهره برد.
استاندار سمنان به عبور سالانه میلیونها زائر حرم مطهر رضوی از محورهای مواصلاتی این استان اشاره و بر لزوم استفاده از ظرفیت مسافران عبوری از جادههای این استان در راستای توسعه صنعت گردشگری آن تأکید کرد و گفت: باید برنامهریزیهای لازم برای افزایش زمان اقامت مسافران عبوری در استان سمنان انجام شود.
آشناگر صنعت، معدن، آموزش عالی، گردشگری و کشاورزی و باغداری بهویژه کشت پسته را از ظرفیتهای مهم توسعه شهرستان دامغان برشمرد و بر لزوم توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در حوزههای معدنی و کشاورزی در دامغان تأکید کرد.
وی با تأکید بر لزوم استفاده از همه فرصتها برای توسعه شهرستانهای استان سمنان، برگزاری جشنوارههای مختلف در جادههای این استان را یکی از ظرفیتهای مهم معرفی و توسعه اقتصاد استان سمنان دانست و بر لزوم فراهمسازی زمینه جذب سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در این استان تأکید کرد.
استاندار سمنان با تأکید بر لزوم پرهیز از جدلهای سیاسی و قومی و منطقهای در این استان، از عموم مردم و مؤثر آن استان سمنان خواص تا از اختلافات پرهیزکرده و برای توسعه همهجانبه استان همافزایی کنند.
انتهای پیام/