شخصیت کتاب "سرباز کوچک امام" الگوی مناسبی برای جوانان است


شخصیت کتاب "سرباز کوچک امام" الگوی مناسبی برای جوانان است

نویسنده کتاب سرباز کوچک امام گفت: با توجه به اینکه شخصیت اصلی کتاب سرباز کوچک امام جوانی ۱۳ ساله است، این کتاب در شرایطی که قشر نوجوان با بحران الگو روبرو است می‌تواند برای نوجوانان امروز الگوسازی کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، فاطمه دوست کامی در نشست نقد کتاب سرباز کوچک امام که در سالن غدیر اداره کل کتابخانه های عمومی استان برگزار شد، اظهار داشت: برای تهیه این کتاب در چهار سال اخیر 161 مصاحبه با مهدی طحانیان انجام شده است.

وی افزود: از این مصاحبه‌ها 352 ساعت صوت جمع‌آوری کردیم که این صوت‌ها به‌عنوان سندهایی برای دفاع مقدس ماندگار می شود.

نویسنده کتاب سرباز کوچک امام بیان کرد: مخاطبان باید از ابتدای کتاب به مطالعه بپردازند تا متوجه شجاعت و دلاوری مهدی طحانیان شوند، این شخصیت حافظه بسیاری خوبی دارد و جریان اتفاق جنگ و اسارت برای او یک دغدغه بوده و هیچگاه فراموش نشده است.

دوست کامی تصریح کرد: برای تهیه کتاب "سرباز کوچک امام" مهدی طحانیان به 38 هزار سئوال بنده جواب داده است، موفقیت این کار در این است که دست بهترین تصویرها را از اتفاقات به مخاطب ارائه می‌دهد چراکه در موضوع مستندنگاری، تخیل راه نداشته و ادبیات بنده در کار دیده نشده است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه شخصیت اصلی کتاب سرباز کوچک امام جوانی 13 ساله است، این کتاب در شرایطی که قشر نوجوان با بحران الگو روبرو است می‌تواند برای نوجوانان امروز الگوسازی کند.

مرضیه نفری مدرس ادبیات داستانی نیز در نقد کتاب سرباز کوچک امام عنوان کرد: انتخاب زاویه دید اول شخص سبب افزایش صمیمیت کار می‌شود و دیدگاه‌های مورد نظر را به شیوه مطلوب‌تر به مخاطبان ارائه می‌کند.

وی از راستی‌آزمایی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های ادبیات داستانی نام برد و تصریح کرد: صداقت نویسنده و تدوین‌گر برای حرف‌زدن از شخصیت‌های دیگر در این کتاب بسیار قابل تقدیری است.

نویسنده ادبیات داستانی با بیان اینکه در کتاب سرباز کوچک امام از روایتی مردانه استفاده شده است، بیان کرد: در برخی از موارد به لطیف‌سازی متن نیاز داریم چراکه در یک کتاب ما باید اقشار مختلف را مخاطب خود قرار دهیم.

وی از ارائه تلخیص کتاب «سرباز کوچک امام» یاد کرد و تصریح کرد: حجم مطالب به میزانی بالاست که تخلیص ارائه شده نیز کوتاه نیست و سبب می‌شود خواننده و مخاطب کم حوصله امروزی متن کتاب را به صورت کامل مطالعه نکند.

نفری با اشاره به اینکه در این کتاب با نوجوانی زیرک و آگاه روبرو هستیم، خاطرنشان کرد: مهدی طحانیان 9 سال در اسارت بوده و اکنون بعد از گذشت 40 سال به جزییات دوران اسارت خود به خوبی پرداخته است اما این موضوع باورپذیری مخاطب را کاهش می‌دهد به همین علت نویسنده باید به علت ماندگاری این خاطرات در ذهن راوی اشاره کند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon