دمشق از انگلیس هم خواست خاک سوریه را ترک کند
حزب بعث و پارلمان سوریه تایید کردهاند که دمشق از انگلیس خواسته تا به دنبال آمریکاییها، هرچه سریعتر نظامیانش را از این کشور خارج کند، البته لندن ظاهرا چنین قصدی ندارد، ولی به عقیده مقامات مسکو، حرف آخر را دمشق خواهد زد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو در تحلیلی نوشته است: در حزب "بعث" (حزب حاکم) سوریه گفتهاند که این کشور اصرار دارد که تمامی نیروهای نظامی انگلیسی باید از خاک این کشور خارج شوند. در پارلمان سوریه نیز این اطلاعات را تایید و یادآور شدهاند که انگلیسیها باید همزمان با نیروهای آمریکایی تا نیمه نخست بهار امسال خاک سوریه را ترک کنند.
در دفتر مطبوعاتی حزب بعث سوریه اعلام کردهاند که به دنبال تصمیم آمریکا برای خروج نظامیانش از این کشور، نظامیان انگلیسی هم باید هرچه سریعتر خاک سوریه را ترک کنند. مقامات این حزب تاکید کردند که حضور نظامیان انگلیسی در سوریه، مانند حضور آمریکاییها و دیگر کشورهایی که مقامات دمشق از آنها برای کمک درخواست نکردهاند، کاملا غیرقانونی است. به همین دلیل دولت سوریه از مقامات لندن خواسته تا خارج کردن نیروهای اشغالگر خود از این کشور را هر چه سریعتر آغاز کند.
در پارلمان سوریه نیز این اطلاعات تعیین شده است. "عمر الاسد" نایب رئیس کمیته امور بین الملل پارلمان (مجلس ملی) سوریه در گفتگو با این روزنامه گفته است که خروج نظامیان آمریکایی انگلیسی از خاک ما مسئلهای است که طی چند ماه آینده باید حل و فصل شود.
این نماینده پارلمانی یادآور شد: «اشغالگران انگلیسی باید به دنبال رفقای آمریکایی خود، خاک کشور ما را ترک کنند. ما انتظار داریم که این مسئله به زودی انجام شود و بیشتر از روند خروج آمریکاییها که باید تا اواخر ماه مارس کشور ما را ترک کنند، طول نکشد.»
دفتر دیپلماسی خارجی (وزارت امور خارجه) انگلیس در پاسخ به سئوال این روزنامه تاکید کرده که نظامیان این کشور تا نابودی کامل گروه تروریستی داعش در خاک سوریه باقی خواهند ماند. به این روزنامه گفته شد: «ما به تعهدات خویش در چارچوب ائتلاف بینالمللی پایبند هستیم و هدف ما نابودی کامل تروریستهای داعشی است و تا رسیدن به این هدف در سوریه باقی خواهیم ماند.»
انگلیس بدون آمریکا در سوریه دوام زیادی نخواهد آورد
به نظر میرسد، یکی از دلایلی که طرف آمریکایی موافقت کرده تا نظامیانش را از سوریه خارج کند، واگذاری مسئولیت خود به متحدانش یعنی انگلیسیها و فرانسویها بود. البته به عقیده " ولادیمیر فیتین" رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه، نظامیان انگلیسی پس از خارج شدن شرکای آنسوی اقیانوس خود از سوریه، نمی توانند برای مدت زیادی در سوریه دوام بیاورند.
این کارشناس توضیح داد: «انگلیسیها به دنبال آمریکاییها به سوریه آمدند و در واقع در جبهه مقدم مبارزات هم شرکت ندارند. البته درخواست حزب بعث سوریه برای آنها اهمیت چندانی ندارد، ولی علت اصلی خروج احتمالی آنها این واقعیت است که اصلی ترین متحدانش، یعنی آمریکا میدان را خالی کرده است.»
این خاورشناس یادآور شده که نباید اهمیت زیادی برای حضور نیروهای انگلیسی و فرانسوی در سوریه قائل شد، چرا که هیچکدام از آنها تاثیری در روند اوضاع سوریه ندارند. در واقع نیروهای انگلیسی در شمال شرق سوریه و مناطقی که تحت کنترل "نیروهای دموکراتیک سوریه" قرار دارد مستقر هستند.
بعد از حمله تروریستها به نظامیان آمریکایی در منبج در اواسط ماه ژانویه، اخبار شنیده شد مبنی بر اینکه آمریکاییها قصد دارند روند خروج نظامیانشان از سوریه را متوقف کنند. البته مقامات واشنگتن این خبر را تکذیب کردند و اطمینان دادند که خروج نیروهای آمریکایی از سوریه طبق برنامه تعیین شده تحقق می پذیرد.
در روسیه معتقدند، حرف آخر در این باره را دولت سوریه باید بزند
"فرانتس کلینتسویچ" عضو ارشد کمیته دفاع و امنیت شورای فدراسیون (سنای) روسیه تاکید کرده است که دولت سوریه کاملا حق دارد تا از نظامیان خارجی که بدون اجازه دمشق در خاک این کشور حضور دارند، بخواهند تا آنجا را ترک کنند و مواضع مسکو نیز در این رابطه کاملا مطابق با مواضع مقامات دمشق است.
این سناتور گفت: «اگر درخواست دولت سوریه برای خروج نظامیان انگلیسی از این کشور مورد موافقت لندن قرار نگیرد، این مسئله تجاوز نظامی به خاک سوریه تلقی می شود که ما هرگز با آن کنار نخواهیم آمد.»
لازم به یادآوری است که نظامیان انگلیسی از سال 2015 و در ترکیب نیروهای تحت فرماندهی ائتلاف بین المللی به سرکردگی آمریکا وارد خاک سوریه شدند. البته حمایت غیررسمی مقامات لندن از گروههای مسلح مخالف دولت سوریه از همان سال 2012 آغاز شده بود و طی این سالها انگلیسیها کمکهای مالی قابل توجهی به آنها ارائه و همچنین در مسائل اطلاعاتی به آنها کمک میکنند.
انگلیسی ها به همراه آمریکاییها و فرانسویها ستون اصلی نیروهای نظامی غربی در منطقه را تشکیل می دهند. دقیقا این سه کشور در ماه آوریل سال گذشته حملات موشکی را به تاسیسات نظامی نیروهای دولتی سوریه وارد کردند که بهانه آن حمله شیمیایی صورت گرفته به مردم غیرنظامی سوریه بود.
"ترزا می" نخست وزیر انگلیس در آن زمان توضیح داد که کشورش در درست بودن تصمیم گیری درباره حمله به مواضع ارتش سوریه کاملا مطمئن است. این در حالیست که کارشناسان سازمان منع استفاده از سلاحهای شیمیایی تاکنون وجود تسلیحات شیمیایی نزد ارتش سوریه را تأیید نکردهاند.
انتهای پیام/