اردبیل| پژوهش‌های تقاضامحور در بخش کشاورزی اجرا می‌شود

اردبیل| پژوهش‌های تقاضامحور در بخش کشاورزی اجرا می‌شود

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پژوهش‌های تقاضامحور و حلال مشکلات کشور، رویکرد اصلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و در این زمینه اقدام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مهدی کشمیری پیش از ظهر امروز در بازدید از مرکز رشد واحدهای فناور کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اظهار داشت: پژوهش‌های تقاضامحور و حلال مشکلات کشور، رویکرد اصلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که این با آنچه که امروز کشور آن را در حوزه آموزشی تجربه می‌کند متفاوت است و ما باید به سمتی برویم که این پژوهش‌ها پاسخگوی نیازها باشد.

وی افزود: زیرساخت‌های مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل به جهت امکانات، تجهیزات و فضای مناسب آماده بهره‌برداری است و این امر زمینه‌ساز افزایش فعالیت‌های پژوهش محور در بخش کشاورزی استان اردبیل می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل نیز در این جلسه تنها راه برون‌رفت از مشکلات اقتصادی در بخش کشاورزی را دانش‌بنیان کردن تولید محصولات کشاورزی و استفاده از فناوری‌های روز برشمرد و گفت: امروزه مراکز رشد واحدهای فناور کشاورزی نقش بسیار عمده‌ای در پیشبرد اقتصاد جهان ایفا می‌کنند و باید تلاش کنیم از این ظرفیت‌ها در راستای توسعه و رونق بخش کشاورزی نیز استفاده کنیم.

حسین کربلایی خیاوی تصریح کرد: امروزه فناوری‌های جریان‌ساز به عنوان یک اصل مهم و اساسی در فرآیند تولید محصولات کشاورزی مطرح است و استفاده از تکنولوژی جدید و دانش نوین در تولید محصولات کشاورزی جزو ضروریات بوده و این امر نیاز به سرمایه‌گذاری در زمینه زیرساخت‌ها دارد.

وی با اشاره به اهداف مرکز رشد بیان کرد: بسترسازی برای تجاری کردن دستاوردهای تحقیقاتی، ایجاد جاذبه برای شکل‌گیری شرکت‌های خصوصی فناوری، کمک به رونق اقتصاد محلی و منطقه‌ای مبتنی بر فناوری، تولید و توسعه محصولات و فرآیندهای فناوری قابل عرضه به بازار و بسترسازی به منظور ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب در راستای جذب کارآفرینان و دانش‌آموختگان دانشگاهی در حوزه‌های فناوری جزو اهداف ایجاد مراکز رشد است.

کربلایی خیاوی از پذیرش 16 ایده فناور در مرکز رشد و واحدهای فناور کشاورزی خبر داد و افزود: هواکشت ثعلب، گوجه‌فرنگی و توت‌فرنگی، کنسانتره مناسب بره‌های مغانی شیرخوار، ریزازدیاد ارقام تجاری فندق تحت شرایط درون شیشه‌ای، تولید، تکثیر ارقام جدید گندم در مناطق سردسیر استان، ریزازدیادی هیبرید هلو و بادام تحت شرایط درون شیشه‌ای، تولید نهال میکوریزی فندق، تولید اسپان قارچ صدفی و تولید بذور گیاه ماشک در راستای کاهش خاک‌ورزی و افزایش توان تولید از جمله این طرح‌هاست.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل تصریح کرد: در راستای تفاهم‌نامه منعقده با پارک علم و فناوری استان دو باب ساختمان در شهرستان‌های اردبیل و پارس‌آباد و نیز دو باب گلخانه در اردبیل به همراه پرسنل مورد نیاز در اختیار مرکز رشد قرار داده شده و تجهیز شده‌اند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon