مشهد|شعر طنز به معنای مطرح کردن مسائل خارج از چارچوبها نیست
مسئول دفتر طنز حوزه هنری گفت: شعر طنز معتقد است مسائل را باید به چالش کشید اما این به معنای خارج از چارچوب مطرح کردن آن نیست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس،ناصر فیض امشب در نخستین محفل شعر طنز «نارنجک» در محل پردیس سینمایی هویزه مشهد اظهار داشت: با توجه به دیدگاههای نشئت گرفته از انقلاب، حوزه هنری به طور متوالی سعی بر ارائه بهترین مطالب داشته است، این مورد به معنای مجزا بودن جناحها و تبعیض میان آنها در انتقاد کردن نیست.
مسئول دفتر طنز حوزه هنری کشور گفت: تمایز میان افراد وجود نداشته و هرکسی با هر تصوری میتواند انتقادات خود را در قالب طنز بیان کند، زبان طنز ظرفیت بالایی داشته و تمامی افراد میتوانند از این روش استفاده کنند، نباید در مقابل مشکلات موجود سکوت کرد اما از طرفی نباید آن را خارج از چارچوب بیان کرد.
فیض ادامه داد: حوزه هنری با قصد شکوفایی ظرفیتهای شگرف زبان و تواناییهای آن فعالیت خود را ادامه میدهد اما کسی نمیتواند اشخاص را زیر سوال ببرد مگر این که فرد مستحق این امر باشد، از بیان مسائل نیز نباید خوف داشته باشد؛ چرا که کشور بدون نقد، بیمار میشود.
وی خاطرنشان کرد: حضور در این جلسات بسیار بهتر از حضور نداشتن و نقد نکردن است، باید هنرمندان هنر طنز خود را نشان دهند، طنز قابلیت انتقاد را دارد، سبک خراسانی یکی از بزرگترین سبکهای ایرانی بوده و شاعران در هر دورهای هنر خود را به رخ کشیدند، حق شاعران مشهدی بیش از این است.
مسئول دفتر طنز حوزه هنری ادامه داد: تعدد جلسات سبب پایین آمدن کیفیت اشعار طنز شده و برخی از سختگیریها، اشعار را کم خاصیت کرده است، ابوالفضل زرویی برای تمامی مسائل نمونه اثر داشت و بر این باور بود که موضوعات باید به روز و در برگیرنده معضلات فردی و اجتماعی باشد.
فیض بیان کرد: تاکنون کسی به اندازه زرویی قادر به سراییدن چنین اشعاری نبوده است، به طور کلی برای نوشتن شعر باید اطلاعات کافی داشت، به عنوان مثال برای ساخت شعر طنز در ارتباط با هیتلر، شاعر باید تاریخچه وی را بخواند و بداند و در صورت نوشتن شعر طنز، مخاطب باید از اطلاعات کافی شاعر اطمینان داشته باشد.
وی اظهار داشت: این شاعر طنزپرداز فوت کرده اما انگار هنوز در میان ما است؛ چرا که هنوز اشعار وی در اختیارمان قرار دارد، وی در حوزه داستان کوتاه بسیار قوی عمل کرده است، قالبهای طنزپرداز وی، نشان دهنده الزام داشتن قالب ویژه جهت کار در مطبوعات است، استفاده صحیح از زبان فارسی مانند زرویی، در کمتر طنزی دیده شده است.
انتهای پیام/ن