ثمرات انقلاب ۴۰ ساله‌ ـ استان‌ها| اردبیل با تولید ‌دانه‌های روغنی ایران را از وابستگی خارج کرد

ثمرات انقلاب 40 ساله‌ ـ استان‌ها| اردبیل با تولید ‌دانه‌های روغنی ایران را از وابستگی خارج کرد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در قبل از انقلاب میزان تولید دانه‌های روغنی در استان فقط ۶ هزار تن بوده در حالی که امسال بیش از ۷۵ هزار تن انواع دانه‌های روغنی از مزارع استان برداشت شد که این موضوع ایران را از وابستگی خارج کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، جلسه بررسی دستاوردهای 40 انقلاب اسلامی در بخش کشاورزی استان اردبیل با حضور مسئولان در این حوزه تشکیل و دستاوردها و اقدامات انجام شده در بخش کشاورزی استان و راهکارهای توسعه این بخش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

تولید 75 هزار تن دانه‌های روغنی در استان اردبیل

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در این جلسه اظهار داشت: میزان تولید گندم از 240 هزار تن در قبل از انقلاب به 720 هزار تن در سال جاری رسیده ‌که این امر نشان از سعی و اهتمام مسئولان و دست اندرکاران تولید و بهره‌برداران در تولید و خودکفایی در محصول استراتژیک گندم دارد.

خلیل نیکشاد افزود: استان اردبیل به پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در تولید محصول استراتژیک گندم دست یافته است که از جمله آن می‌توان به کسب رتبه چهارم کشوری  اشاره کرد.

وی گفت: سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی استان در تولید ناخالص داخلی استان 28 درصد است که این امر گویای پویایی و تاثیر قابل ملاحظه بخش کشاورزی در اقتصاد این استان است به طوری که یک سوم جمعیت شاعل استان در این بخش مشغول به کار هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: این استان رتبه نخست کشوری را در تولید عدس، رتبه دوم در تولید سیب زمینی، کلزا و سویا و پرورش گاومیش  و رتبه سوم در تولید عسل را به خود اختصاص داده است.

نیکشاد با اشاره به میزان تولید دانه‌های روغنی تصریح کرد: در قبل از انقلاب میزان تولید دانه‌های روغنی فقط 6 هزار تن بوده در حالی که امسال بیش از 75 هزار تن انواع دانه‌های روغنی از مزارع استان برداشت شد و سیاست افزایش سطح زیر کشت دانه‌های روغنی به دلیل استراتژیک بودن آن با هدف کاهش و به حداقل رساندن روغن گیاهی از کشورهای بیگانه با جدیت دنبال می شود.

وی افزود: میزان تولیدات دامی در قبل از انقلاب 150 هزار تن بوده است در حالی که امسال این رقم به بیش از 366 هزار تن افزایش یافته است و این افزایش تولید شامل انواع فرآورده‌های دامی اعم از گوشت سفید و قرمز و لبنیات و فرآورده‌های شیر می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی در تولید انواع محصولات باغی بیان کرد: میزان تولید انواع محصولات سردرختی در قبل از انقلاب 45 هزار تن بوده است در حالی که این میزان در سالجاری به 150 هزار تن رسیده ‌که این محصولات شامل سیب، گلابی، گیلاس، آلبالو، زردآلو و بسیاری دیگر از محصولات سردرختی می‌شود.

نیکشاد گفت: علاوه بر آن در راستای سیاست اصلاح الگوی کشت بسیاری دیگر از محصولات سردرختی همچون زیتون و پسته نیز در چرخه تولید محصولات سردرختی استان قرار گرفته‌اند.

وی تصریح کرد: بخش کشاورزی استان در زمینه کاهش مصرف سموم بعد از انقلاب اسلامی به پیشرفت‌های قابل توجهی دست یافته است به گونه‌ای که از طریق مبارزه بیولوژیکی به مساحت 26 هزار هکتار و مدیریت تلفیقی مبارزه با آفات در سطح 81 هزار هکتار در راستای تولید محصولات ارگانیک توانسته  است گام‌های اساسی را در این ارتباط بردارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: احداث پروژه شبکه فرعی آبیاری تحت فشار یامچی اردبیل در سطح دو هزار هکتار، احداث پروژه شبکه فرعی آبیاری و زهکشی بیله‌سوار مغان در سطح سه هزار و 200 هکتار، احداث پروژه شبکه آبیاری و زهکشی مغان در سطح 10 هزار و 500 هکتار، احداث شبکه آبیاری گلمالی بیله‌سوار در سطح 400 هکتار و احداث شبکه آبیاری 160 هکتار پمپاژ بیله‌سوار از جمله دسنتاوردها در این بخش به شمار می‌رود.

نیکشاد افزود: احداث شبکه آبیاری پیراقوم و تپراقلو در سطح دو هزار و 673 و احداث شکبه آبیاری آراللوی کوچک و یزرگ و نوشهر در سطح یک هزار و 950 هکتار احداث شبکه آبیاری پایین یامچی واحد عمرانی اول در سطح یک هزار و 500 هکتار، ادامه شبکه آبیاری و زهکشی مغان واحد عمرانی یک و دو در سطح هشت هزار و 200 هکتار، شبکه آبیاری خلیل‌لو در سطح 750 هکتار و شبکه آبیاری قشلاق دشت فتحعلی در سطح چهار هزار و 800 هکتار از جمله کارهای شاخص مهمی است که در بعد از انقلاب در استان در حوزه آب و خاک انجام شده است.

ورود به چرخه تولید بیش از 25 درصد واحدهای راکد کشاورزی در اردبیل

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز اظهار کرد: در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و نیز ایجاد اشتغال پایدار و ترغیب سرمایه‌گذاران در بخش کشاورزی در آنان در طی یک سال اخیر بیش از 120 واحد راکد در بخش کشاورزی به عرصه تولید و ععالیت های اقتصادی  برگشته‌اند.

محسن مصطفایی افزود: تعدادی از این واحدها بیش از 10 سال بود که به علل مختلف از جمله نبود نقدینگی، ضعف مدیریت و ورشکستگی به حالت تعطیل در آمده بودند که با برنامه‌ریزی و جدیت مسئولان و همت سرمایه‌گذاران به مسیر تولید برگشته‌اند.

وی با اشاره به مساعدت‌های بی وقفه استاندار اردبیل و پیگیری‌های جدی رئیس این سازمان در راستای تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای فعال سازی طرح‌های راکد بیان کرد: سعی شده است تا در قالب یک برنامه منظم و منسجم با اعطای تسهیلات ارزان قیمت و یارانه‌دار صاحبان واحد‌های راکد اقدام به تکمیل پروژه‌ها و بهره‌برداری از آنها کنند که به همین دلیل بیش از 500 میلیارد ریال تسهیلات به صاحبان این واحدها اعطا شده است.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: تعداد 102 واحد احیاشده مربوط به دام و طیور، 17 واحد مربوط به صنایع تبدیلی و تکمیلی و بقیه مربوط به گلخانه و پروژه‌های آب و خاک است.

مصطفایی با قدردانی از همکاری‌های بانک‌های عامل به ویژه بانک کشاورزی که بانک تخصصی بخش کشاورزی است، افزود: کل واحدهای موجود در استان یک هزار و 629 مورد است که 494 واحد آن غیرفعال شده بودند که با احیای 25 درصد واحدهای غیرفعال موجود در سالجاری انتظار می‌رود تا آخر امسال تعداد واحدهای غیر فعال به حدود 350 مورد کاهش یابد.

تولید سالانه بیش از 300 هزار اصله نشای گیاهان دارویی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نمین نیز اظهار کرد: شهرستان نمین با قابلیت 5 واحد خشک کن صنعتی گیاهان دارویی و نیز ببا دو هزار متر مربع سطح گلخانه تولید گیاهان دارویی در روستای خانکندی، سالانه بیش از 300 هزار اصله نشای گیاهان دارویی مناسب با اقلیم استان را تولید می‌کند.

محمد حسنی بیان کرد: نشا گیاه کوچکی است که قسمتی از دوره رشد خود را در محیطی با نور و دمای کنترل شده می‌گذراند و پس از مساعد شدن آب و هوا به زمین اصلی منتقل می‌شود و نشاکاری به عمل انتقال و کاشت نشا در زمین اصلی گفته می‌شود.

وی افزود: توسعه روش‌های کاشت گیاهان دارویی در این شهرستان، یکی از راه‌های جبران کم آبی و افزایش درآمد کشاورزان است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نمین تصریح کرد: نشا نسبت به بذر آب کمتری نیاز دارد و در مقابل کمبود آب نیز مقاومت بیشتری دارند، نشاها نسبت به بذر تنفس شدیدتری دارند، از این رو باید تا قبل از کاشت در جای پر نور، خنک و مرطوب نگهداری شوند و نیز نشاها را می‌توان بسته به موقعیت آب و هوایی در شاسی، گلخانه، تونل‌های پلاستیکی و یا در خزانه هوای آزاد پرورش داد.

  حسنی مزایای استفاده از نشاکاری را تقویت سیستم ریشه‌ای گیاهان پیش از کاشت در مزرعه، امکان ایجاد شرایط محیطی مناسب در اوایل رشد، کوتاه کردن طول دوره رشد، پیش رس کردن محصول، رعایت دقیق فاصله بوته‌ها در زمان کاشت و عدم نیاز به تنک کردن سبزی های نشایی عنوان کرد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon