دفاتر خدمات قضایی در کاهش ورود پرونده به دستگاه قضایی نقشآفرینی کنند
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری استان یزد با اشاره به کاهش قابل توجه زمان مصرفی مردم در دستگاه قضا به وسیله الکترونیکی شدن خدمات گفت: دفاتر خدمات قضایی در کاهش ورود پرونده به دستگاه قضایی نقشآفرینی کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، حجت اسدی در حاشیه افتتاح 2 دفتر خدمات الکترونیک قضایی اظهار داشت: راهاندازی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی را در راستای سیاست تکریم مراجعین به دادگستری و تسهیل امور قضایی فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: مردم میتوانند با مراجعه به این دفاتر که از فضایی مطلوب و شایسته خدمترسانی به آنان برخوردار است دادخواستهای قضایی خود را ثبت نمایند.
اسدی با اشاره به دانش حقوقی مدیران دفاتر خدمات قضایی و تجربه آنان در امور حقوقی، گفت: پالایش موضوعات ورودی به دستگاه قضایی و ثبت دقیق دادخواستها بر اساس موازین قانونی گام مهم و اثر بخشی است که میتواند در تحقق بهتر عدالت و سامان دهی ورودی پروندهها به دستگاه قضایی مؤثر باشد.
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری استان یزدافزود: انتظار است دفاتر با تکیه بر دانش حقوقی و بهرهگیری از وکلای و کارشناسان معاضدتی دفاتر، پروندهها را با دقت و بر اساس موازین دقیق ثبت نمایند.
وی ادامه داد: اینکه پروندههای ثبت شده و مدتها وقت دادگاه و ارباب رجوع آن گرفته شود و هزینههای گزافی را نیز به دنبال داشته باشد اما پس از طی شدن یک فرایند قضایی، با رد صلاحیت و یا با قرار عدم استماع مواجه شود، صحیح نیست.
این مقام قضایی خاطرنشان کرد: نباید هدف از دائر نمودن دفتر خدمات قضایی صرفاً خلاصه در مباحث انتفاعی باشد؛ باید مراجعین به دقت مورد مشاوره قرار گرفته و شکایت و دادخواست به گونهای تنظیم شود که قانون مشخص نموده است.
وی تأکید کرد: گاهی مردم در یک شرایط خاص با مراجعه به دفاتر درخواست ثبت دادخواست و شکایت راجع به موضوعی را دارند در اینجا نیز دفاتر اگر تشخیص میدهند که موضوع ضرورت ورود به دستگاه قضایی را ندارد و میتواند از طُرق دیگر حل و فصل گردد باید در توجیه ارباب رجوع اقدام نمایند.
دو دفتر به ترتیب ششمین و هفتمین دفتر خدمات الکترنیک قضایی در شهر یزد و سیزدهمین و چهاردهمین دفاتر در سطح استان یزد هستند.
انتهای پیام/ش