روسیه و آذربایجان مقصد ۷۰ درصد صادرات گیلان است


روسیه و آذربایجان مقصد 70 درصد صادرات گیلان است

ناظر گمرکات استان گیلان گفت: امروز ۳۸ درصد صادرات گیلان به کشور روسیه و ۳۶ درصد از آن نیز به کشور آذربایجان ارسال می‌شود و شاهد موفقیت‌های بسیار در زمینه صادرات هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرانزلی، ابوالقاسم یوسفی‌نژاد صبح امروز در نشست خبری در بندرانزلی اظهار داشت: مطبوعات و اصحاب رسانه یک پل اتصال بین دستگاه‌های دولتی و خدمت‌گیرندگان ما هستند که می‌توانند با نقد صحیح و بلند خود بسیاری از اهداف را تحقق بخشند.

ناظر گمرکات استان گیلان با تبریک ایام دهه فجر و روز جهانی گمرگ ابراز داشت: اداره گمرک به عنوان یک دستگاه حاکمیتی از نقش‌های ویژه‌ای نظیر نظارت بر قوانین و مقررات تجاری کشور و مواظبت جهت جلوگیری از فعالیت‌های قاچاق کالا را بر عهده دارد.

وی با اشاره به قدمت بالای گمرکات در گیلان نظیر گمرک بندرانزلی با حدود 300 سال قدمت گفت: بعد از انقلاب اسلامی و با توجه به برخی سیاست‌های کشور، شاهد توسعه روند گمرک در کشور بودیم و گمرک آستارا، حسن‌رود و پایانه‌های صادراتی جزء حیطه وظایفی اداره گمرک استان گیلان به شمار می‌رود.

مدیرکل گمرک بندرانزلی به توسعه فعالیت‌های کمی و کیفی گمرک در استان گیلان اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه تحریم‌های بسیاری به کشور ایران تحمیل شده اما توانستیم با موفقیت‌های بسیاری در بخش تولید و صادرات کالا در استان گیلان روبه‌رو باشیم.

وی با بیان اینکه استان گیلان در بخش تولیدات بسیاری از محصولات کشاورزی در وضعیت خوبی قرار دارد ابراز داشت: سال گذشته با وجود مشکلات تغییر نرخ ارز با رشد صادراتی خوبی در ارزش کالا و وزن کالاهای صادراتی در این استان مواجه بودیم.

ناظر گمرکات استان گیلان به فعالیت‌ها و کسب موفقیت‌هایی در راستای عمل کردن به دستورالعمل اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: اکنون 38 درصد صادرات استان گیلان به کشور روسیه و 36 درصد صادرات نیز به کشور آذربایجان انجام می‌شود.

یوسفی‌نژاد خاطرنشان کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی استان گیلان و برخی امکانات، شاهد گام‌های بزرگی در فعالیت‌های گمرکی استان گیلان بوده اما مساله حمل و نقل یکی از مهم‌ترین مشکلات و مسائل مرتبط با نقل و انتقالات محصولات تولیدی به خارج از کشور به‌شمار می‌رود.

مدیرکل گمرک بندرانزلی با بیان اینکه مسیر ریلی آستارا تا حدی مشکلات حمل و نقل را حل کرده است گفت: امروز بسیاری از محصولات استان گیلان از طریق مسیر ریلی صادر می‌شود که امیدواریم با حمایت مسئولان استان و اتصال راه‌آهن رشت-آستارا، حجم مشکلات حمل و نقل کاهش یابد.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم سهم درآمدهای ترانزیت در استان گیلان بیشتر رشد کند و از ابتدای سال 97 تا اکنون 3 هزار و 652 واگن و 23 هزار و 467 تن کالا توسط مسیر ریلی آستارا حمل شد و حجم بیشتر کالاهای صادراتی استان نیز مواد معدنی، میوه و دیگر کالاها بود.

ناظر گمرکات استان گیلان با بیان اینکه مسیر ریلی آستارا با توافقات رؤسای کشور ایران و آذربایجان عملی و اجرا شده بود و اکنون گمرک مرزی آستارا به شکل شبانه‌روزی فعالیت می‌کند افزود: فعالیت شبانه‌روزی گمرک مرزی آستارا منجر به انجام عمل صادرات استان در هر زمان از شبانه‌روز شد.

یوسفی‌نژاد گفت: یکی دیگر از مزایای اقتصادی حمل و نقل ریلی و گمرک مرزی آستارا ایجاد یک منطقه ویژه اقتصادی بود که در این منطقه و با توجه به توافقاتی که با کشورهای دیگر انجام گرفت در راستای آن فعالیت‌هایی نظیر ارسال کالا و دریافت کالا از طریق ریلی، دریایی و زمینی در آستارا انجام شد.

مدیرکل گمرک بندرانزلی با بیان اینکه در آستارا پایانه‌های صادراتی ایجاد شده است اظهار داشت: گمرک بندرانزلی نیز به گمرک آهن‌آلات مشهور بوده و ما امروز جزء صادرکنندگان فولاد به شمار می‌رویم در حالی که قبلا جزء واردکنندگان فولاد بودیم.

وی با اشاره به اینکه کشور ایران در بخش غلات به نوعی واردکننده نیز بوده و بخشی از این واردات توسط گمرکات جنوب کشور و مابقی توسط گمرکات شمال کشور وارد می‌شود گفت: اخیراً مواد اولیه روغن خوراکی از طریق یک محموله 30 هزار تنی، طی روزهای آتی وارد گمرک بندرانزلی می‌شود.

ناظر گمرکات استان گیلان با بیان اینکه تمام فعالیت‌های گمرک در استان کشور و استان گیلان به شکل دیجیتالی و سیستمی است افزود: ما هیچ اظهارنامه، پروانه و مجوزی را به شکل دستی انجام نداده و نمی‌پذیریم و همه فعالیت‌ها به شکل دیجیتالی و در سامانه امور گمرکی انجام می‌شود.

یوسفی‌نژاد با اشاره به اینکه منطقه آزاد انزلی به عنوان مرز بین‌المللی شناخته می‌شود و اکنون روند آغاز تجارت در بندر کاسپین نیز جزء برنامه است گفت: قدم‌های خوبی در راستای فعالیت‌های تجاری در استان گیلان برداشته شد و ما در این استان محصولات تولید متنوعی نظیر مرغ، چای و برنج داریم.

مدیرکل گمرک بندرانزلی با بیان اینکه یکی از مشکلات عدیده واحدهای تولیدی، نقدینگی است اعلام کرد: یکی از مشکلات عدیده واحدهای تولیدی، نقدینگی بوده که گمرک به این واحد‌ها توصیه کرده است که ترخیص خود را می‌توانند با ارسال ضمانت‌نامه انجام دهند.

وی به موضوع تضمین بیمه‌ای در مساله ترانزیت و عدم پرداخت عوارض ماشین‌آلات واحدهای تولیدی اشاره کرد و افزود: ما در اداره گمرک دارای 3 مسیر سبز، زرد و قرمز هستیم که این مسیرها با توجه به نوع مجوزها، نوع پرداخت‌کننده‌ها و نوع شرکت‌ها انتخاب می‌شوند.

ناظر گمرکات استان گیلان با اشاره به اینکه ارزیابی کالاهای صادراتی نیز در هر مقطع زمانی به صورت شبانه‌روزی برای واحدهای تولیدی فعالیت می‌کنند گفت: بسیاری از نمونه‌های صادراتی واحدهای تولیدی را که یک بار به آزمایشگاه فرستاده شده‌اند، برای آزمایش مجدد دیگر به آزمایشگاه نمی‌فرستیم.

یوسفی‌نژاد به مساله مهم پیمان اتحادیه اوراسیا اشاره کرد و ابراز داشت: هدف این اتحادیه، ایجاد هم‌گرایی و توسعه در منطقه است و 5 کشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان جزء اعضای این اتحادیه بودند که ایران نیز از متقاضیان آن به شمار می‌رفت.

مدیرکل گمرک بندرانزلی گفت: در اردیبهشت سال 97 با عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا در اجلاس قزاقستان موافقت شد و به ایران ابلاغ شد و اکنون طرح یک فوریتی این برنامه توسط مجلس شورای اسلامی ایران به تصویب رسیده و امیدواریم که به طور کلی تصویب شود.

ناظر گمرکات استان گیلان به مساله استفاده از دستگاه‌های به‌روز دنیا در اغلب گمرکات کشور و مشکلات پیرامون قاچاق کالا اشاره کرد و اظهار داشت: برخی از سیاست‌های اقتصادی کشور باید به‌گونه‌ای اتخاذ و بررسی شود تا جلوی بسیاری از موارد قاچاق کالا گرفته شود.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon