تصویب افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد در کمیسیون تلفیق

تصویب افزایش 20 درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد در کمیسیون تلفیق

رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) از افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد در کمیسیون تلفیق خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پرویز فتاح در نشست خبری با خبرنگاران ضمن تبریک فرا رسیدن دهه فجر و 40 سالگی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: در 10 ماه گذشته در بودجه سال 97 کمیته امداد، تبصره 14 که عنایت مجلس و دولت بود 100 درصد اجرا شده و مطمئنیم تا پایان سال هم به همین روند اجرا می‌شود.

وی اضافه کرد: در تبصره 14 بودجه 7 هزار میلیارد برای رفع مطلق برای کمیته امداد و بهزیستی اختصاص یافت که در نتیجه برای همه افراد تحت پوشش امداد در سال جاری نسبت به سال قبل 14 درصد مستمری را افزایش دادیم.

فتاح افزود: در پنج ماه گذشته 620 هزار خانواده جدید را بهخاطر شرایط اقتصادی کشور تحت پوشش خود گرفتیم که البته طی پیامک به آنها اعلام کردیم که این حمایت موقتی است. لذا در حال حاضر دو جدول به سازمان مدیریت، سازمان هدفمندی و وزارت رفاه ارائه می‌کنیم که جدول الف شامل افراد تحت پوشش دائمی و جدول ب شامل افراد تحت پوشش موقتی است.

رئیس کمیته امداد ادامه داد: احتمالا در اردیبهشت و خرداد سال آینده یک ارزیابی دیگر از این خانواده‌ها انجام می‌دهیم و سپس در خصوص آنها تصمیم‌گیری می‌کنیم.

وی با اشاره به ردیف اصلی کمیته امداد در بودجه سال 97 گفت: تقریبا در سال 97 صددرصد بودجه اختصاص یافته در ردیف اصلی را دریافت کردیم و تنها در دو ماه گذشته یک مقدار اختلال در خزانه ایجاد شد که البته حقوق کارکنان و مستمری مددجویان را دادند اما مواردی را از خزانه طلبکار هستیم و مشکل دولت را درک می‌کنیم.

فتاح با اشاره به تبصره 16 جدل بودجه 97 گفت: تبصره 16 جدول بودجه به بحث وام قرض‌الحسنه اشتغال اختصاص دارد که این مبلغ برای کمیته امداد در سال جاری یک هزار و 400 میلیارد بود و خوشبختانه تا پایان سال این نوید را می‌دهیم که صددرصد مبلغ مذکور را کسب کنیم. زیرا وامهای کمیته امداد خرد و تا سقف 20 میلیون تومان است.

وی ادامه داد: البته در دولت مجوز پرداخت وام تا سقف 50 میلیون تومان را گرفتیم ولی تصمیم براین شد که از سال 98 آن را اجرایی کنیم.

این مقام مسئول بیان داشت: در مورد وام اشتغال روستایی هم یک ونیم میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی با مصوبه مجلس و مجوز رهبر انقلاب پرداخت و از دی‌ماه سال گذشته اجرایی شد و با دستور رئیس جمهور کمیته امداد سهم مجزایی بالغ بر 2500 میلیارد تومان پیدا کرد که البته از این مبلغ فقط 200 میلیارد تومان را گرفته‌ایم.

فتاح گفت: البته قسط سوم وام ارزی توسط صندوق توسعه ملی هفته گذشته پرداخت شد و فکر می‌کنم در ماههای پایانی سال پرداخت وام اشتغال روستایی به مددجویان کمیته امداد سرعت بالاتری بگیرد ضمن اینکه این مصوبه فقط برای سال 97 نیست و سال 98 هم ادامه می‌یابد.

رئیس کمیته امداد امام (ره) به توزیع سبد کالا اشاره کرد و گفت: مرحله اول سبد کالا دریافت و به افراد تحت پوشش کمیته امداد داده شد و تنها نهادی بودیم که خودمان از دولت تقاضا کردیم که پول نقد ندهند این در حالی است که همه دستگاه‌ها پول نقد دریافت کردند. اما کمیته امداد خودش تقاضا کرد که به صورت کالا به مددجویان پرداخت شود.

فتاح ادامه داد: نامه‌ای را به رئیس جمهور نوشتیم و آقای روحانی دستور داد که سبد کالا برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی دو نوبت دیگر تا پایان سال پرداخت شود که نوبت دوم به احتمال زیاد در دهه فجر پرداخت و نوبت سوم نیز با همت دولت بعد از نیمه اسفند پرداخت خواهد شد.

وی از افزایش 35 درصدی کمک‌های مردمی در سال 97 خبر داد و گفت: از این بابت از همه خیرین، حامیان و مردم موقعیت شناس در دردآشنا تشکر می‌کنیم.

رئیس کمیته امداد در ادامه با اشاره به وضعیت در لایحه بودجه 98 گفت: ردیف اصلی کمیته امداد در لایحه بودجه 98 نسبت به سال 97، 12 درصد رشد داشت که این رشد، برابر رشد کل بودجه دولت است.

فتاح به وضعیت تبصره 14 در لایحه بودجه 98 اشاره کرد و گفت:‌تبصره 14 لایحه بودجه که اصلی‌ترین تقاضای ما بود در لایحه دولت ثابت ماند و تلاشهای ما برای افزایش این تبصره به هر دلیل در دولت به نتیجه نرسید بنابر این از دولت خواهش کردیم اجازه بدهند پیگیریهای خود را برای افزایش بودجه این تبصره در مجلس انجام دهیم تا بعدا نگویند آنها را دور زده‌اید یا لابی کرده‌اید که خوشبختانه اجازه دادند وگفتند کاملا موافقیم.

رئیس کمیته ا مداد توضیح داد: خوشبختانه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی ردیف تبصره 14 لایحه بودجه سال 98 را 20 درصد افزایش داد و رقم این تبصره از 7 هزار میلیارد تومان در سال 97 به 8400 میلیارد در لایحه بودجه 98 رسید و نتیجه آن این است که مددجویان تحت پوشش کمیته  امداد و بهزیستی در سال آینده مانند کارمندان 20 درصد به مستمری‌شان اضافه می‌شود و این افزایش مستمری هم شامل مددجویان دائمی و هم شامل مددجویان موقت خواهد بود.

وی همچنین با اشاره به وضعیت تبصره 16 لایحه بودجه 98 گفت: دولت مبلغ تبصره 16 را برای سال 98 افزایش نداد و همان 2 هزار میلیارد تومان را در نظر گرفت از همین رو از مجلس شورای اسلامی به دلیل وجود تورم درخواست افزایش این مبلغ را کردیم که خوشبختانه با عنایت شخص رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون اقتصاد و رئیس کمیسیون تلفیق این رقم به 5 هزار میلیارد تومان یعنی 2.5 برابر افزایش یافت.

فتاح در ادامه افزود: در ده ماه گذشته با توجه به وضعیت اقتصادی کشور سعی کردیم کمیته امداد را خارج از وقت اداری، اداره کنیم تا پاسخگوی حجم بالای مراجعات مردم باشیم.

وی گفت: 10 ماه گذشته به سختی گذشت و تمام تلاش ما این بود در جامعه هدف کمیته امداد اتفاق ناهنجار و ناگوار نیفتد. در این 10 ماه از اقشار مختلف جامعه به خاطر بروز گرانیها و مباحث اقتصادی در مقابل دستگاه‌های مختلف و مجلس تجمع کردند تا صدای خود را به مسئولان برسانند ولی در جامعه هدف ما چنین موضوعی وجود نداشت؛ این نشان می‌دهد که موضوع با یک درایت و تامل اداره شد و البته کمک دولت، مجلس و همراهی استانداران و فرماندار موثر بود. و در راس همه اینها مردم خیر و نیکوکار دست ما را در این شرایط سخت گرفتند و در ماههای گذشته با دست‌دلبازی عمل کردیم.

وی توضیح داد: سال گذشته برنامه ما این بود که جامعه هدف را کاهش دهیم و همین مسئله موجب انتقاد برخی رسانه‌ها هم شده بود اما به خاطر وضعیت اقتصادی در ماههای گذشته از این موضوع عدول کردیم و حتی علاوه بر جذب 620 هزار خانواده جدید برخی از افرادی که سال گذشته از جامعه هدف خارج شده بودند، دوباره تحت پوشش قرار گرفتند.

رئیس کمیته امداد امام(ره) تصریح کرد: سال گذشته با کمک موردی موافق نبودیم و معتقد بودیم این نوع کمکها مسکن و موقتی است اما امسال از این موضوع عدول کردیم و کمکهای موردی افزایش یافت و وامهای ضروری را تقویت کردیم و 95 هزار نفر طی چند ماه گذشته از وامهای ضروری کمیته امداد که خارج از منابع بانکی و دولتی است و سقف آن تا 5 میلیون تومان است استفاده کردند.

وی گفت: به دلیل وضعیت اقتصادی کشور اجاره‌بها و رهن خانه بسیار گران شد و بعضی از مددجویان در معرض بیرون ریخته شدن اسباب و زندگیشان قرار داشتند که جلو آن را گرفتیم و سرانه‌شان را افزایش دادیم تا از جایی که هستند فعلا تکان نخورند.

فتاح تصریح کرد: خوشبختانه با همکاریهای دولت و مجلس و دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی شرایط را کنترل کردیم و اکنون وضعیت نسبتا آرام است و خیلی باید مراقبت کنیم؛ سعی می‌کنم دقیق صحبت کنم و نکته نابجا نگویم ضمن اینکه به دبیر شورای امنیت ملی و سایر مراجع نیز گزارش دادم بنابر این باید مراقبت کنیم و بیخودی به مسائل ریز دامن نزنیم و یک نکته کوچک در گوشه‌ای از کشور به مسئله ملی تبدیل نکنیم. زیرا وظیفه داریم کشور را از این وضعیت عبور دهیم.

وی در ادامه با بیان اینکه تمام جامعه هدف کمیته امداد بیمه درمان امداد یا بیمه سلامت دارند افزود: امروز هیچ خانواده فاقد بیمه‌ای در کمیته امداد و جود ندارد و تمام خانواده‌ها علاوه بر بیمه درمان بیمه تکمیلی دارند ضمن اینکه تمام خانواده‌ها تحت پوشش بیمه حوادث هستند.

وی با بیان اینکه 30 سال قبل از جمعیت 45 میلیونی کشور 6 درصد تحت پوشش کمیته امداد قرار داشت گفت: امروز از جمعیت 82 میلیونی کشور تنها 4 درصد تحت پوشش کمیته امداد است ضمن اینکه اگر خودکفایی را توسعه دهیم قطعا جامعه هدف ما کاهش می‌یابد.

فتاح اظهار کرد: 45 درصد علت تحت پوشش قرار گرفتن خانواده‌ها فوت سرپرست است و 35 درصد هم به این دلیل است که سرپرست خانواده ناتوان شده است. بنابر این در مجموع 80 درصد علت تحت پوشش قرار گرفتن در کمیته امداد دو مسئله فوق‌الذکر است و 9 درصد هم افرادی است که طلاق گرفتند و بعضی نیز به دلیل زندانی شدن سرپرست خانواده و یا بیماری صعب‌العلاج تحت پوشش هستند.

رئیس کمیته امداد با بیان اینکه امروز کمیته امداد سرریز کار دستگاه‌های دیگر را انجام می‌دهد گفت: اگر مشکل مسکن را در کشور حل کنیم که قانون اساسی هم به آن تاکید کرده کسی به خاطر نداشتن مسکن تحت پوشش کمیته امداد قرار نمی‌گیرد یا اگر بیمه فراگیر شود و مردم مشکل درمان نداشته باشند به کمیته امداد نمی‌آیند. ما معتقدیم این مسائل و مشکلات در چارچوب نظام می‌تواند حل شود.

وی با تاکید بر اینکه جامعه هدف کمیته امداد آسیب ندارند افزود: جامعه هدف کمیته امداد بزرگی و عزت دارند و در این 10 ماه گذشته سوختند و ساختند اما دم برنیاوردند و اگر قرار بود اعتراضی صورت گیرد باید جامعه هدف ما اعتراض می‌کردند و به جلوی مجلس می‌رفتند اما این کار را نکردند چون بزرگ هستند.

وی تصریح کرد: در جلسه‌ای که روز گذشته با رئیس بانک ملی داشتم درباره میزان وامهای وصول نشده مددجویان کمیته امداد سوال کردم که قسم خورد میزان آن به قدری کم است که اصلا هیچ محسوب می‌شود؛ مددجویان کمیته امداد بدهکار بانکها نیستند آنهایی بدهکار هستند  که صد میلیارد و هزار میلیارد گرفتند و پس ندادند و نمک نظام را خوردند و نمکدان را شکستند و به بیت‌المال تجاوز کردند.

فتاح گفت: بالاترین نرخ ازدواج در جامعه هدف کمیته امداد است و در سال گذشته 90 هزار فقره ازدواج داشتیم و بنابراین فقر باعث نشده که ازدواج نکنند و مسائل مالی مانع ازدواج نبودند ضمن اینکه کمترین آمار طلاق مربوط به جامعه هدف کمیته امداد بوده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon