پلاک ۴۰؛ بهانهای مبارک برای مرور هنر ۴۰ ساله انقلاب اسلامی
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در افتتاحیه نمایشگاه «پلاک ۴۰» از لزوم مرور تاریخ و قراردادن آن در مقابل دیدگان نسل نو سخن گفت.
به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا به نقل از ستاد اطلاع رسانی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، سیدمجتبی حسینی در مراسم افتتاحیه بخش نمایشگاهی «پلاک 40» در یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که به نمایش آثار هنرمندان انقلاب اسلامی اختصاص دارد، گفت: پلاک 40 بخش مهمی از جشنواره هنرهای تجسمی فجر امسال است و به بهانه این نمایشگاه میتوانیم آنچه در 40 سال گذشته پشت سر گذاشتهایم را مرور کنیم. اینکه چقدر با غیرت و رشادت برای کشور عزیزمان تلاش کردیم و برای عزت خود مقاومت کردیم و ایثار به عنوان خاصترین ویژگی انسانی چه طور خود را در عرصههای مختلف به تجلی و بروز رساند.
حسینی ادامه داد: بسیاری از این آثار در سالهایی که آفریده شدند به پوستر تبدیل شدند. بسیاری از آثار نیز بارها به نمایش درآمدند و من در سالهای کودکی و نوجوانی؛ زمانی که برادرانم در حال مبارزه بودند، این پوسترها را میدیدم. گاهی در نمایشگاههایی که در موزه شهدا برگزار میشد، اصل این آثار را میدیدیم و بسیاری از آثار این نمایشگاه موجب شد من خاطرات خود را مرور کنم. خاطراتی که متعلق به همه ماست؛ خاطرات ملتی که دست در دست هم داد و توانست این عزت را بیافریند.
معاون هنری وزارت ارشاد افزود: اکنون بهانه بسیار مبارکی است که به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب، این خاطرات را مرور کنیم و باز این نکته را به هم متذکر شویم که اگر مثل تجربهای که بارها در تاریخ ما رخ داده، دست در دست هم دهیم و برای یک آرمان و هدف، که عزت و استقلال ماست، با هم باشیم، هیچ دشواری و سختی بر ما فائق نمیشود. پیروزی از آن ماست، پیروزیای که این ملت در طول تاریخ پرشکوه خود رقم زده است.
وی درباره کیفیت آثار به نمایش درآمده در بخش پلاک40 گفت: باور شخصی من این است که اثری میتواند پیام خود را به درستی به مخاطب انتقال دهد که از دل برآمده باشد. اثری که از دل برآمده و دست برای خلق آنها به بهانه دل متکی شده باشد، حتما دامنه تاثیر زیادی بر مخاطب دارد. عمده آثاری که در این نمایشگاه نمایش داده شده است، آثاری هستند که هنرمندان به عنوان فرزندان حساس جامعه و آینههای صیقلی روزگار، آنچه را تجربه کردند بازتاب دادند و چون این بازتابدهی از سر اخلاص و ارادت بوده، طبیعتا تاثیر بسیار زیادی دارد. ما باید تاریخ کشورمان را مرور کنیم و آن را در نظر نسل نویی قرار دهیم که این تجربه را پشت سر نگذاشتهاند. اگر جوانانی که سالهای دفاع مقدس و سالهای آغازین انقلاب را به خاطر ندارند، از چنین آثاری دیدن کنند و درباره آنها گفت و گو کنند، این آثار خیلی راحتتر از برنامههای تبلیغی میتواند تاثیرگزار باشد و این تاثیر بسیار عمیقتر است.
حسینی درباره یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز گفت: اگر امید بهبود و ارتقاء وجود نداشته باشد، کار کردن عبث خواهد بود. امسال با وجود همه تنگناهایی که با آنها آشنا هستیم، شوقی که دستاندرکاران جشنوارههای هنری فجر داشتند، موجب شد بخش عمدهای از این کاستیها پوشیده شود و قدمهای بلندی برداشته شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: رشد بسیار زیاد آثار ارسال شده به جشنواره، اعتبار و عیار آثار دریافت شده، بخشهای جنبی تمهید شده و... همگی گواه بر این است که قدم قابل توجه و شایستهای توسط عوامل جشنواره برداشته شده و قطعا این تجربه ذیقیمت برای برگزاری جشنوارههای بهتر در دهه پنجم انقلاب اسلامی، سرمایه همکارانم خواهد بود.
انتهای پیام/