قزوین| یکی از عوامل پایین بودن سرانه مطالعه وضعیت اقتصادی جامعه است
استاندار قزوین گفت: یکی از عوامل پایین بودن سرانه مطالعه وضعیت اقتصادی جامعه است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، عبدالمحمد زاهدی ظهر امروز در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه کتاب قزوین اظهار داشت: ایجاد تحول و انقلابی شگرف در بخش چاپ و مطالعه کتاب از طریق کاهش هزینه نشر و قیمت چام کتاب نیازمند تخصیص نیم درصد از کل یارانه بدین منظور بوده تا شاهد پیشرفت در عرصه فرهنگ باشیم.
وی بیان کرد: امروزه وضعیت معیشتی مردم یکی از عوامل پایین بودن سرانه مطالعه در جامعه است که این دلیل قانع کننده نبوده چرا که پایین بودن سرانه مطالعه در تمامی برهههای تاریخی وجود دارد.
استاندار قزوین گفت: یارانه واریزی در هر سال به میزان 440 هزار میلیارد ریال از جیب فقرا خارج و به جیب ثروتمندان منتقل میشود.
وی تاکید کرد: ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه تنها از طریق برپایی نمایشگاههایهای عرضه کتاب از سوی متولیان امر میسر نمیشود و باید اقدامات دیگری نیز صورت گیرد.
زاهدی تصریح کرد: تغییر نگرش دولت، متولیان امر و مردم نسبت به کتاب یکی از ضروریات جامعه بوده چرا که آگاهی لازمه رشد و کتاب مسیری برای دستیابی به آگاهی است.
وی افزود: به منظور دسترسی آسان مردم به کتاب و جلوگیری از حبس کتاب نیز، علاوه بر کاهش قیمت میتوان کتابهای بلااستفاده در منازل و ادارات را تحویل کتابخانههای سطح استان داد تا میزان سرانه مطالعه نیز افزایش یابد.
استاندار قزوین گفت: عرضه کتاب در نمایشگاهها اثرات مطلوبی بر مردم خواهد داشت اما گسترش مطالعه و افزایش سرانه آن در جامعه مستلزم اقدامات برنانهریزی شده در این حوزه بوده تا نتایج موثر حاصل شود.
فعالیت باشگاههای کتاب خوانی در استانها آغاز شده است
علی فریدونی، مدیرکل دفتر مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز امروز در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب که با حضور استاندار قزوین برگزار شد، اظهار داشت: مطالعه به عنوان یک فرهنگ و ارزش مطرح شده و اندیشهورزی نیز ریشه در فرهنگ دارد که به عنوان لازمه مطالعه تلقی میگردد.
وی بیان کرد: پیروزی انقلاب اسلامی دستاورد توجه به امور فرهنگی است چرا که مدیریت جنگ امور فرهنگی از ویژگیهای نظام بوده و باید پس از گذر 40 سال، همچنان توجه به فرهنگ در اولویت قرار گیرد.
مدیرکل دفتر مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرهنگ کتابخوانی در شکلگیری و ارتقا تمدنها و تاریخ نقش بهسزایی دارد و استان قزوین نیز با توجه به جایگاه فرهنگی والا و پرورش فرهیختگان و عالمان وارسته، باید در عرصه کتابخوانی نیز پیشگام باشد.
وی تصریح کرد: ایجاد تغییر و تحول در انسان و جامعه به واسطه کتاب خواندن صورت میگیرد چرا که مطالعه کتاب به همراه جستجوگری و کاوش است.
مدیرکل دفتر مجامع و تشکل های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: برپایی 22 نمایشگاه استانی کتاب با هزینه متوسط برای هر نمایشگاه به میزان دو میلیارد تومان از فعالیتهای فرهنگی بوده که تا پایان سال هم شش نمایشگاه کتاب دیگر برپا خواهد شد.
فریدونی افزود: کمتیراژی یکی از نگرانیهای جانعه کنونی است که باید با برپایی نمایشگاههای فرهنگی کتاب و تشویق مردم به سمت کتابخوانی، فرهنگ مطالعه را رواج دهیم.
وی ادامه داد: فعالیت باشگاههای کتاب خوانی به منظور ترویج فرهنگ مطالعه و برقراری نشاط در استانها آغاز شده که حرکتی نو میباشد
مدیرکل دفتر مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ساختار فرهنگی کشور نیاز به تقویت دارد و نمایشگاههای کتاب تلنگری به منظور گرایش به مطالعه است که باید تلاش کنیم هر سال غنیتر و با محتواتر از گذشته برگزار شود.
انتهای پیام/ ع