تنها دو پالایشگاه اراک و آبادان در کشور دولتی هستند


تنها دو پالایشگاه اراک و آبادان در کشور دولتی هستند

عضو هیئت‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی کشور با بیان اینکه تنها دو پالایشگاه اراک و آبادان در کشور دولتی هستند گفت: ۲۴ درصد وزنی صادرات کشور توسط صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی کشور انجام شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سعید رفیعی‌فر شامگاه سه‌شنبه در کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان مرکزی با اشاره به تاریخچه تاسیس اتحادیه اظهار داشت: این اتحادیه در سال 82 با 34 عضو تاسیس شد، هم اکنون 334 نفر عضو اتحادیه هستند، سال گذشته 24 درصد از وزن ارزی صادرات فرآورده های نفتی کشور با این اتحادیه بود، امسال تا کنون 29 درصد از این میزان به وسیله اتحادیه انجام شده است.

وی افزود: تاکنون  5 میلیارد و 200 میلیون دلار در سبد معاملاتی اتحادیه وجود دارد و پیش‌بینیرمی‌شود که تا انتهای سال به 7 میلیارد دلار برسد،  اتحادیه  کارهای خود بدوی، کند اما دائمی و به صورت کارشناسی  انجام می‌دهد، شاید یکی از دلایل عضوگیری کم اتحادیه حساسیت  این اتحادیه است.

رفیعی‌فر تصریح کرد: در کشور تنها دو پالایشگاه اراک و آبادان دولتی هستند،  پتروشیمی شازند یکی از اعضای اتحادیه است، شرکت‌های خصوصی دیگری نیز در سطح استان جزو اتحادیه هستند و نگرش به مسائل استان‌ها هم متناسب با سطح کشور لحاظ می‌شود، بازگشت ارز به چرخه اقتصادی کشور از خواسته‌های مهم این اتحادیه است و هیچ یک از اعضا به اصلا فکر بازنگرداندن ارز به چرخه اقتصاد کشور را ندارند.

عضو هیئت‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی کشور ادامه داد: وقتی تولیدکننده‌ای یک محصول با ارز آزاد تهیه می‌کند و ریسک آن را می‌پذیرد نباید از آن توقع داشت که محصول خود را با ارز نیمایی عرضه کند، اگر شرایط ادامه پیدا کند برای اتحادیه خود رشد منفی 20 درصدی را پیش‌بینی کرده‌ایم که اتفاق می‌افتد، برای جلوگیری از رشد منفی نیاز به کمک داریم تا بخش‌نامه‌های ارزی تعدیل شود.

رفیعی‌فر اضافه کرد: بیشترین دغدغه واحدها تامین خوراک آنها است، وقتی یک واحد خوراک نداشته باشد تولید ندارد، خرید خوراک از بورس یکی از معضلات اصلی است، وزارت صنعت بعد از خصوصی‌سازی به تنهای پروانه بهره‌براری صادر می‌کنند، تا کنون 33 میلیون تن مجوز فروش صادر شده است این درحالی است که حداکثر 6 میلیون تن خوراک داریم.

وی خاطرنشان کرد: بعد ار خصوصی‌سازی ضربه محکمی وارد شد که نیاز است با برنامه‌ریزی دقیقی در این زمینه داشته باشیم.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon