آبفای استان کرمانشاه ۲۶ میلیارد تومان از مشترکان طلب دارد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه ۲۶ میلیارد تومان از مشترکان در بخشهای مختلف طلب دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، علیرضا تختشاهی در نشست خبری که امروز در شرکت آبفای استان برگزار شد یکی از مهمترین مشکلات این شرکت را عدم وصول مطالبات عنوان کرد و اظهار داشت: شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه اکنون بیش از 26 میلیارد تومان از مشترکان در بخشهای مختلف عمومی، دستگاههای اجرایی، بیمارستانها و غیره طلب دارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از منابع درآمد این شرکت آب بهای دریافتی است عنوان کرد: هرچند براساس قانون شرکت آبفا مجوز قطع انشعاب ناشی از بدهی را دارد اما تمایلی به انجام این کار وجود ندارد و با رویکرد تعاملی امیدوار به پرداخت مطالبات هستیم.
تختشاهی یکی از مشکلات در زمینه هدررفت آب را انشعابات غیرمجاز دانست و گفت: در استان کرمانشاه بیش از 35 هزار انشعاب غیرمجاز آب شناسایی شده که 19 هزار مورد آن مربوط به شهر کرمانشاه است.
وی با بیان اینکه استان کرمانشاه در زمینه انشعابات غیرمجاز جز استانهای نخست کشور است افزود: در دستورالعمل وزارت نیرو نحوه برخورد با این انشعابات غیرمجاز تشریح شده است و با توجه به اینکه این مشکل در حواشی شهر و محلههایی از جمله نوکان و کرناچی بیشتر مشاهده میشود مشوقهایی برای ساماندهی آنها تعیین شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با اشاره به اینکه شرکت آبفا هیچگونه اعتباری بابت هزینههای خود دریافت نمیکند گفت: هزینه تحویل هر مترمکعب آب به مشترکان برای شرکت آبفا 1100 تومان است در حالی که بابت این میزان آب تنها 500 تومان از مشترکان دریافت میشود بنابراین انشعابات غیرمجاز فرصت را برای درآمدزایی و تأمین منابع از بین میبرد.
تختشاهی با بیان اینکه در شهر کرمانشاه بهویژه بافت قدیمی میزان هدررفت آب بسیار بالا است بیان کرد: با توجه به اینکه استان کرمانشاه و بوشهر بیشترین میزان هدررفت آب را در کشور به خود اختصاص دادهاند در این زمینه با شرکت خارجی جهت سرمایهگذاری در این زمینه رایزنی شده است و استان کرمانشاه در اولویت قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه هشت تصفیهخانه آب در شهرهای کرمانشاه، اسلامآباد غرب، گیلانغرب، سرپلذهاب، کنگاور، قصرشیرین، شماره یک پاوه و شهرک الزهرای بیستون فعال است عنوان کرد: با توجه به اینکه شهر هرسین در زمان بارندگی با مشکل کدورت آب مواجه میشود برای نخستین بار در کشور تصفیهخانه اضطراری با حجم بسیار بالایی از رفع کدورت در حال اجرا است.
تختشاهی با بیان اینکه بهرهبرداری از هشت تصفیهخانه فاضلاب استان کرمانشاه نیازمند 107 میلیارد تومان اعتبار است گفت: براساس درخواستهای اعلام شده 28.5 میلیارد تومان در مرحله نخست توسط دفتر مقام معظم رهبری و بخشی نیز توسط دولت تأمین میشود که این تصفیهخانهها تا پایان سال 98 به بهرهبرداری برسند.
وی با بیان اینکه در سه شهر کرندغرب، صحنه و سنقر و کلیایی هیچ اقدامی در زمینه ایجاد تصفیهخانه انجام نشده است افزود: تصفیهخانه پاوه آماده بهرهبرداری است و تصفیهخانه جوانرود نیز در مجموع دارای 50 درصد پیشرفت فیزیکی در بخش سازه و تجهیزات است.
تنش آبی در 15 شهر استان کرمانشاه
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با اشاره به اینکه 15 شهر استان کرمانشاه دارای تنش آبی هستند گفت: ورود آبهای سطحی مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است و گاهی به این دلیل بیش از 100 تن رسوبات در کانالها جمعآوری میشود.
تختشاهی با بیان اینکه شرکت آبفا در زمان وقوع زلزله از بین دستگاههای اجرایی بیشترین میزان خسارت را متحمل شد عنوان کرد: زلزله خسارتی معادل 300 تا 350 میلیارد تومان به این شرکت وارد کرد که بخشی از آن در زمان وقوع زلزله و بخشی نیز به ناچار در زمان آواربرداری تحمیل شد.
وی افزود: در زمان وقوع زلزله 70 درصد شبکه فاضلاب شهر سرپلذهاب از بین رفت و در بخش آب نیز حدود 25 هزار لوازم انشعاب باید به طور مجدد خریداری و نصب شود.
انتهای پیام/ ت